Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

«Ингулец» выступил с официальным заявлением

2020-05-17 20:36 На официальном сайте «Ингульца» размещено заявление клуба по поводу планов завершить турнир в первой лиге с ... «Ингулец» выступил с официальным заявлением

На официальном сайте «Ингульца» размещено заявление клуба по поводу планов завершить турнир в первой лиге с «юридическим оформлением» текущей турнирной таблицы, в которой клуб из Петрово лишь по дополнительным показателям занимает «непроходное» 4-е место.

«Події останніх місяців кардинально змінили наше звичайне життя. Внесли сумбур, сум’яття, десь часом межують з хаосом і невизначеністю. Основи буття нівельовані підступним і смертоносним Covid-19, до якого людство виявилося слабо підготовленим. Економіка, медицина, уклад життя — все в один прекрасний момент опинилося на межі. На обидві лопатки повалена індустрія розваг, зупинені найбільші спортивні змагання і ліги світу. Улюблений нами футбол не став винятком і в третій декаді березня його було поставлено на паузу після введеного в більшості країн світу, а після і в Україні, карантину.

Під ударом багато клубів, що терплять збитки. Немає відрахувань спонсорів, не платить телебачення, а влада до упору затягнула гайки, строго регламентувавши заборону на проведення масових заходів (до яких відноситься і футбол). І якщо сьогодні страждають представники розвинених країн Європи, економіку яких не порівняти з вітчизняною, то що говорити про клуби України? Потрясіння неминучі. Терміни виходу з карантину вкрай розпливчасті. Як буде відновлюватися наш футбол, чи всі клуби виживуть після шокового всеукраїнського локдауну? Питань безліч, але всі ми розуміємо, що відновлення футбольних турнірів — це якийсь промінь надії. Індикатор того, що життя повертається в нормальне русло, нехай з рядом медичних нововведень і, на жаль, поки що без уболівальників.

На відміну від УПЛ, клуби першої української ліги через пізніші дати поновлення сезону виявилися в більш незавидному положенні. Проведено витратні зимові збори, підписані новачки, сформульовані завдання, але в один момент все обрушилося. Унікальна, безпрецедентна ситуація, яка аналогів раніше не мала. Як виходити з цього становища, що робити з чемпіонатом, з іграми Кубка? Над цим ламають голову фахівці, теоретизують представники ЗМІ та експерти. Звучить безліч гіпотез: розширювати або не розширювати УПЛ; що робити з ротацією між лігами, як зберегти здоровий глузд і спортивний принцип, щоб уникнути конфліктів, судових тяжб і інших правових наслідків?

Футбольний клуб «Інгулець» послідовно відстоює позицію: догравання чемпіонату — це єдиний справедливий спосіб визначення переможця та призерів поточного сезону 2019/20 рр. Всеукраїнських змагань з футболу серед клубів Професіональної футбольної ліги України.

На жаль, все частіше лунають заклики не догравати сезон, визначивши імена трьох володарів путівки в УПЛ за допомогою стану речей в поточній турнірній таблиці. Напередодні запланованого на 21 травня засідання ради Ліги ПФЛ вважаємо за необхідне прояснити нашу позицію.

Можливий варіант дострокового завершення сезону стане відвертим плювком в бік тих власників і інвесторів клубів ПФЛ, які вкладають в свої дітища потом і кров’ю зароблені ресурси. Непорушність спортивного принципу ведення боротьби і визначення найсильнішого на футбольному полі виявиться в такому випадку під великим сумнівом.

Тотальна конкуренція в турнірній таблиці першої ліги поточного сезону була (і віримо, є) справжньою візитною карткою Професійної футбольної ліги. Відразу вісім амбітних футбольних клубів оскаржують три вакантні путівки в УПЛ, багато з яких виконали весь необхідний перелік вимог в рамках щорічної Атестації з прицілом на підвищення в класі.

Хто більш гідний виходу в еліту: «Рух», «Волинь», «Інгулець»? А може «Минай», «Оболонь», «Агробізнес», «Металіст 1925» або «Авангард»? Відповідь на це питання має дати гра. Тільки в цьому випадку буде доречно говорити про дотримання спортивного принципу, який для нашого клубу є основоположним.

Хочеш миру, готуйся до війни. Дотримуєшся плану «А», завжди тримай в думці і план «Б. Ми не маємо ілюзій щодо того, що світ ідеальний і не знайдуться бажаючі скористатися ситуацією, неординарною у всіх сенсах. Передбачаючи і такий розвиток подій, не виключаємо варіант пошуку справедливості в вищих профільних інстанціях, включаючи Спортивний суд у Лозанні. Наші вагомі сумніви щодо з самого початку спірно виписаних, а далі — не дуже коректно інтерпретованих, ряду норм статті 8 чинного Регламенту напевно так і залишаться з нами, бо ми глибоко переконані, що Директорат ПФЛ робить все від себе залежне, щоб не порушити крихкий баланс і довести цей однозначно складний, виснажливий сезон до логічного завершення згідно з раніше затвердженими, нехай і зміщеними в термінах, графіком і календарем».

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть