Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Николай Несенюк: «До 61-й минуты «Динамо» играло против «Барселоны» в меньшинстве»

2021-10-22 16:23 Известный журналист Николай Несенюк — о матче «Динамо» против «Барселоны» (0:1) в Лиге чемпионов. Николай Несенюк ... Николай Несенюк: «До 61-й минуты «Динамо» играло против «Барселоны» в меньшинстве»

Известный журналист Николай Несенюк — о матче «Динамо» против «Барселоны» (0:1) в Лиге чемпионов.

Николай Несенюк (фото: facebook.com)

План, обраний тренером динамівців Мірчею Луческу на матч проти «Барселони», був очевидним: не дати супернику забити, перекривши усі зони в захисті, і спробувати забити у контратаці. Саме так виглядала гра команди після 61-ї хвилини. Слід зауважити, що шанси забити, бодай мінімальні, у «Динамо» були. Цього не можна сказати про попередню годину гри, коли практично усі спроби киян вийти у контратаку завершувалися втратою мяча.

І це не дивно. Владислав Супряга, якому була відведена роль швидкісного форварда, здійснив мінімум дій, корисних для команди. Показовим був момент, коли динамівець не зміг виграти у швидкості у Жерара Піке, далеко не реактивного захисника «Барселони».

Саме це спричинило тотальну перевагу господарів у перші 60 хвилин гри. Тому що гості грали практично у дев’ять польових, витрачаючи зайві сили, граючи «за себе і за того парня». І лише коли Супряга залишив поле, «Динамо» знову почало грати у повному складі.

Щось подібне було у попередній грі динамівців проти «Львова» у чемпіонаті України, коли команда у меншості, тобто із Супрягою, програвала — 0:1, і лише після заміни цього форварда, який востаннє забивав ще рік тому, змогла заволодіти перевагою і перемогти. Але «Барселона» буде дещо посильніше за «Львів». Тому вдруге цей прийом не спрацював.

Очевидно, що у тренера киян були власні резони вчинити саме так. Але результат, показаний у Барселоні, свідчить, що подібні тактичні новації варто залишити для чемпіонату України. Або взагалі відмовитися від них і починати гру у повному складі.

Микола Несенюк

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть