Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Заява США щодо падіння літака Малайзійських авіаліній, рейс MH17 та наслідків

2014-07-20 16:16 За нашими оцінками, рейс MH17, імовірно, було збито ракетою класу «земля – повітря» SA-11 з контрольованої ...

За нашими оцінками, рейс MH17, імовірно, було збито ракетою класу «земля – повітря» SA-11 з контрольованої сепаратистами території на сході України. Це наше судження базується на низці обставинах.

Протягом останнього місяця ми виявили зростання потоку важкої зброї для бойовиків-сепаратистів через кордон між Росією та Україною.

Наприкінці минулого тижня Росія відправила до сепаратистів колону військової техніки, де було до 150 транспортних засобів; серед них – танки, бронетранспортери, артилерія та реактивні системи залпового вогню. В нас також є відомості, які вказують на проведення Росією бойової підготовки сепаратистських бійців на базі в південно-західній частині Росії; програма цієї підготовки включає навчання користування системами протиповітряної оборони.

Бійці проросійських сепаратистських сил показали високий рівень володіння зенітно-ракетними комплексами та збили за останні кілька місяців більше десятка літаків, зокрема два великі транспортні літаки.

В момент втрати зв’язку з рейсом MH17, ми виявили, що з контрольованої сепаратистами території на південному сході України відбувається запуск ракети класу «земля – повітря». Ця ракета, на нашу думку, була SA-11.

Перехоплені повідомлення сепаратистів, викладені на сайті YouTube українським урядом, вказують на те, що сепаратисти мали систему SA-11 вже в понеділок 14 липня. В цих повідомленнях сепаратисти неодноразово згадували про наявність у них системи «Бук» (SA-11) та їхні переміщення.

В повідомленнях, що з’явилися в соціальних мережах у четвер, показано шлях системи SA-11, що пройшов через контрольовані сепаратистами населені пункти Торез і Сніжне, повз місце катастрофи та місце можливого запуску ракети. В цьому місці дальність та висота пострілів SA-11 були достатні для того, щоб збити рейс MH17.

Україна також використовує системи SA-11, проте ми впевнені, що в межах досяжності катастрофи не перебувала жодна українська система протиповітряної оборони. До того ж, українські сили не запустили за час конфлікту жодної ракети класу «земля – повітря», незважаючи на часті скарги про порушення їхнього повітряного простору російською військовою авіацією.

Невдовзі після катастрофи сепаратисти, серед яких був самопроголошений «міністр оборони» Донецької народної республіки Ігор Стрєлков, у соціальних мережах взяли на себе відповідальність за збиття військового транспортного літака.

В одній перехопленій розмові, що широко розповсюдилася Інтернетом, відомий лідер сепаратистів розповідає іншій особі про те, що літак збила група сепаратистів. Після того, як стала очевидною приналежність літака до цивільної авіації, сепаратисти видалили пости в соціальних мережах, де вони похвалялися, що збили літак і мають ракетний комплекс «Бук» (SA-11).

Аудіодані, надані пресі українською Службою безпеки, було піддано оцінці аналітиків розвідувального відомства, які підтвердили їх автентичність як розмов з відомим лідером сепаратистів, базуючись на порівнянні викладених в українському Інтернеті аудіоматеріалів з записами голосів відомих сепаратистів.

На відео, викладеному вчора в соціальних мережах, видно, як SA-11 повертають на транспортері до Росії через Краснодон. На відео видно, що в системі відсутня щонайменше одна ракета, що наводить на думку про запуск ракети з неї.

Події на місці катастрофи недвозначно вказують на те, що територія знаходиться під повним контролем сепаратистів.

http://ukrainian.ukraine.usembassy.gov/uk/statements/asmt-07192014.html

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

20.07.2014, 16:16
20.07.2014, 16:16
183927 1 Piter-za-Dinamo27
dima739
Статус:
Наставник (2051 комментарий)
Подписчиков:
29
Медали:
Топ-матчи
Евро-2024 Сербия Англия 0 : 1 Закончился
Румыния Украина - : - 17 июня 16:00
Бельгия Словакия - : - 17 июня 19:00
Австрия Франция - : - 17 июня 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть