Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Футбол на Правобережжі помирає. Мінус "Оболонь" і "Скала"

2012-11-10 13:44 Найгірші прогнози щодо "пивоварів" таки справдились.Як відомо, кияни не вирушили на чергову календарну гру першої ліги ...

Найгірші прогнози щодо "пивоварів" таки справдились.

Як відомо, кияни не вирушили на чергову календарну гру першої ліги через шалені борги клубу перед футболістами, а ще через те, що в команди просто-на-просто забрали автобуси. Тобто навіть при великому бажанні добратися в Чернівці, "оболончики" не змогли б цього реалізувати.



А "сіль" ситуації от в чому. Як ми уже писали, почесний президент команди пан Слободян образився на віце-президента Алімова, який влітку продав Пластуна, і взагалі почав самостійно приймати більшість клубних рішень. З'ясувалось, що юридично Слободян і його АТ "Оболонь" не мали стовідсоткового впливу у клубі. З точки зору правового поля АТ "Оболонь" мала договір з футбольним клубом, за яким його фінансувала. Іншими словами, Олександр Слободян був не прямим власником клубу, а інвестором, меценатом, з неповним пакетом прав. А ось немалу владу у клубі отримував Алімов, якому захотілось ширшої автономії. У підсумку, "Оболонь" зніметься з чемпіонату. Щоправда, як запевнив Слободян, зніметься, аби повернутись у другій лізі, вже зі своїм, повноцінним клубом. "Пивний магнат" програв вибори до Верховної Ради і тепер зможе повністю сконцентруватись на бізнесі і футболі.

 

Хотілось дуже би в це вірити. Адже було б шкода, якби команда, яка нещодавно була грозою авторитетів і обігрувала "Шахтар" вдома і в гостях (та взагалі, перша команда, яка переграла "гірників" на "Донбас Арені"!), зникла назавжди. Взагалі, містика якась. "Харків" колись обігрував "Шахтар" - зник з футбольної карти України. "Львів" обігрував - теж занапастили клуб. І ось тепер "Оболонь". Небезпечне це діло - обігрувати "Шахтар".

Жарти жартами, а клубів з Правобережжя та із Західної України стає все менше. У першому дивізіоні Західний регіон представляє лиш одна "Буковина". З Правого берегу Дніпра залишилось "Динамо-2", можна зарахувати сюди і клуби з Кіровоградщини - "Зірку" та "Олександрію".

У другій лізі справи зовсім кепські. У групі "А", де грають переважно представники західноукраїнського, центрально-північного та частково південного регіонів, залишилось лиш 10 клубів. Слідом за "Львовом", у черговий раз померла "Скала". Причина раптова і неочікувана: на рахунки і власність Моршинського заводу, який належить власнику "Скали" Миколі Кмітю, наклали арешт. А оскільки клуб є власністю мінеральної водички, то і йому прийшов гаплик.

В свій час, відносно короткий відрізок життя (служба в ЗСУ), я провів в м.Стрий, Львівської області, від себе можу сказати там футбол люблять та грають. ФК Скала має доволі немало відданих вболівальників, які душею переживають та люблять свій клуб, і справді страшно, що один з найстаріших клубів України зникає з нашої футбольної карти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Не хочеться вмішувати сюди вибори, але суспільство розуміє, що політично-економічна ситуація для влади стає все критичнішою. Тому підприємства, які приносять прибуток, захоплюються і переводяться у "правильні" руки.

В результаті, у нас зникло ще два самобутні колективи зі своєю історією і з яскравою підтримкою фанатів цих команд. Ще більш образливо від того, що ці команди мали свої дитячо-юнацькі школи і виховували резерви для української збірної. Та й в чемпіонатах йшли непогано - та ж сама "Скала" боролась за вихід в першу лігу.

ПФЛ варто задуматись над цією ситуацією. Вже зрозуміло, що перший і другий дивізіон потребують негайних реформ, а внески повинні бути для клубів зменшені до мінімумів. Інакше у нас залишиться, крім Прем'єр-ліги, ще один дивізіон, в якому гратимуть клуби з Лівобережжя. І то половина команд належатимуть Ахметову, частина Коломойському і деякі - Фірташу. Звісно, є ще один вихід, більш простий і радикальний. Відібрати у перелічених осіб награбоване бабло, повернути в бюджет, і тоді з футболом, як і з усією економікою країни, все буде гаразд.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

10.11.2012, 13:44
10.11.2012, 13:44
124107 0
lex.89
Автор:
(lex.89)
Статус:
Начинающий писатель (100 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Лига чемпионов Боруссия Д ПСЖ 1 : 0 Закончился
Чемпионат Англии Челси Тоттенхэм - : - 2 мая 21:30
Лига Европы Марсель Аталанта - : - 2 мая 22:00
Рома Байер - : - 2 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть