«Малиновському має вистачити три місяці, щоб повернутися на поле, за умови успішної операції», — спортивний лікар

Теми:
Руслан Малиновський, Дженоа, Чемпионат Италии

Спортивний лікар Дмитро Бабелюк прокоментував моторошну травму українського півзахисника італійського "Дженоа" Руслана Малиновського, яку він отримав у вчорашньому матчі чемпіонату Італії с "Венецією" (0:2).

Руслан Малиновський на газоні одразу після отримання травми

«Травма Руслана виглядає дійсно страшно. Невдало зарив в газон, плюс вага та інерція тіла. Надзвичайно прикрий збіг обставин.

Через те, що стопа зарилася і зафіксувалася в газоні, а тіло продовжило рух вперед, утворилася сила, яка розірвала внутрішні зв'язки гомілкостопу, що призвело до вивиху кісток в суглобі.

Також такий вивих стає можливим у випадку розриву структури між великогомілковою та малогомілковою кістками, яка називається синдесмоз і утримує стопу у фізіологічних кутах.

На Руслана точно чекатиме операція і пропуск від трьох місяців. Метою операції буде відновлення структури зв'язок, щоб суглоб зберігав баланс. Далі завдання буде за реабілітацією, щоб функція суглобу повноцінно відновилася. У старшому віці реабілітація завжди проходить складніше, тож Руслану можна побажати витримки.

Не очікую тут переломів, але і з зв'язками буде достатньо роботи. Тим не менше, як правило, вистачає три місяці, щоб повернутися на поле за умови успішної операції, відсутності ускладнень і гладкої реабілітації», — написав Бабелюк у своєму телеграм-каналі.

Травма Руслана Малиновського:

Dynamo.kiev.ua
Теги:
дженоа новости

Автор: (shurik)

Статус: Наставник (1245 комментариев)

Підписників: 474

Коментувати