Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

ХРОНІКИ АПЛ. ТУР №24

24-й тур англійської прем'єр ліги подарував світу чималу порцію прекрасних поєдинків та красивих голів. У лондонському дербі «Челсі» та «Арсенал» не змогли виявити кращого, а «Манчестер Сіті» зусиллями Серхіо Агуеро здолав неприступний «Шеффілд».

«Манчестер Юнайтед» вдома поступився «Бернлі» і змусив вболівальників покинути стадіон ще до завершення гри. «Тоттенгем» нарешті переміг, а «Ліверпуль» вкотре здобув чемпіонську перемогу, забивши вирішальний гол на останніх хвилинах. Dynamo.kiev.ua представляє огляд матчів чергового туру англійської прем'єр-ліги.
Результати 24 туру













«Астон Вілла» — «Уотфорд» — 2:1
Голи: Луїс (68), Мінгс (90+5) —Діні (38)
Обмін позиціями
За долею обставин так сталося, що міцні «Астон Вілла» та «Уотфорд» опинилися на дні турнірної таблиці. Але якщо брати останні десять турів, то команди рухалися в протилежних напрямах. «Віллани» із середини таблиці наблизились до останньої сходинки, а «шершні», навпаки, покинули дно чемпіонату і тільки-но вибралися із «червоної зони».

Протистояння містило в собі неабияке значення, адже поразка однієї із команди ускладнювала її життя в боротьбі за прописку АПЛ. «Астон Вілла» після підписання Пепе Рейни здобула очки в матчі з «Брайтоном», а «Уотфорд» вдома не дав розбігтися «Тоттенгему».

Перший тайм до свого активу записав «Уотфорд». Підопічні Найджела Пірсона зуміли стримати атакувальну міць «вілланів» і відзначились одним голом. Ветеран «шершнів» Трой Діні відгукнувся на флангову передачу Деулофеу і головою вколотив м'яч у ворота. Свій момент мав Деулофеу, але іспанцю не вистачило влучності.

По перерві Дін Сміт достукався до своїх підопічних. «Астон Вілла» взяла під контроль м'яч і в середині тайму зрівняла рахунок. Бразилець Луїз опинився в потрібному місці і блискуче зіграв на добиванні. Все мало завершитися справедливою нічиєю, однак в останній атаці «віллани» витиснули перемогу. Конса пробив з лінії штрафної — м'яч полетів прямо в дев'ятку. Відзначимо, що в момент польоту «круглий» торкнувся Тайрона Мінгса, на якого і записали гол.













«Борнмут» — «Брайтон» —3:1
Голи: Х. Уілсон (36), Гросс (41, авт.), К. Уілсон (74) — Муй (81)
Операція «Б» від Уілсонів
Останній місяць «Борнмут» провів відверто слабко. Підопічні Едді Хау програли майже всім своїм конкурентам і опинилися на дні турнірної таблиці. Фани «вишень» знаходились в повному відчаї, адже вперше за три сезони їх команда опинилася в «червоній зоні».

Трагедія «Борнмута» могла завершитися вже в першому таймі, однак везіння та сейви Рамсдейла не дали «чайкам» відзначитись забитим гол. Такий початок, безумовно, надихнув футболістів «Борнмута», які під кінець першої половини зустрічі відзначились двома голами. Спочатку Харрі Уілсон завершив затяжну атаку команди, а згодом Паскаль Гросс організував гол у власні ворота.

Перевага в два голи неабияк відзначились на грі «Борнмута» в другому таймі. Вболівальники вперше за два місяці побачили ту ккоманду, за якою звикли спостерігати. Бажання, емоції, креативність: все це було притаманне «вишням». Забитий м'яч Каллум Уілсона тільки підсолодив настрій фанам. «Брайтону» вдалося відквитати один гол, нестримний Муй самотужки розібрався в штрафній і сильним ударом скоротив перевагу.

Перемога «Борнмута» додала інтриги в боротьбі за виживання. Тепер три команди мають по 23 очка — «Уотфорд», «Борнмут» та «Вест Гем». «Брайтон» знаходиться неподалік від головних невдах сезону.













«Кристал Пелас» — «Саутгемптон» — 0:2
Голи: Редмонд (22), Армстронг (48)
Беззубі «орли»
«Саутгемптон», який набрав досить непогану ходу, приїхав у гості до «Кристал Пеласа». Підопічні Роя Ходжсона переживають важкі часи. «Орли» мають великі проблеми з травмованими гравцями, але лондонці продовжують чіплятися за очки у кожному матчі чемпіонату.

Зі старту поєдинку «святі» захопили перевагу і більше часу проводили на половині поля суперника. Ральф Хазенхюттль залишив у запасі лідера команди Дані Інгза, давши можливість проявити себе Лонгу і Обафемі. Нападники вдало виконували тактичні вказівки тренера, високо пресингуючи опонента. Уже на 22-й хвилині агресивні дії у нападі призвели до взяття воріт. Натан Редмонд обробив м'яч біля штрафного майданчику «Пеласа» і сильним ударом під перекладину відкрив рахунок у матчі.

Новачок «орлів» Дженк Тосун мав чудову нагоду відзначитись. Турецький форвард виходив один на один із Макарті, але пробив дуже високо над воротами. Цей епізод відбувся ще до пропущеного голу господарів, і хто знає, як би міг скластися поєдинок.

Початок другого тайму приніс невтішні новини для вболівальників «Селхерст Парку». Хавбек «Саутгемптона» Стюарт Армстронг влучно пробив з-за меж штрафного, не залишивши іспанському голкіперу суперника жодних шансів. У середині тайму Ходжсон освіжив атакувальну лінію команди, однак гості були ближче до свого третього голу. Закономірна перемога «святих», які продовжуть рухатися вгору по турнірній таблиці.














«Шеффілд Юнайтед» — «Манчестер Сіті» —0:1
Гол: Агуеро (73)
Шедевр від майстрів
«Манчестер Сіті» після прикрої втрати очок у минулому турі в матчі з «Кристал Пелас» (2:2) приїхав у гості до міцного середняка «Шеффілд Юнайтед». Підопічні Кріса Уайлдера були серйозно налаштовані взяти реванш за поразку в поєдинку першого кола.

У складі «міщан» з перших хвилин з'явився Емерік Ляпорт, який повернувся на поле з серпня місяця, коли отримав складну травму коліна. Повернення француза дозволило Гвардіолі зіграти в три центральних захисника.

З самого початку зустрічі гості, як і очікувалось, взяли м'яч під свій контроль. «Клинки» намагалися нав'язати боротьбу у центрі поля, відводячи гру подалі від своїх воріт. Новачки АПЛ не встигали за швидкими діями суперника, що призводило до великої кількості порушень. У середині тайму Ріяд Марез накрутив захисників «Шеффілда», змусивши тих сфолити в карному майданчику. Лі Мейсон без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку. Голкіпер Дін Хендерсон впорався з ударом Габріела Жезуса. Взагалі, 22-річний воротар може занести собі в актив першу половину зустрічі. Лише завдяки вдалим діям першого номеру господарям вдалося так довго тримати свої ворота в недоторканності.

На другий тайм хлопці Уайлдера вийшли з ще більшим бажанням відібрати очки у діючого чемпіона Англії. Гравці йшли в жорсткі стики, не жаліючи ні своїх, ні чужих ніг. Здавалось, от-от і арбітр зустрічі дістане із кишені червону картку.

Долю поєдинку вирішив Серхіо Агуеро, який за декілька хвилин після виходу на заміну віздначився забитим голом. Аргентинець завершив філігранний простріл Кевіна де Брюйне.














«Евертон» — «Ньюкасл» — 2:2
Голи: Кін (30), Кальверт-Л'юїн (54) — Лежен (90+4, 90+5)
Хто такий Лежен?
«Евертон» і «Ньюкасл» мали однакову кількість балів перед очним протистоянням. У матчі 24-го туру «сороки» приїхали на «Гудісон Парк» натхненні після сенсаційної перемоги над «Челсі» (1:0).

Головний тренер «ірисок» Карло Анчелотті продовжив грати в улюблений для себе футбол з двома нападниками. Господарі впевнено володіли м'ячем на чужій половині поля, не даючи супернику перевести дух. У середині тайму мерсисайдці реалізували свою перевагу і повели у рахунку. Мойзе Кін скористався тонкою передачею Бернарда і пробив повз Дубравку.

По перерві картина гри не змінилася. Атакуюча лінія «Евертона» без проблем сворювала небезпечні моменти біля воріт суперника. Бернард міг додати до свого активу ще й забитий м'яч, але після його удару «круглий» полетів трохи вище поперечки. У наступному моменті Дінь розрізаючою передачею вивів Кальверта-Л'юїна на оперативний простір, і нападник подвоїв перевагу своєї команди.

Команди вже наче й змирилися із результатом зустрічі, але у доданий арбітром час захисник «Ньюкасла» Флоріан Лежен змусив вболівальників закарбувати своє прізвище у пам'яті. Француз протягом двох хвилин зумів зрівняти рахунок і принести «сорокам» один бал. Карло Анчелотті ще довго не міг повірити у побачене, наставнику потроху потрібно звикати до англійської прем'єр-ліги.














«Челсі» — «Арсенал» — 2:2
Голи: Жоржиньо (28 пен.), Аспілікуета (84) — Мартінеллі (63), Бельєрін (87)
На характері
Прихід Мікеля Артета позитивно відбився на грі лондонського «Арсенала». Звичайно, «каноніри» продовжують втрачати очки з середняками та аутсайдерами, але в команди з'явився малюнок гри. Злагодженість — головна риса оновленого «Арсенала». Безумовно, що вона ще не відпрацьована до універсалізма, однак перші її прояви були продемонстровані в поєдинку цих команд, який пройшов три неділі тому. Нагадаю, що тоді «каноніри» впродовж матчу лідирували в рахунку, але примудрились пропустити на останніх хвилинах два гола.

У лондонському дербі обидва наставника недорахувалися провідних виконавців. У «Арсенала» дискваліфікацію відбував габонець Обамеянг. У лазареті «канонірів» залишились Сократіс та Колашінац. Серед втрат «Челсі» — це американець Пулішич, який заліковує травму підколінного сухожилля.

Під вогняне шоу команди з'явилися на полі й протягом двох годин палали на смарагдовому газоні «Стемфорд Брідж». «Челсі» контролював хід зустрічі, але моментами підопічні Лемпарда вимикались з гри й давали «Арсеналу» провести свої атаки. Після небезпеченого пасу Пепе на Ляказетта захисник лондонців Рюдігер зіграв на випередження і відправив «круглого» на кутовий. «Челсі» відповів ударом Ковачіча, «гармату» хорвата на себе прийняв Мустафі. Через дві хвилини Крістенсен несподівано пробив головою — Лено відбив. Згодом «сині» знову оточили ворота «канонірів» — Абрахам та Хадсон-Одої почергово змарнували свої моменти. Останній зробив навіс, який перетворився на «удар-парашут».

У середині тайму Шкодран Мустафі додав інтриги — німець віддав слабкий пас на Лено і змусив свого земляка покинути ворота, Темі Абрахам першим зіграв на м'ячі і технічно обійшов воротаря, а ось Давід Луїз завалив нападника «Челсі» на газон. Арбітр показав бразильцу червону картку і призначив пенальті. Жоржіньо у фірмовому стилі реалізував одинадцятиметровий.

У другому таймі Артета дещо перебудував гру лондонського колективу. Мартінеллі та Ляказетт змістилися ближче до захисту і тому «каноніри» створювали динаміку на власній половині. Крім того, іспанець випустив Гендюзі, який в рази кращий за Озіла в плані захисту та боротьби. В одному із епізодів матчу «Челсі» виконав кутовий, який перетворився на гол у свої ворота. Габріел Мартінеллі підібрав «круглого» біля власного майданчика, протягнув до чужих воріт і забив.

«Челсі» не довго бідував і помстився голом Аспілікуети. Захисник зіграв на випередженні під час кросу з лівого фланга. На останніх хвилинах зустрічі Бельєрін створив щось неймовірне. Іспанець спокійно обійшов захисників і з правого кута штрафної пробив точно в лузу.

«Арсенал» спокійно може записати цей матч до свого активу. Не дивлячись на те, що команда протягом деяких відрізків поєдинку відбивалася, вона зуміла проявити характер, граючи в меншості.














«Лестер» — «Вест Гем» — 4:1
Голи: Барнс (24), Перейра (45+5), Перес (81 пен., 88) — Нобл (50 пен.)
Знекровлені «лисиці»
«Лестер» після двох поспіль поразок приймав на власному полі «Вест Гем». «Молотобійці», маючи у своєму складі висококласних гравців, займають лише 17-ту сходинку в турнірній таблиці і знаходяться за крок від зони вильоту.

Команди активно розпочали поєдинок, з перших хвилин демонструючи відкритий футбол. Вже на 24-й хвилині господарі вийшли вперед зусиллями Харві Барнса. Але настрій наставника «лисиць» погіршився після двох вимушених замін. Достроково поле покинули Нампаліс Менді та Джеймі Варді.

«Лестер» зумів перебудуватися і продовжив атакувати ворота суперника. У доданий до першого тайму час Рікарду Перейра подвоїв перевагу своєї команди, відгукнувшись на передачу Барнса.

Старт другої половини приніс надії вболівальникам лондонської команди на позитивний результат зустрічі. «Вест Гем» заробив право на пенальті, який легко реалізував Марк Нобл. Підопічні Девіда Мойеса високо пресингували і намагались грати першим номером. «Лестер» влаштовував подібний розвиток подій. Швидкі контратакі господарів призводили до небезпечних моментів біля воріт Рендольфа.

Під занавіс поєдинку Айозе Перес оформив дубль, встановивши остаточний рахунок зустрічі. Спочатку іспанець вдало виконав одинадцятиметровий удар, а в епізоді з четвертим голом «лисиць» хавбек пошив у дурні увесь захист «молотобійців» і елегантно покотив м'яч у дальній кут воріт.












«Тоттенгем» — «Норвіч» — 2:1
Голи: Аллі (38), Сон (79) — Пуккі (70 пен.)
Моурінью у пошуках
Аутсайдер чемпіонату «Норвіч» приїхав у гості до «Тоттенгему», який ніяк не може знайти своєї гри після травми Харрі Кейна. В останніх трьох турах «шпори» покидали поле без забитих голів.

Головний тренер лондонців Жозе Моурінью обрав таку ж саму схему, як і в матчі з «Уотфордом» — на вістрі атаки команди грав Лукас Моура. Господарі більше володіли м'ячем, але до гострих моментів доходило вкрай рідко. Лише на 38-й хвилині «шпори» зуміли відкрити рахунок, голом відзначився Деле Аллі, який випередив захисників суперника і замкнув простріл Ор'є.

На другий тайм підопічні Моурінью вийшли розслабленими і самовпевненими, за що були покарані. Ахілесовою п'ятою у складі «Тоттенгему» виявився Райан Сессеньон, який у власному штрафному збив Ааронса і привіз пенальті на ворота Льоріса. Одинадцятиметровий удар не без проблем реалізував Теему Пуккі.

Португальский наставник зняв з гри центрального захисника Вертонгена. На полі з'явився новачок команди Жедсон Фернандеш. Лондонці всією командою пішли в атаку, що і призвело до забитого голу. Перемогу господарям приніс Сон Хин Мін, який головою переправив м'яч у сітку воріт Крула після рикошету від захисника. «Шпори» хоч і з великими труднощами, все ж здобули три залікові бали.














«Манчестер Юнайтед» — «Бернлі» — 0:2
Голи: Вуд (39), Родрігес (56)
МЮ обурив власних вболівальників
«Манчестер Юнайтед» у нинішньому сезоні нагадує головного героя з кінофільму «Манчестер біля моря». Так само, як і Лі Чендлер, «червоні дияволи» не можуть ніяк знайти себе. Головний тренер Уле-Гуннар Сульшер довіряє перспективній молоді, яка матч за матчем засмучує місцевих вболівальників. Зустріч з «Бернлі» вкотре розізлила фанів МЮ, які вперше в сезоні покинули стадіон до завершення поєдинку.

«Манчестер Юнайтед» контролював м'яч, однак «Бернлі» — це типовий «ретроавтобус», який звик перемагати через силову боротьбу та стандартні положення. Підопічні Сульшера створили за перший тайм лише один стовідсотковий момент, який не реалізував Мартіаль. Хлопці Дайча покарали суперника по класиці. Штрафний удар, навіс і гол. Забитий м'яч на свій рахунок записав кращий бомбардир команди Кріс Вуд. Звичайно, що цей гол ошелешив вболівальників МЮ, але це був тільки початок їхнього відчаю.

У другому таймі «Бернлі» не довго розгойдував човен і відзначився другим забитим м'ячем. Гол неймовірної краси вдався Джею Родрігесу, який з кута штрафної в один дотик пробив під перекладину. Після цього трибуни МЮ почали пустувати. Валлієць Джеймс мав шанс повернути фанів на свої місця, але нападнику не вистачило влучності. На цьому весь МЮ вичерпався. Так, був не зарахований гол Люка Шоу, однак це відбулось на доданих хвилинах.

МЮ вкотре продемонстрував, що він не здатний зламувати глуху оборону суперника. А таких поєдинків у МЮ більше двадцяти в чемпіонаті, тому Сульшеру варто придивитися до талановитої молоді, яка тільки перший сезон проводить на високому рівні.

















«Вулверхемптон» — «Ліверпуль» — 1:2
Голи: Хіменес (51) — Хендерсон (8), Фірміно (84)
Фірміно — герой виїзних поєдинків
«Вулверхемптон» у нинішньому сезоні постав в образі представника «Великої шістки». Підопічні Нуну Санту претендують на роль наступної команди, яка приєднається до числа кращих. Звичайно, що в цій гонці «вовкам» нав'яже боротьбу «Лестер», який проводить один із кращих сезонів за останні чотири роки.

Команди розпочали поєдинок досить обережно. «Ліверпуль» чекав поки «Вулверхемптон» перейди в наступ, щоб впіймати «вовків» на контратаці. Подібний трюк намагався провернути «Вулверхемптон». Після обміну небезпечними штрафними «червоним» вдалося вийти вперед — Александр-Арнольд навісив з кутового, а Джоржан Хендерсон забив другий гол у сезоні. Господарі відразу мали шанс зрівняти рахунок — Догерті відірвався від опонентів і прекрасно пробив головою, але «круглий» не послухався командира.

Згодом «Ліверпуль» змарнував два момента. В обох випадках головною фігурою епізодів був Мохамед Салах, єгиптянину завадили захисники, які танками кинулись під м'яч. У середині тайму поле покинув Садьо Мане, травмованого сенегальця замінув Такумі Мінаміно, для якого цей поєдинок став дебютним у рамках АПЛ.

На другий тайм «Вулверхемптон» вийшов надто зарядженим на результат. Головний митець команди Адама Траоре у дуеті з Раулем Хіменесом організували гол. Іспанець прекрасно навісив, а мексиканець вдало завершив. Після цього на ворота «Ліверпуля» линула хвиля атак, переможцем яких завжди виходив Аліссон. «Ліверпуль» декілька разів змінював схему гри і в останній фазі зустрічі забив чемпіонський гол. Бразилець Роберто Фірміно прийняв передачу в штрафній суперника і пробив у ліву дев'ятку. Для нього цей гол став восьмим у сезоні. Відзначимо, що всі забиті м'ячі бразилець провів на стадіонах суперників.

Нік Поуп
Кращий гравець туру
Страж воріт «Бернлі» Нік Поуп у нинішньому сезоні зарекомендував себе, як надійний голкіпер. Крім того, Гарет Саутгейт періодично викликає 27-річного кіпера до лав збірної Англії.

Тактична схема «Бернлі» є однією з найбільш захисних в АПЛ, тому Ніку Поупа приходиться несолодко, адже він часто вступає в гру після ударів з далекої відстані. У поєдинку з МЮ англійський воротар реагував не тільки на дальні постріли Перейри та Матіча, а й на удари Мартіаля, Джеймса та Грінвуда з меж штрафної. Всього за матч з «червоними дияволами» він назбирав сім сейвів і був визнаний кращим гравцем поєдинку.

Авторитетний спортивний портал WhoScored поставив талановитому воротарю високу оцінку 8,4.

Головні коментарі туру
Мікель Артета
«Я пишаюся. Команда показала бажання, а також характер, бійцівські і лідерські якості. Нам потрібно було зібратися, коли Луїз зробив помилку і отримав червону картку.

У перерві мені здалося, що гравці вірять, що можуть повернути гру. Не чекав, що Ектор Бел'єрін заб'є лівою ногою, але я дуже задоволений.

Ми граємо з великою кількістю молодих хлопців, для них це великий досвід. Якщо вірити в свої сили у футболі, то багато що може статися.

Те, як зіграв Мартінеллі в протистоянні з Аспілікуетою є одним із приводів для гордості», — цитує Артету Sky Sports.

Ріо Фердінанд
«Вони вклали 600 мільйонів фунтів у нинішній склад. На що вони їх витратили? Я не бачу цього. Кого вони придбали?

Нічого не говорить мені про те, що вони заклали фундамент на майбутнє. Я сиджу тут і відчуваю себе ніяково. Мені незручно бути тут. Я не розумію, що буде далі, я не бачу шляху, я не бачу закріпленої на стіні мети і не бачу, щоб вони говорили: „Ми збираємося досягти цього, і ось як ми це зробимо"..

Я просто не бачу цього, дивлячись на те, як вони комплектують свій склад. Цей окремо взятий результат тут ні до чого — я говорю про комплектації складу вцілому і будівництві команди», — сказав Ріо Фердінанд в інтерв'ю Sky Sports.

Карло Анчелотті
«У футболі є такі речі, які передбачити просто неможливо. До першого гола ніхто б не подумав, що ««Ньюкасл» зможе зрівняти рахунок. Ми грали якісно, але потрібно прийняти цей результат, тому що в футболі бувають неконтрольовані речі.

Звичайно, гравці вкрай засмучені і розчаровані, але я сказав їм, що у мене був подібний сумний досвід. Я програв фінал Ліги чемпіонів, ведучи до перерви з рахунком 3:0. На жаль, у футболі відбуваються такі речі», - цитує Анчелотті видання The Independent.
Уле-Гуннар Сульшер
«На мій погляд, у нас є своя стратегія. Ви бачите, що інші клуби успішно виступають, але Клопп витратив чотири роки на створення своєї команди, і тепер вони виступають добре. Швидкого рішення не існує, не можна запросити вісім або десять гравців в одне трансферне вікно.

У нас було тільки одне повноцінне трансферне вікно минулого літа, тому що купувати взимку надто складно. Але ми намагаємося щось зробити і зараз», — цитує Сульшера Daily Mirror.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ
Найкращі бомбардири
Пишіть у коментарях, чи варто МЮ змінити тренера?
Дізнавайтеся більше на наших сторінках ↓
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть