Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Глава медицинского департамента УАФ Попов разъяснил положения медицинского протокола ЧУ

2020-06-03 11:20 Глава Спортивно-медицинского комитета Украинской ассоциации футбола Вячеслав Попов рассказал о порядке тренировок и проведения официальных матчей ... Глава медицинского департамента УАФ Попов разъяснил положения медицинского протокола ЧУ

Глава Спортивно-медицинского комитета Украинской ассоциации футбола Вячеслав Попов рассказал о порядке тренировок и проведения официальных матчей чемпионата Украины.

Вячеслав Попов

Обов’язкове тестування

— 27 травня наш комітет отримав документи з Міністерства охорони здоров’я за підписом головного санітарно-епідеміологічного лікаря. У листі чітко прописані Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів. Це документ з тимчасовими заходами під час проведення футбольних матчів на 16 аркушах.

Одним із головних його пунктів є обов’язкове ПЛР-тестування футболістів і адміністрації клубу на початку зборів. Під час офіційної частини сезону — кожні 14 днів. Тобто тестування необхідно проводити кожні два тижні в обов’язковому порядку.

Першого червня ми провели засідання комітету в Будинку футболу щодо всіх цих питань і норми узгодили. Наголошую, що ПЛР-тестування не рекомендація, а обов’язкова вимога. Якщо її не виконати, то клуб буде відсторонений від найближчого матчу.

Контроль тестування

— Футбольний клуб зобов’язаний у перший день зборів провести ПЛР-тестування і його результати направити до Медично-спортивного комітету УАФ. А от щодо проведення офіційних матчів, то алгоритм дій наступний. Делегат отримує від клубного лікаря список гравців, які пройшли тестування і тих, хто пройшов температурний скринінг за день до матчу. На цьому документі повинен бути підпис, печатка та дата проведення тестування. Якщо виникнуть якісь підозри чи проблеми, ми перевірятимемо інформацію.

Велика роздягальня

— На прикладі УПЛ ми зрозуміли, що досить непроста ситуація з роздягальнями. Необхідно, щоб на одного футболіста було 10 м². Багато клубів Favbet Ліги не можуть цього забезпечити, але є вихід із цієї ситуації і він досить простий.

Так, обидві роздягальні віддаються команді гостей, а господарі перевдягаються на стадіоні. Там мають бути передбачені для цього спеціальні місця. До речі, під час 24-го туру Favbet Ліги деякі клуби вже проводили саме таку процедуру.

Харчування і проживання

— Все це прописано у затвердженому медичному протоколі. Перекус у роздягальні заборонений, тобто заборонено пити чай, воду, їсти фрукти тощо як це було зазвичай. Також не має бути централізованого харчування під час виїзного матчу. Для кожного гравця мають бути персональні фляжки для води. Вся їжа має бути приготовлена в клубах індивідуально для кожного.

Проблемні моменти

— Дійсно, у нас були питання, проте після засідання в понеділок всі їх було усунуто. Спочатку цей документ МОЗ був рекомендованого характеру, але на сьогодні ситуація вже інша.

Головний санітарно-епідеміологічний лікар вимагає проведення ПЛР-тестування раз на два тижні. Саме цей момент раніше багатьом був незрозумілий. Багато клубів говорили, що проведення тестування — це рекомендація, а не вимога. Сьогодні все стало на свої місця.

Стадіон і сам матч

— Одночасно на території стадіону можуть перебувати не більш як 200 осіб. Для команд, бригад арбітрів та стюардів це досить прийнятна цифра, щоб забезпечити проведення матчу. Під час перебування на самій арені учасники матчу мають використовувати захисні маски. Звичайно це не стосується гравців на полі, головних тренерів, бригади арбітрів і відеоасистентів арбітра. Прибуття команд має бути рознесено в часі, так само і передматчева нарада. Вихід команд на поле також має бути розділений у часі, без супроводу дітей, рукостискань і загального шикування команд.

Не мають забувати господарі постійно провітрювати кімнати та кожні пів години обробляти антисептиком дверні ручки, кнопки ліфтів тощо.

Тимчасовий протокол для ЗМІ

— Журналістів все ще заборонено пускати на матчі, виключення складають лише офіційні мовники, для яких окремо розписані вимоги. Пресконференція проводиться у закритому режимі, прессекретар клубу має організувати проведення онлайн відеоконференції з тренерами та двома гравцями кожної з команд. Акредитований фотокореспондент зобов’язаний протягом 30 хвилин після фінального свистка опублікувати у вільному доступі щонайменше 30 фото з матчу.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть