Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Николай Несенюк: «Роналду и шампунь»

2021-11-19 15:11 Известный журналист Николай Несенюк — о неудаче сборной Португалии в евроотборе к ЧМ-2022. Николай Несенюк «Минулої ... Николай Несенюк: «Роналду и шампунь»

Известный журналист Николай Несенюк — о неудаче сборной Португалии в евроотборе к ЧМ-2022.

Николай Несенюк

«Минулої неділі вся небайдужа до футболу Португалія дивилася останній матч відбору до Кубку світу 2022 року. У Лісабоні на стадіоні «Да Луш» португальці приймали сербів. Аби стати першими і пройти до фінального турніру напряму господарям було досить не програти. Тому завдання всі вважали вирішеним заздалегідь, налаштувавшись насолодитися грою команди Португалії на чолі із незрівнянним Роналду, який вийшов на гру із капітанською пов’язкою.

Усім, хто хоч трохи тямить у футболі, було зрозуміло — португальці гратимуть практично удесятьох — останні кілька років Роналду більше заважає аніж допомагає своїй національній збірній. Так рано чи пізно трапляється з кожною командою, де є футболіст, який буде грати скільки захоче і як захоче. Це було помітно ще два роки тому, коли згаданий Роналду «допоміг» українцям випередити чинного тоді чемпіона Європи, посівши перше місце у відбірній групі.

Ну як можна забути той матч у Києві, напередодні якого фанати і фанатки оточили кільцем готель, де жили португальці, аби хоча б одним оком побачити «живого Роналду»! Те, що той Роналду назавтра програв українцям, жодним чином на тих фанатів не вплинуло!

З того часу Роналду грати краще не став. Високий, стрункий та добре натренований він у свої 36 виглядає років на десять молодшим за свого ровесника (за документами) Мілевського. Роналду сумлінно тренується, дотримується режиму і таке інше, але природу не обманеш!

По-хорошому він мав би красиво закінчити кар’єру ще 2018-го, ставши чемпіоном Європи у складі команди Португалії, яка тоді виграла, як на мене, саме тому, що Роналду травмувався на старті турніру і потім не заважав партнерам здобувати титул. Але як ти закінчиш, коли на тобі купа багатомільйонних рекламних контрактів, а проданими футболками з твоїм прізвищем можна обв’язати земну кулю?

Відомо, що великий футбол — це великий бізнес. Але коли у рекламі шампуню той же Роналду може ще хоч сто років виглядати юним та чорнявим, то на футбольному полі таке не проходить!

Тренеру збірної Португалії слід було вибирати між шампунем і результатом. Без Роналду португальці би гарантовано перемогли сербів. Але хто ж насмілиться не виставити Роналду на гру коли він сам цього хоче? Тому португальці тим сербам і програли. Але навіть у програному матчі, де у Роналду практично нічого не виходило, його постать все одно була в центрі телевізійної трансляції. Футбол футболом, але показати впродовж обумовленого контрактом часу зачіску Роналду після розрекламованого ним шампуню для телебачення важливіше! Навіть після фінального свистка замість радісних сербів на телеекрані за кілька секунд знову з’явився Роналду. Сумний але із зачіскою!

Таким самим юний Роналду був на тому ж стадіоні влітку 2004-го, коли португальці сенсаційно програли європейське чемпіонство Греції. І хоч тоді Роналду був справді найкращим на полі, його так довго, як тепер, не показували...

До чого я це пишу? Що нам до тих португальців? А то, що ми цілком можемо зустрітися з ними вже навесні у плейоф. І коли на поле знову вийде Роналду, українці матимуть шанс на перемогу. Звісно, коли у складі нашої команди не буде гравців, яким до Роналду як до неба, але які, як і він, теж грають за збірну коли забажають і скільки забажають...» — написа́л Несенюк в Facebook.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть