Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Далгліш запропонував вiддати Україні пряму путівку на ЧС-2026, якщо вона не зможе зіграти з Шотландією

2022-04-12 19:17 На цьому тижні Шотландська футбольна асоціація (SFA) дізнається, чи відбудеться півфінальний стиковий матч відбору до чемпіонату ...  Далгліш запропонував вiддати Україні пряму путівку на ЧС-2026, якщо вона не зможе зіграти з Шотландією

На цьому тижні Шотландська футбольна асоціація (SFA) дізнається, чи відбудеться півфінальний стиковий матч відбору до чемпіонату світу-2022 проти України, повідомляє The Scottish Sun.

Кеннi Далглiш

Голова SFA Ієн Максвелл зараз перебуває у штаб-квартирі УЄФА у Швейцарії, де проходить обговорення різних варантів проведення зустрічі, яка мала відбутися ще 24 березня, але була перенесена через вторгнення в Україну російських військ.

УЄФА раніше запропонувала УАФ провести матч Шотландія — Україна 31 травня або 1 червня та зарахувати один результат для зустрічей відбору ЧС та Ліги націй, але SFA проти такого варіанту, тому що не дорахується близько 2 мільйонів фунтів стерлінгів у вигляді втраченого доходу від продажу квитків.

Найімовірніше, команда Олександра Петракова зіграє з Шотландією 31 травня або 1 червня, а переможець пари 5 червня в Кардіффі зустрінеться з Уельсом у фіналі кваліфікації.

Колишній форвард збірної Шотландії та «Ліверпуля» Кенні Далгліш запропонував, щоб Україні дозволили зіграти на ЧС-2026 без проходу відбіркового раунду, якщо вона все-таки не зможе провести матч з Шотландією.

«Ми повинні поважати українських футболістів та футбольну асоціацію. Вони потрапили в таку ситуацію не з власної вини. Більшість гравців української збірної не грають в Україні, але там у них залишилися сім’ї, які дуже постраждали. Я вважаю, що несправедливо чинити на них будь-який тиск.

Можливо, потрібно надати їм таку собі оливкову гілку і сказати: «На наступний чемпіонат світу ви потрапите автоматично. Вам не потрібно буде кваліфікуватися». Це був би спосіб продемонструвати повагу і водночас рухатися далі на цьому чемпіонаті світу. Я думаю, що було б добре запропонувати їм таке рішення, якщо вони захочуть», — сказав Далгліш.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть