Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Артем Франков: «Год 2022‑й означает 80‑летие «Матча смерти»

2022-01-20 12:04 Главный редактор еженедельника «Футбол» Артем Франков напомнил о юбилее «Динамо», который будет отмечаться в 2022 году. ... Артем Франков: «Год 2022‑й означает 80‑летие «Матча смерти»

Главный редактор еженедельника «Футбол» Артем Франков напомнил о юбилее «Динамо», который будет отмечаться в 2022 году.

Памятник на стадионе «Старт»

«Рік 2022‑й означає 80‑річчя матчів в окупованому Києві, тих самих, що зусиллями міфології, пропаганди та просто людської пам’яті з доброго десятка зіткнулися в одну гру під яскравою назвою «Матч смерті», проведену 9 серпня: «Старт» — Flakelf — 5:3.

Є навіть щось комічне (навіть на війні без цього нікуди) в тому, що хлібозаводський «Старт» приймав (або як сказати) німецьких зенітників на стадіоні, який спочатку називався саме «Зеніт». Ця примітна споруда, що розташована в Києві на перехресті вулиць з доречними назвами — Шолуденка (колишня Керосинна — ну не Гасова ж) і маршала Рибалки (колишня Лагерна чи Табірна), почала будуватися в середині 30‑х і спочатку належала заводу імені Петровського, входила в програму стадіонізації Києва. Така собі програма, присвячена зведенню міста у статус столиці УСРР. «Динамо», «Республіканський» (хоч би як вони не називалися з року в рік), «Спартак», «Локомотив» та «Зеніт» — якщо не помиляюся, саме ця п’ятірка повинна була зумовити та позначити переїзд центру спортивного життя з Харкова туди, де «центріше». Власне, вона й зробила це, ось тільки деякі споруди так і не вдалося довести до ладу до початку Великої вітчизняної в 41‑му. Дещо добудовував уже Рейхскомісаріат України, і це також сторінка нашої історії», — написа́л Франков в передовице 5-го номера издания.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть