Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Як Коньков гроші ФФУ «береже»

2014-08-28 10:14

Коли було потрібно відстоювати честь українського футболу, в тому числі залучаючи на свій бік міжнародну футбольну спільноту, гучно стукаючи у двері ФІФА та УЄФА, президент ФФУ Анатолій Коньков займався власними справами

Він і досі не пояснив, чому проігнорував можливість зустрітися в колі керівників міжнародного футболу та закордонних федерацій, коли його запрошували до участі у конгресі ФІФА у червні до Бразилії або ж на Суперкубок УЄФА у серпні до Уельсу. Бажання зекономити на відрядженнях федераційні кошти як мотив відкидається, оскільки на свої офіційні заходи ФІФА та УЄФА повністю оплачують президентам національних асоціацій (а інколи й іншим запрошуваним особам) всі витрати. Відтак скидається, що версія, коли Сім’я заборонила Конькову захищати футбольний Крим – цілком реальна.

А коли президент ФФУ вже дочекався першої-ліпшої реакції від ФІФА та УЄФА, то подумав, що Крим то питання вже пройдене, й тиск на нього звідусіль спаде. Тому кинувся Коньков збирати валізи на елітний курорт – у Монако, під приводом участі в зустрічі президентів та генеральних секретарів всіх європейських федерацій (тобто двоє представників від кожної федерації) сьогодні, 28 серпня. І хоча УЄФА знову всі витрати Конькова та виконавчого директора ФФУ Бондарева взяла на себе, федераційній скарбниці від цього легше не стало. Адже очільник українського футболу знову, як бувало неодноразово, прихопив із собою додаткову людину: перекладачку. Зазначимо, що на подібних до зустрічі у Монако заходах УЄФА ведеться синхронний переклад (залежно від рідної мови доповідача) на англійській, французькій, німецькій та російській (!) мовах. Тому потребу у перекладачі оцініть на власний розсуд.

Оскільки перекладачка, відповідно до регламенту зустрічі УЄФА, «третя зайва», то витрати на її відрядження лягають тягарем безпосередньо на ФФУ. Спробуємо встановити розмір того навантаження. Розуміємо, що рахувати чужі гроші – заняття невдячне, але, з іншого боку, це ж гроші не особисто Конькова, а організації, яку він очолює – Всеукраїнської спортивної громадської (!) організації «Федерація футболу України». Тому футбольна громадськість має право знати бодай якусь інформацію щодо її витрат. Отож, сподіваємося на стриманість укладачів кошторису відрядження, а тому через один з популярних сайтів купівлі авіаквитків та бронювання готелів спробуємо знайти середні за вартістю пропозиції.

Враховуючи, що зустріч УЄФА відбудеться 28 серпня, Коньков очікувано визначив рамки свого перебування на Лазурному узбережжі 27-29 серпня. Справедливо погодимося, що додатково відряджувана співробітниця знадобиться йому там увесь час. Рахуємо проїзд. Квиток в обидва кінці (найближчий до Монако аеропорт – у французькій Ніцці) на ці дати коштує 10 738 грн.

Також перекладачка потребує розміщення у готелі (якщо Коньковим не передбачене інше). Одномісний номер у Монте-Карло (Монако) на необхідні нам дати коштує 6 653 грн.

Але ж людині на час службової подорожі потрібно ще й харчуватися, нести непередбачувані витрати, тому Податковий кодекс України передбачає, що для відряджень своїх співробітників за кордон роботодавцю потрібно платити добові «нe вище 0,75 розміpу мінімальної заробітної плати, встановленої зaконом на 1 січня податкового (звітнoго) року, в розрахунку за кожeн календарний день такогo відрядження». Враховуючи розмір мінімальної зарплатні, встановленої на серпень 2014 року (1254,54 грн.), добові за відрядження до Монако мають становити «не вище» 940,91 грн. х 3 доби = 2 822,73 грн.

Отже, несанкціоноване УЄФА відрядження додаткового представника ФФУ обійшлося скарбниці нашої федерації щонайменше у 10 738 + 6 653 + 2 822,73 = 20 213,73 грн.!!! І це лише на прикладі одного відрядження! А скільки таких подорожей було раніше навіть важко порахувати. Ось, на що витрачаються гроші, яких так не вистачає дитячо-юнацькому та масовому футболу в Україні, яких Коньков так любить на словах, а на ділі…

P.S.: Добре хоч цього разу Коньков чи не вперше не замовляв для себе та своїх помічників-перекладачів VIP-послугу в київському аеропорту – прохід через зал офіційних делегацій. Зекономив рідній ФФУ 3-4 тисячі гривень.

espreso.tv

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

28.08.2014, 10:14
28.08.2014, 10:14
187216 0
dima739
Статус:
Наставник (2051 комментарий)
Подписчиков:
29
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Испании Атлетик Осасуна 1 : 2   11 мая 22:00
Чемпионат Украины Александрия Днепр-1 - : - 12 мая 13:00
Чемпионат Италии Лацио Эмполи - : - 12 мая 13:30
Чемпионат Испании Кадис Хетафе - : - 12 мая 15:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть