Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Підсумки Ліги чемпіонів. Воротарі

2012-12-15 09:28     Динамо завершило виступи в Лізі чемпіонів. Кияни вже вп’ятнадцяте приймали участь у груповому турнірі ...

 

 

Динамо завершило виступи в Лізі чемпіонів. Кияни вже вп’ятнадцяте приймали участь у груповому турнірі Ліги чемпіонів. Були часи коли виступ в Лізі чемпіонів сприймався, як обов’язкове явище.  Нажаль на теперішній час вихід Динамо в груповий турнір, це вже подія. Ліга чемпіонів є кращим індикатором для оцінки майстерності гравців. Враженнями про індивідуальні та командні здобутки гравців Динамо в матчах ЛЧ хочу поділитися у цих нотатках.

 

Воротарі.

 

фото ковальфото коваль

Максим Коваль - 4 матчі (7 пропущених м’ячів, 1 «сухий» матч, відсоток точних передач 48,4, середня оцінка за версією whoscored.com – 6,2).

19-ти річний воротар Динамо отримав перший досвід Ліги чемпіонів. Коваль прийняв безпосередню участь в втіленні у реальність мрії під назвою «Динамо в ЛЧ 2012». У великій мірі саме завдяки майстерності юного воротаря були подолані бар’єри перед ЛЧ у вигляді Фейєнорда і Борусії.

Дебют Максима в ЛЧ, прямо скажемо, не склався: чотирі м’ячі від ПСЖ. Другий матч приніс більше позитивних емоцій: Максим зіграв свій перший матч на ноль вдома з Порту. Потім знову «клятий» ПСЖ: два пропущені мячі після трьох ударів в площину. В останьому матчі з Загребом 91 хвилину Максим був кращим на полі в складі киян. І коли вже здавалося, що в ЛЧ Ковалю може забивати тільки ПСЖ, воротар Динамо необачно вийшов з воріт і «привіз» пенальті. Чим звісно підпортив враження від виступу в ЛЧ. Загалом можна сказати, що дебют Максима в ЛЧ пройшов успішно. Правда, не так блискуче, як 18 років тому, у старшого колеги Шовковського. Максим не має видатних фізичних даних. За манерою гри Коваль схожий на Акінфєєва. Козир Коваля гра на лінії, завдяки гнучкості, реакції і непоганній техніці. Недоліки гра на виходах, недостатньо впевнена гра ногами. Склад характеру Максима дозволяє сподіватися, що він зуміє прогресувати. Поки час грає на боці Коваля. Впевненний, змужнівши, Максим буде добрим воротарем. Для того, щоб стати більше ніж добрим необхідно значно більше. Перше, це бажання самого Максима і вміння керувати емоціями,не зламатися після перших невдач.

-->Олександр Шовковський – 2 матчі (3 пропущені мяча, 1 «сухий» матч, точних передач – 61%, середня оцінка за версією whoscored.com – 6,08).

ШовковськийШовковський
-->

Шовковський дебютував в Лізі чемпіонів вісімнадцять років тому. В цей час маленький Максим Коваль тільки вчився розмовляти. Дебютував прекрасно. В багатьом саме завдяки Олександру Динамо в 5 матчах ЛЧ 94/95 мало прийстойний вигляд. Тоді Шовковському пророкували велике майбутне. СаШо зробив добру кар’єру, але одного кроку йому не вистачало, щоб зробити її видатною. В 99-му після класних матчів з Реалом у Олександра відбулося затмарення в київському матчі з Баварією. В 2006-му після рекордного і насправді видатного матчу з Швейцарією, Олександр не зумів впоратися з ударом Дзамбротти. В 2012 перед домашнім Євро, яке могло стати яскравим підсумком всієї кар’єри, Олександр, рятуючі команду, травмував плече у рядовому матчі ЧУ з Волинью.

-->

Олександр повернувся. Один з найбільш інтелектуальних футболістів країни став символом Динамо. В цьогорічній ЛЧ тренери вже віддають перевагу перспективному Ковалю. Але не впевненний, що СаШо сказав своє остане слово в футболі. В свої 37-м Олександр здатен демонструвати стабільність і клас. В цьогорічній ЛЧ Шовкоський зіграв в двох матчах. В домашньому матчі загребці не поставили серьйозних завдань. В матчі з Порту сказалася довготривала відсутність ігрової практики. В своїй кращій формі Шовкоський міг би пару раз врятувати свої ворота від голу, а команді очки.

-->

Для порівняння. Джанлуїджі Буффон (Ювентус) - 6 матчів (4 пропущені мяча, 3 «сухих» матчі, точних передач – 86,4%, середня оцінка за версією whoscored.com – 6,69).

Ікер Касільяс (Реал) – 5 матчів (8 пропущених мячів, 0 «сухих» матчі, точних передач – 60,3%, середня оцінка за версією whoscored.com – 6,29).

Андрій Пятов (Шахтар) - 6 матчів (8 пропущених м’ячів, 1 «сухий» матч, точних передач – 57,3%, середня оцінка за версією whoscored.com – 6,29).

Підсумок: Воротарська позиція Динамо відповідає кретеріям Ліги чемпіонів. Перспективний Коваль, досвідченний Шовковський. Крім того є ще вихованець школи Динамо Денис Бойко. Вважаю, що на даному етапі запрошувати нового воротаря не потрібно. Чи буде це потрібно, коли Шовковський вирішить завершити кар’єру буде залежати від того наскільки швидко Максим Коваль змужніє.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

15.12.2012, 09:28
Dynamo-75
Автор:
(Dynamo-75)
Статус:
Наставник (1829 комментариев)
Подписчиков:
9
Медали:
Выбор редакции × 15
Топ-матчи
Чемпионат Франции Тулуза Монпелье 1 : 1   3 мая 20:00
Чемпионат Германии Хоффенхайм РБ Лейпциг - : - 3 мая 21:30
Чемпионат Италии Торино Болонья - : - 3 мая 21:45
Чемпионат Франции Ланс Лорьян - : - 3 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть