Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Николай Несенюк: «А если бы не Шевчук?»

2021-12-04 19:23 Известный журналист Николай Несенюк прокомментировал в своей колонке на сайте «Рівне вечірнє» работу Вячеслава Шевчука в ... Николай Несенюк: «А если бы не Шевчук?»

Известный журналист Николай Несенюк прокомментировал в своей колонке на сайте «Рівне вечірнє» работу Вячеслава Шевчука в «Вересе».

Вячеслав Шевчук

Перед другою половиною чемпіонату України «Верес» отримав потужне підсилення — спортивним директором клубу став 42-річний В’ячеслав Шевчук, колишній футболіст «Шахтаря» та національної команди України. Після завершення у 37 років кар’єри гравця він спробував працювати тренером, а коли не вийшло, пішов у «експерти» на телебачення, де теж довго не затримався, вляпавшись у кілька гучних скандалів. Останнім часом В’ячеслав був помітний хіба що чудовою спортивною формою (хоч зараз на поле виходь), а також дорогими автомобілями та модним вбранням.

Неабиякі здібності колишнього футболіста помітили у «Вересі» і запросили його на роботу. Поки що Шевчук помітний лише тим, що ходить навколо команди та вітається із усіма, хто довкола. Приблизно тим самим займався його попередник на посаді Орест Баль, чий внесок в успіхи «Вереса» важко переоцінити.

Першу гру на чолі з новим спортивним директором «Верес» провів у Ковалівці проти місцевого «Колоса». Обидві команди дуже схожі — «Колос» так само як і «Верес» із карколомною швидкістю пройшов шлях із нізвідки до вищого ешелону нашого футболу. Так само як і «Верес», команда із Ковалівки не має у складі власних вихованців і комплектується із гравців, які не відзначаються високою майстерністю і готові грати за невеликі гроші. Різниця між ними полягає лише у тому, що «Колос», на відміну від «Вереса», не переїжджав до інших міст і не змінював назву. А ще у Ковалівці, на відміну від Рівного, не граються у «народний клуб». Причина проста — народу в Ковалівці трохи більше ніж півтори тисячі, і практично всі дорослі працюють на родину латифундистів Засух, яким у селі й навколо нього належить практично все, включаючи команду «Колос» та збудований за один рік стадіон. Чому так швидко? Бо стадіон Засухи будували за власний кошт, а не за гроші з бюджету, як у Рівному. Тому і будівництво тривало недовго, і стадіон обійшовся у двадцять разів дешевше.

І ще одне — «Колос» із першої спроби здобув право виступати в європейських турнірах, звідки двічі вилетів вже на самому початку. Особливо показовою була цього літа поразка по пенальті від маловідомої команди із Казахстану, якій ковалівці за дві гри так і не змогли забити жодного м’яча. І це не дивно — «Колос» традиційно забиває здебільшого за невеличкого сприяння арбітрів. У нижчих лігах грати проти господарів у Ковалівці було майже безнадійно — арбітри коли треба призначали стільки одинадцятиметрових, скільки треба! Це продовжилося і у вищому дивізіоні, лише не в таких масштабах — бо «Колос» такий не один!

Це зовсім не означає, що у Ковалівці погана команда. Подібно до «Вереса», у першому сезоні «Колос» вигравав за рахунок максимальної концентрації зі свого боку та недооцінки «сільської» команди з боку суперників. Про арбітрів ми вже згадували. Тепер до «Колоса» усі ставляться серйозно, тож залишаються лише арбітри. Але й вони не завжди здатні допомогти команді. Хіба що суперник дасть привід.

У недільному матчі «Верес» спробував грати як завжди — жорстко та агресивно. Але не вийшло. По-перше, тому що суперник грав так само, по-друге, тому що арбітр свистів на користь господарів чи не після кожного дотику рівнян до суперників. Як тут зіграти у свою гру? А тут іще м’яч від гравців «Вереса» відскакував на кілька метрів! Врешті рівняни самі собі «привезли» гол, віддавши результативну передачу нападнику «Колоса». Тож арбітру не довелося навіть призначати одинадцятиметровий.

Не думаю, що ця поразка має дуже засмучувати уболівальників «Вереса». З таким спортивним директором, як В’ячеслав Шевчук команда просто не зможе не досягати нових успіхів!

Микола Несенюк

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть