Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

От Антюха до Педриньо: самые дорогие трансферы украинских клубов лета 2021 года

2021-08-13 14:28 «Брутальний Футбол» проаналізував вітчизняний ринок і зібрав топ найприкметніших трансферів літа. Фото: fcdynamo.kiev.ua От Антюха до Педриньо: самые дорогие трансферы украинских клубов лета 2021 года

«Брутальний Футбол» проаналізував вітчизняний ринок і зібрав топ найприкметніших трансферів літа.

Фото: fcdynamo.kiev.ua

Трансферне вікно в українському футболі все ще триває, однак більшу частину угод, схоже, клуби уже здійснили. Зазвичай представники наших клубів поводяться мляво, не соромлячись об’їдків, підібраних зі столу вільних агентів, однак наразі ми спостерігаємо за готовністю власників команд вкладати кошти. Тож сьогодні говоримо про найдорожчі трансфери українських команд літа 2021-го року. Спеціально для вас ми сформували рейтинг із дев’яти найдорожчих придбань: деякі з них вже приносять реальну користь на теренах нашого чемпіонату.

Денис Антюх

Громадянство: Україна

Вік: 24 роки

Позиція: лівий вінґер

Вартість трансферу: 126 тисяч євро (із «Колосу» в «Динамо»)

Розпочинаємо з Дениса Антюха, який став дебютним підписанням «Динамо» в новому сезоні. На перший погляд, дивний трансфер, враховуючи присутність цілої низки конкурентів: Беньяміна Вербича, Карлоса де Пени, Жерсона Родріґеса та Беніто. З іншого боку, вилами по воді писано: Вербич має проблеми зі здоров’ям, де Пена не проти покинути Київ, а Родріґес — нестабільний.

Антюх має непогані скіли і правильний паспорт: якщо Мірча займеться універсалом, то з нього можуть вийти люди — у збірній України давно проблема з вінґерами, у їхній нестачі ми переконалися під час Євро-2020. Як ні, то 126 тисяч євро — не надто страшні гроші, щоб за ними побиватися у випадку невдачі. Поживемо-побачимо.

Олександр Піхальонок

Громадянство: Україна

Вік: 24 роки

Позиція: центральний півзахисник

Вартість трансферу: 300 тисяч євро (із «Шахтаря» в «Дніпро-1»)

«Дніпро-1» — чи не єдиний клуб УПЛ, який, окрім «Динамо» та «Шахтаря», купує (спеціально зробимо акцент на останньому слові). Наприклад, торік дніпряни запросили Артема Довбика за 450 тисяч євро, тепер же їхнім повноцінним придбанням став Олександр Піхальонок — центрхав, чий контракт з 2014-го належав «помаранчево-чорним», нарешті позбувся кріпацтва. Ціна питання — 300 тисяч євро.

Піхальонку не звикати до «Дніпра-1», адже саме там за орендою він провів сезон 2020/21 : грав небагато і, як підсумок, з’явився у 15 матчах (не слід забувати про коронавірусну інфекцію та апендицит, які завадили хлопцю). Тим не менш, відведеного часу вистачило, щоб переконати керівництво у професійній придатності: на це натякають 7 гольових і присутність у трійці найкращих асистентів.

Матеус Пейшоту

Громадянство: Бразилія

Вік: 25 років

Позиція: центрфорвард

Вартість трансферу: 150 тисяч євро (із «Ред Булл Браґантіно» в «Металіст»)

А ось тут на авансцену вривається «Металіст» — Олександр Ярославський повернувся до справи і взяв на озброєння протоптаний роками латиноамериканський вектор комплектації команди. Як йому вдалося завербувати найкращого бомбардира бразильської Серії А та водночас заплатити за перехід лише 150 тисяч євро — справжня загадка.

Судячи з відгуків іноземної преси, Пейшоту не пальцем роблений: у поточному сезоні гравець, попередньо орендований «Жувентуде», з’явився у 12 матчах, настріляв 7 м’ячів та ще 4 рази асистував партнерам. Чекаємо від нього подвигів на теренах Першої ліги.

Браян Ріаскос

Громадянство: Колумбія

Вік: 26 років

Позиція: центрфорвард

Вартість трансферу: 600 тисяч євро (із «Насьйонала» в «Металіст»)

Ще одне гучне запрошення «Металіста», ще один іноземець родом із Південної Америки. Колумбієць Браян Ріаскос спробував себе в низці клубів, мандрував Бразилією та Португалією, поки на три роки не осів у «Насьоналі». Загалом продемонстрував гідний футбол, напрацювавши на 36 результативних дій у 86 поєдинках.

Враховуючи перебування у топовому чемпіонаті і приємну оку статистику, хтось може задати резонне питання: чому Україна, чому саме «Металіст»? Відповідь проста: за підсумками минулого сезону «Насьонал» понизився у класі і відчайдушно шукав потенційних покупців. Ярославський вгамував апетити португальців і тепер універсальний нападник чілить у його проєкті.

Ерік Рамірес

Громадянство: Венесуела

Вік: 22 роки

Позиція: центрфорвард

Вартість трансферу: 1,75 млн євро (із ДАКу 1904 в «Динамо»)

Зустрічаймо Еріка Раміреса — він займає почесне п’яте місце. Венесуельський новачок «Динамо» намагався зарекомендувати себе на батьківщині, пробувався у чемпіонаті Чехії і таки «вистрелив» у Словаччині. За підсумками минулорічної кампанії центрфорвард відвантажив 17 м’ячів, завдяки чому посів другу позицію у бомбардирському заліку Фортуна-ліги.

Ймовірно, ці показники спокусили Мірчу Луческу і кияни оформили трансфер за 1 мільйон 750 тисяч євро. Цікавить інше: як перший венесуелець в історії УПЛ конкуруватиме з Владиславом Кулачем, Іллею Шкуріним та Владиславом Супрягою? А ще ж повернуться травмовані Артем Бєсєдін і Ібрагім Карґбо-молодший. Словом, в столичній команді розгорнеться своя гра престолів.

Вінісіус Тобіас

Громадянство: Бразилія

Вік: 17 років

Позиція: правий захисник

Вартість трансферу: 6 млн евро (із «Інтернасьйонала» в «Шахтар»)

В топ-чотири потратив Вінісіус Тобіас, представник «Інтернасьйонала», який приєднається до «Шахтаря» лише в лютому 2022-го. Все просто: саме тоді правому захиснику, покликаному скласти конкуренцію Додо, виповниться вісімнадцять. Поки ж прудконогий бразилець, за якого українська сторона виклала на стіл 6 мільйонів євро, продовжує прогресувати в молодіжці «червоних». Зима близько.

Лассіна Траоре

Громадянство: Буркіна-Фасо

Вік:20 років

Позиція: центрфорвард

Вартість трансферу: 10 млн євро (із «Аяксу» в «Шахтар»)

Трійку відриває двадцятирічний Лассіна Траоре. Уродженець Буркіна-Фасо приїхав до Києва з Амстердаму: «Аякс» погодився продати нападника за 10 мільйонів євро. Треба сказати, що на папері «Шахтар» провернув мегакруту угоду: Траоре — молодий, талановитий та впізнаваний персонаж. Вперше про виконавця всерйоз заговорили у жовтні минулого року: Лассіна долучився до розгрому «Венло» із рахунком 13:0. В тому матчі хлопчина відзначився пентатриком та 3 результативними передачами.

Зауважимо, що Траоре вже відпрацьовує вкладені у нього дивіденди: у двох стартових турах УПЛ він засмутив ворота «Інгульця» та «Львова».

Марлон

Громадянство: Бразилія

Вік: 25 років

Позиція: центральний захисник

Вартість трансферу: 12 млн євро (із «Сассуоло» в «Шахтар»)

Срібна сходинка списку дістається Марлону, за якого «Сассуоло» отримало 12 мільйонів євро. Трохи неочікуваний перехід (не кожний погодиться змінити топ-п’ятірку на УПЛ), втім зрозумілий: захисник пішов за Роберто Де Дзербі. Окрім періоду, проведеного в Італії, випускник «Флуміненсе» побував у «Барселоні» та «Ніцці», але там не досягнув бодай-якихось висот. Зрештою, Марлону нічого хвилюватися: поряд добре знайомий тренер, хороша зарплатня та можливість зіграти в Лізі чемпіонів.

Педріньо

Громадянство: Бразилія

Вік: 23 роки

Позиція: правий вінґер

Вартість трансферу: 18 млн євро (із «Бенфіки» в «Шахтар»)

І на першому місці нашого рейтингу розташувався Педріньо. Вихованець «Корінтіансу» перейшов до «Шахтаря» транзитом через «Бенфіку» та коштував Палкіну і Ко 18 мільйонів євро. Між іншим, це другий за дорожнечею трансфер в історії «гірників» — перша сходинка відведена сумнозвісному Бернарду, який обійшовся клубу в 25 мільйонів євро.

Сподіваємося, що Педріньо виглядатиме куди краще, ніж його співвітчизник, і виправдає очікування: перша цеглинка успіху у вигляді голу у ворота «Львова» уже закладена.

Павло Кушнєрук

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть