Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

ХРОНІКИ АПЛ. ТУР №17

У 17 турі АПЛ вболівальники стали свідками багатьох красивих голів та неймовірних сенсацій. У центральному матчі туру «Манчестер Сіті» не залишив шансів «Арсеналу», забивши три гола. «Манчестер Юнайтед» у феєричному поєдинку проти «Евертона» зумів відіграти один забитий м'яч і звести гру до нічиєї.

«Ліверпуль» спокійно розібрався з «Уотфордом», два гола-красеня на рахунку Мохамеда Салаха. «Челсі» знову поступився, на цей раз підопічні Лемпарда віддали перемогу нестабільному «Борнмуту». Dynamo.kiev.ua представляє огляд матчів 17-го туру чемпіонату Англії.

Результати 17 туру












«Ліверпуль» — «Уотфорд» — 2:0
Голи: Салах (38,90)
Ефектний Салах
У нинішньому сезоні «Ліверпуль» безпощадний до своїх суперників. Підопічні Клоппа з повагою відносяться до аутсайдерів та не бояться авторитетних клубів. Поєдинок проти «Уотфорда» став для «червоних» непростою прогулянкою. «Шершні» під керівництвом Найджела Пірсона потурбували діючого переможця Ліги чемпіонів.

Юрген Клопп провів певну ротацію перед поїздкою на клубний чемпіонат світу. Ближче до атаки німецький спеціаліст випустив Шердана Шакірі, а зліва в захисті він віддав перевагу Мілнеру. «Червоні» в'яло розпочалий цей поєдинок. Обидва наставника вибрали на матч улюблену для Британії схему — 4-2-3-1. Саме це не дозволило «Ліверпулю» швидко розпочинати свої атаки. Атакувальні гравці «Уотфорда» не пресингували суперника прямо на їх половині, однак біля центрального кола «червоним» було несолодко. Крім того, Х'юз та Капуе вчасно підключались до захисних дій, що звужувало варіанти продовження атак для «Ліверпуля».

Додамо, що поєдинок провалили крайні захисники «Ліверпуля» — Алесандер-Арнольд та Джеймс Мілнер. Через це мерсисайдці не були схожі на себе. Ніяких прострілів з флангів та швидких атак. «Уотфорд» мав свої моменти відзначитись — Деулофеу зіграв на добиванні й зі всієї сили пробив, але Гомез вчасно постелився в підкат.

Безумовно, що коли гра в «Ліверпуля» не йде, то на полі з'являються особистості, які роблять результат. Такою постаттю став Мохамед Салах. Під кінець першого тайму єгиптянин на підступах до штрафної підробив під праву ногу і закрутив «круглого» в дев'ятку воріт. Відзначимо, що робочою ногою футболіста є ліва. Антигероєм тайму став півзахисник «Уотфорда» Сарр — футболіст з 5 метрів не зумів влучити по м'ячу. У цей момент нерви Найджела Пірсона знаходилися на межі зриву.

У другому таймі «Ліверпуль» повністю реабілітувався за провалену першу половину. Команда створювала моменти та нагнітала ситуацію біля воріт Фостера. Невгамовний Салах мав декілька чудових можливостей, але реалізувати йому вдалося лише під кінець зустрічі. Форвард поважною ходою йшов від воріт «Уотфорда» і в цей момент отримав передачу від Орігі, Мохамед швидко розібрався і п'ятою встановив остаточний рахунок.











«Бернлі» — «Ньюкасл» —1:0
Гол: Вуд (58)
Обмаль ударів — обмаль голів
«Бернлі» і «Ньюкасл» нині є команди одного рівня, але за долею обставин вони знаходяться в різних психологічних станах. Підопічні Дайча переживають не кращі часи — в останніх восьми поєдинках «кларетові» здобули лише два очки. Що стосуються «Ньюкасла», то колектив Стіва Брюса знаходиться в режимі процвітання. «Сороки» надолужили свої помилки і піднялись в турнірній таблиці на одинадцяте місце.

Прикрі новини застали Стіва Брюса напередодні зустрічі проти «Бернлі». Через травму поєдинок пропускали лідери Сен-Максімен та Альмірон. Тому кермо лідера атак взяв на себе Енді Керолл. Англієць є культовою фігурою для «Ньюкасла», адже саме на «Сент-Джеймс Парк» він провів свої кращи футбольні роки. Однак після повернення Енді ніяк не може закріпитися в основному складі, тому завжди задовільняється виходами на заміну. У матчі проти «Бернлі» Керолл отримав шанс, який, грубо кажучи, змарнував.

Перший тайм суперники провели в стилі звичайних пасажирів. Ніякого креативу та атакувальних гострих дій. «Бернлі» вимагав арбітра призначити пенальті за гру рукою в штрафному майданчику, але на заваді стала система VAR. «Ньюкасл» спромігся лише на удар від Хайдена з лінії штрафної.

Другий тайм став «прекрасним» продовженням першого. «Бернлі» грав до першого моменту, а «Ньюкасл» чекав помилки від суперника. Ось на такому полотні й відбувся єдиний гол у поєдинку. Новозеландець Кріс Вуд чудово зіграв головою при навісі з кутового і вколотив «круглого» в сітку воріт. Скажений шанс зрівняти рахунок втратив Дуайт Гейл, який замінив Віллемса, 29-річний нападник вийшов на прекрасний оперативний простір, отримав передачу і пробив у дотик, але неточно.

Відзначимо, що підопічні Дайча перемагають в цьому сезоні без пропущених голів. Крім того, поєдинок проти «Ньюкасла» став історичним для «кларетових». Вперше за 207 матчів вони не дали супернику нанести хоча б одного удару в ствір воріт.











«Лестер» — «Норвіч» — 1:1
Голи: Крул (38 авт.) — Пуккі (26)
Експеримент провалився
«Лестер» втратив можливість продовжити свою переможну серію, яка налічувала вісім матчів. У гості до «лисиць» приїхав «Норвіч», котрий неочікувано виявився міцним горішком. Підопічні Брендана Роджерса були не готові до злагодженої і гарно вибудованої гри суперника.

Поєдинок пройшов на одному диханні. Команди грали без серидини поля, постійно загрожуючи воротам. Тренер «Лестера» вирішив знову зіграти у два нападники, але на цей раз експеримент призвів до негативного наслідку. На 26-й хвилині матчу рахунок було відкрито. Теему Пуккі реалізував чудову розрізаючу передачу Буендіа і переграв Шмейхеля.

Господарі швидко відновили рівновагу. Спрацювала зв'язка Меддісон-Варді. Хавбек виконав подачу з кутового, а Джеймі головою переправив м'яч у сітку воріт Крула. Роджерс вирішив змінити тактичну схему ще у першому таймі, випустивши на поле Грея замість Іхеаначо.

З початком другої сорокап'ятихвилинки швидкості на футбольному полі тільки наростали. «Лисиць» не влаштовував такий розвиток подій. Команда прагнула набрати чергові три бали і не відставати від «Ліверпуля». «Канарки» не тільки добре захищалися, але моментами непогано контратакували. У Пуккі було дві чудові можливості записати на свій рахунок дубль, але Суюнжу та Перейра в останній момент вибивали м'яч з під ніг фінського форварда.

«Лестер» збільшував тиск на ворота Крула, але до якихось небезпечних моментів справа не доходила. Самовіддана гра захисників та всієї команди принесла «Норвічу» важливе одне очко, але їх ситуація у турнірній таблиці все ще залишається критичною












«Челсі» — «Борнмут» — 0:1
Гол: Гослінг (84)
Лондонська фея
«Челсі» після виходу в плей-офф Ліги чемпіонів на власному полі приймав «Борнмут». У Едді Хау були великі проблеми зі складом — травма основного захисника Аке і відсутність Харрі та Каллума Вілсонів могли позначитись на результаті зустрічі. Але проблеми в поєдинку відчувались у грі господарів.

Наставник «вишень» гарно підготувався до суперника. Команда була готова до швидкої комбінаційної гри «синіх» і давала мало часу на роздуми, зустрічаючи противника під час прийому м'яча. У першому таймі «Челсі» мав два небезпечних моменти біля воріт «Борнмута», але в епізоді з виходом Маунта команду врятував Рамздейл, а удару Абрахама не вистачило влучності.

Лемпард випустив у старті пару центральних захисників Рудігер-Зума, хоча місце останнього було під питанням після його провальної гри в матчі з «Евертоном». Захисники часто помилялись при виконанні дальніх передач. Як завжди координатором атак був Жоржиньо, який чудово справлявся з поставленою перед ним задачею.

У другому таймі картина гри не змінилась. Господарі мали перевагу в контролі м'яча, але в позиційній атаці в підопічних Лемпарда мало що виходило. «Борнмут» впевнено захищався, витримуючи лінії між зонами. Нападник команди Джошуа Кінг двічі вибігав у небезпечні контратаки, але захисники «аристократів» в останній момент заважали форварду відзначитись.

У середині тайму тренер «Челсі» зробив деякі тактичні перестановки, випустивши в пару до Абрахама Бачуаї. На 73-й хвилині господарі повинні були виходити вперед, але голкіпер Рамздейл врятував команду, відбивши удар головою Емерсона. У кінці матчу «сині» неочікувано пропустили. Після закидання до штрафного м'яч опинився у Дена Гослінга, який ударом через себе відкрив рахунок у зустрічі.

У цьому сезоні «Челсі» стає феєю, яка виконує бажання команд-невдах. «Вест Гем», «Евертон», а тепер і «Борнмут» отримали перемогу в матчах з лондонцями, маючи в своєму пасиві довгу безвиграшну серію.











«Шеффілд Юнайтед» — «Астон Вілла» — 2:0
Голи: Флек (50,73)
Блискучі «клинки»
У гості до «Шеффілд Юнайтед» приїхала «Астон Вілла», яка у минулому турі понесла серйозну втрату в особі Тайрона Мінгса. Підопічні Кріса Уайлдера не відчули серйозного спротиву, підтвердивши свій статус фаворита зустрічі.

У першому таймі команди на двох не завдали жодного удару в ствір воріт. Суперники довго розганялись, чіпляючись за кожен клаптик поля. Бірмінгемці проводили більше часу в захисті, де злагоджена робота захисників приносила користь. Том Хітон, який у цьому сезоні не раз рятував команду, був майже непомітний. Гра була схожа на австралійський футбол — з великою кількістю силової боротьби і частими зупинками.

У перерві Уайлдер провів серйозну розмову зі своїми підопічними, розуміючи, що при рідних трибунах так грати у футбол не можна. Слова наставника подіяли відразу. Героєм поєдинку став півзахисник «клинків» Джон Флек. Безлад у центрі захисту «вілланів» призвів до двох пропущених голів. Вже на 50-й хвилині рахунок було відкрито. Флек завершив чудову комбінацію і переправив м'яч у сітку воріт після передачі Лундстрьома. В середині тайму шотландець у схожому стилі подвоїв перевагу команду.

«Астон Вілла» могла відновити інтригу в поєдинку і подарувати глядачам яскраву кінцівку, але Джек Гріліш не зміг реалізувати одинадцятиметровий удар. Після цього команда Діна Сміта емоційно виснажилась і склала зброю перед суперником.











«Саутгемптон» — «Вест Гем» — 0:1
Гол: Алле (37)
Пацієнт скоріше живий
Мануель Пеллегріні знаходиться на межі звільнення з «Вест Гема». Чилійський спеціаліст отримав другий ультиматум напередодні поєдинка проти «Саутгемптона». Раніше боси «молотобійців» «погрожували» 66-річному спеціалісту перед матчем із «Челсі». Однак та зустріч завершилася успішно для лондондського колективу. Нині «Вест Гем» нагадує потопаючий корабель, доля якого вирішиться в найближчому майбутньому. Порятунком для «молотобійців» стане переможна серія, яка додасть команді енергію та збільшить відрив від зони вильоту.

Суботню програму 17-го туру АПЛ завершував поєдинок на «Сент-Мері». «Саутгемптон» поступово відійшов від невдалого старту і впритул наблизився до «Астон Вілли» та «Евертона», які займають 17 та 16 місця відповідно.

Команди розпочали поєдинок у звичному для Туманного Альбіона стилі — постійна боротьба в центрі поля та протистояння на другому поверсі. Пожвавіше виглядали гості, особливо невпинний Майкл Антоніо. Англієць «відбігав за себе і за того хлопця». Перший момент створили саме гості — Форнальс отримав чудову передачу в штрафній і пробив прямо в голкіпера. Згодом вищезгаданий Антоніо вимагав у Мартіна Аткінсона призначити пенальті, 48-річний спеціаліст не піддався на провокації футболіста. Крім того, система VAR дала зрозуміти, що Беднарек не порушував правил проти Антоніо.

Гарячий відрізок матчу припав на останні десять хвилин першого тайму. Себастьян Алле відмінно пробив після чудової комбінації, яку організували четверо гравців «Вест Гема». Неабиякої похвали заслуговує Майкл Антоніо. Англієць на останньому подихі дістав «круглого» на лінії і переправив на Форнальса.

У другому таймі «Вест Гем» відразу відзначився голом. Але в той вечір Антоніо не судилося записати своє прізвище на табло, система VAR справедливо скасувала взяття воріт англійцем. «Саутгемптон» довгий час терпів і терпів. Однак у середині другої половини зустрічі «святі» не по-святому обступили ворота «Вест Гема». Данні Інгз впродовж однієї хвилини провірив на міцність перекладину та штангу. Йому вдалося також відзначитися, але перед голом було порушення правил збоку господарів поля. «Вест Гем» спокійно відреагував на навалу суперника. Під занавіс зустрічі свій момент мав Ярмоленко — українець пробив вище воріт після геніального пасу Антоніо.









«Вулверхемптон» — «Тоттенгем» — 1:2
Голи: Траоре (67) — Лукас (8), Вертонген (90+1)
Сеу Жозе
Лондонський «Тоттенгем» перервав 11-матчеву безпрограшну серію «Вулверхемптона» в англійській прем'єр-лізі. Жозе Моурінью впевнено веде своїх підопічних вперед. Після провального старту сезона «шпори» впритул наблизились до першої четвірки чемпіонату.

Швидкий гол Лукаса Моури кардинально вплинув на розвиток подій на футбольному полі. Бразильский хавбек самотужки пройшов декількох оборонців суперника і сильно пробив у верхній кут воріт. «Вовки» були змушені грати першим номером, що рідко трапляється з хлопцями Санту в цьому сезоні. Основна небезпека надходила від Адама Траоре, який був господарем на своєму правому фланзі.

У першому таймі нічого особливого «Вулверхемптону» не вдалось створити, а до другого пропущеного голу господарі були дуже близькі. Швидка контратака лондонців закінчилась ударом Дайера, але гостей врятувала стійка.

У другій сорокап'ятихвилинці картина гри не змінилась. «Вовки» контролювали м'яч, збільшуючи тиск на ворота суперника. Зусиллями Адама Траоре рахунок було зрівняно. Хавбеку вдався сильний і влучний удар, який застав зненацька Гассанігу.

Недарма Моурінью є висококласним спеціалістом. На 89-й хвилині португалець випустив на поле Крістіана Еріксена, завданням якого було зробити точний навіс. У доданий арбітром час «Тоттенгем» заробив право на кутовий. До м'яча підійшов Еріксен і виконав націлену передачу до штрафного майданчику, яку влучним ударом головою завершив Ян Вертонген.

Повністю тренерська перемога лондонців. Футбол складається з дрібниць. Гру, яку демонстрував протягом всього матчу Вертонген змусила б недосвідченого наставника посадити його на лавку, але не кажіть цього Жозе.












«Манчестер Юнайтед» — «Евертон» — 1:1
Голи: Грінвуд (77) — Ліндельоф (36,авт.)
Молодь продовжує загартовуватися
За останні три тури Уле-Гуннар Сульшер подав вболівальникам МЮ в новій обгортці. Молоді хлопці вже встигли загартуватися у поєдинках проти середняків АПЛ і нав'язали достойний супротив «Тоттенгему» та «Манчестер Сіті». Безумовно, що в матчах з грандами «червоні дияволи» демонструюють зовсім інший футбол, однак результат у рази кращий, ніж у поєдинках проти команд нищого сорту.

«Евертон» — це команда-загадка. Мерсисайдці мають в обіймі купу прекрасних гравців, але не всі вони витискають із себе максимум. Яскравими промінчиками є лише Рішарлісон та Калверт-Л'юїн, останньому такий комплімент за матч проти «Челсі».

На «Олд Траффорд» події розпочалися досить жваво. Отримавши впевненість у матчах із «Тоттенгемом» і «Манчестер Сіті», манкуніанці ринули забивати свій гол. Стартовий натиск МЮ завершився лише неточними ударами Лінгарда та Джеймса. Небезпечного пострілу зі штрафного завдав Рашфорд. Все було б логічно, якби не гол «Евертона». Після розіграшу кутового Віктор Ліндельоф стояв на дальній штанзі й не до кінця зрозумів, коли «круглий» від його коліна відскочив у власні ворота. Відзначимо, що під час боротьби на другому поверсі Калверт-Л'юїн рукою відмахнувся від Де Хеа, що спантеличило воротаря. Арбітр переглянув повтор, але нічого підозрілого не побачив.

У другому таймі «червоні дияволи» відразу створили чудовий момент — Люк Шоу пробив з кута штрафної зони, Пікфорд відбив на набігаючого Джеймса, валлієць відразу пробив у дотик, але захисник відчув удар футболіста і кинувся під нього, як під танк. У середині другого тайму Мейсон Грінвуд, який замінив Лінгарда, отримав чудовий пас від Джеймса і більярдним ударом у правий кут зрівняв рахунок. До фінального свистка команди грали виключно по результату. Авантюризму та спортивної агресії у футболістів не було, тому обидва колектива залишилися задоволеними нічиєю.












«Арсенал» — «Манчестер Сіті» — 0:3
Голи: де Брейне (2,40), Стерлінг (15)
Без супротиву
За останні роки керівництво «Арсенала» так довго намагалося знайти необхідного тренера, що нині залишило команду без наставника й поставило до керма команди Фредді Юнгберга. Швед, звичайно, був непоганим футболістом, однак його складно назвати мотиватором та лідером. Крім того, він приковував до себе увагу не ігровими якостями, а епатажними зачісками. Поєдинок проти «Манчестер Сіті» не давав ніякого оптимізму вболівальникам «канонірів». Лондонці знаходяться на такому дні, що складно уявити, коли вони можуть звідти вибратися.

Останні поєдинки «Арсенала» проходили під диктовку ентузіазма гравців та бажання молодих футболістів. Один із них, Габріел Мартінеллі, створив перший момент у матчі — бразилець в боротьбі з захисниками пробив прямо в Едерсона. «Міщани» відразу покарали суперника за подібну вилазку — Жезус прострілив з лівого фланга на самотнього де Брюйне, бельгійський професор відправив «круглого» під перекладину. Згодом бельгійський «ювелір» віддав витончений пас на Стерлінга, англієць спокійно пробив по пустим воротам.

Приємно вразило те, що після пропущених голів «Арсенал» намагався грати у футбол. Так, це виглядало недбало, але гравці старалися. Відчувалося, що їм не вистачило стержня в обличчі справжнього головного тренера та капітана. Мартінеллі, Пепе, Обамеянг: всі ці хлопці старалися. Але нерозуміння тактичної стратегії або ж її відсутність, зводили на нуль всі старання футболістів. На цьому фоні другий гол де Брюйне не став несподіванкою. Бельгієць протягнув «шкіряного» до лінії штрафної і ювелірно пробив у дальній кут. До перерви Кевін міг зробити хет-трик — півзахисник знову завдав удару із-за меж штрафної, але на цей раз Лено переправив м'яч у штангу.

У другій половині зустрічі «Манчестер Сіті» не так стрімко мчав до атак. Підопічні Гвардіоли грали по результату. Безумовно, вони створювали гострі моменти, але це не виглядало так, ніби їм це потрібно. Вони грали в своє задоволення. «Арсенал» взагалі впав духом. Єдиний, хто хотів щось змінити, був бразилець Мартінеллі. Молодий нападник відбігав у нападі за всіх своїх колег. Заміна Езіла — це показова ситуація, яка відобразила нинішнє становище «Арсенала». Месут ногою жбурнув пляшку з водою.

Черговий поєдинок знову дав привід босам «Арсенала» задуматися про пошук головного тренера. Вони ще довго можуть «запрягати коней», однак прийде час, коли «каноніри» перетворяться в звичного середняка АПЛ. Нині на стороні команди залишилася ще та історія, яку писали Венгер та Анрі.












«Кристал Пелас» — «Брайтон» — 1:1
Гол: Заа (76) — Мопей (54)
Прагматичний «Пелас»
На «Селлхерст Парк» зустрічались дві команди, які представляють Південь Англії — «Кристал Пелас» і «Брайтон». Враховуючи кадрові проблеми «орлів», нічия стала для них прийнятним результатом зустрічі.

З перших хвилин поєдинку «чайки» захопили ініціативу, впевнено володіючи м'ячем на чужій половині поля. «Пелас» вже звик грати другим номером, розраховуючи на швидкість Заа та Айю у контратакувальних діях. Головним болем для Роя Ходжсона був лівий фланг оборони команди. Травми Ван Анхольта і Шлуппа змусили наставника випускати у старті Рідевальда, який позиційно не встигав за діями суперника. Саме з правого флангу «Брайтона» виходила головна небезпека. В середині тайму Монтоя отримав гарну передачу, але з його ударом впорався Гуаїта.

По перерві Ходжсон замінив Рідевальда, випустивши на поле Маккарті, але проблеми на фланзі продовжувались. У другому таймі господарі частіше виходили в атаки, в одній із яких Бентеке пробивав, але його удар прийняла на себе стійка воріт. На 54-й хвилині перевага гостей вилилася у забитий гол. Троссард накрутив на фланзі захисника і прострілив вздовж штрафного майданчика. Передачу бельгійского хавбека сильним ударом результативно завершив Ніл Мопей.

Господарям важко було створювати моменти біля воріт суперника. Добре, що у складі «орлів» є Уілфрід Заа, якого вже зачекались топ-клуби. Івуарієць обвів декількох захисників «чайок» і з лівої сильно пробив під перекладину. Райану залишалось спостерігати, як змінється рахунок на табло.

Чесно кажучи, «Кристал Пелас» не заслужив на очки у цьому протистоянні. «Брайтон» переграв суперника у бажанні, але одного голу було замало для позитивного результату.

Кевін де Брюйне
Кращий гравець туру
Перед новорічними святами всі жителі планети в очікуванні старих трюків Кевіна. Герой фільму «Один у дома» Кевін Маккалістер не дав шахраям зіпсувати довгоочікуване свято, приготувавши для них чимало пасток. А ось півзахисник «Манчестер Сіті» Кевін де Брюйне проявив всі свої кращі трюки в матчі проти «Арсенала».

Звичайно, про талант та старання де Брюйне вже було багато написано. Все, що футболіст показав у поєдинку проти «Арсенала», ми вже бачили, але не все разом. Вперше за чотири року бельгієць відзначився дублем за «Манчестер Сіті». Проти «канонірів» Кевін продемонстрував все те, що хочуть бачити від нього вболівальники. Нестандартні передачі та дальні удари — ось головний козир де Брюйне. Йому на сто відсотків вдалося це реалізувати на практиці. Два голи з-за меж штрафної та пас на Стерлінга — це вищий рівень футбольного інтелекту, до якого потрібно прагнути молодим виконавцям. За свої заслуги перед «Манчестер Сіті» вболівальники завжди співають футболісту пісню, створену за мотивами всесвітньо відомого синглу «Seven Nation Army», наспівуючи під час приспіву: «Гол! Кевін де Брюйне!».

Відзначимо, що авторитетний спортивний портал WhoScored оцінив старання футболіста в дев'ять балів.

Головні коментарі туру
Френк Лемпард
«Ми не досить добре граємо перед власними вболівальниками і отримуємо заслужені результати. Сьогодні ми створили два-три чудових моменти, але не змогли їх реалізувати. Наврядчи наші фани насолоджуються подібною грою у нашому виконанні.

Глядачі приходять підтримати команду — наступного тижня вони поїдуть до «Тоттенгему», а потім повернуться на Boxing Day. Гравці повинні зрозуміти і відчути, яка на них лежить відповідальність», — цитує Лемпарда BBC.

Юрген Клопп
«Я не можу відразу визначити положення поза грою. Коли ти перемагаєш 2:0, то не думаєш про це. Не маю уявлення, чи був там офсайд. Ні, я більше не святкую голів — я лише чекаю, поки дійсно не скажуть, що це забитий м'яч.

«Якщо Садьо потрапив до офсайду, то я не бачив цього. Я не передивлявся повтор, тому не знаю», — сказав Клопп в інтерв'ю Liverpool Echo.

Фредді Юнгберг
«Я замінив Месута, тому що хотів додати енергії. Еміль дуже добре ввійшов до гри. Езіл повинен контролювати свою реакцію. Ми розберемося з цим. На своїй посаді я не забігаю далі, ніж на один день. Ми хочемо, щоб гравці достойно себе поводили», — цитує Юнгберга Sky Sports.
Хосеп Гвардіола
«Ми здобули неймовірний результат, але наша гра проти «Манчестер Юнайтед» була краща в багатьох аспектах. Розумію, що нас оцінюють по результату, однак я суджу саме по грі», — сказав Гвардіола BBC.
ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ
Найкращі бомбардири
Пишіть у коментарях, хто на Вашу думку претендує на звання кращого гравця першої половини сезону?
Дізнавайтеся більше на наших сторінках ↓
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть