Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Саудівська Аравія згодна на 20 $ за барель

2014-12-23 04:59 Саудівська Аравія вважає своїм пріоритетом не підвищення цін на нафту, а збереження частки на ринку. Тому ... Саудівська Аравія згодна на 20 $ за барель

Саудівська Аравія вважає своїм пріоритетом не підвищення цін на нафту, а збереження частки на ринку. Тому арабська держава не скоротить видобуток вуглеводневої сировини навіть якщо її світова ціна опуститься до 20 доларів за барель. Більше того: у виправданості такої політики вдалося переконати партнерів по ОПЕК.

Про це сьогодні, 22 грудня, заявив міністр нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі, пише британське видання The Financial Times.

Як зазначив саудівський високопосадовець, королівство готове не тільки зберегти видобуток нафти на колишньому рівні, але навіть і наростити його. Це, за словами міністра, може статися, якщо на ринку з’явиться який-небудь новий клієнт, що потребує великих партій такої сировини.

«Що станеться з нашою часткою на ринку, якщо ми вирішимо скоротити видобуток? – поставив риторичне питання міністр нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі. – Просто ця частка піде до іншого виробника, хоча ціни і зростуть. Таким виробником може виявитися, наприклад, американський, російський чи бразильський – будь-який, у кого витрати на видобуток вище, через що сам видобуток рентабельний лише при більш високих цінах»,

Перспективу повернення нафти до колишньої ціни в 100 $ за барель Алі аль-Наїмі назвав вкрай малоймовірною. Якщо хто і знизить видобуток, вважає він, то лише ті країни, де добувається сировина, яка має занадто високу собівартість (до них належить, зокрема, і Росія – прим. ред.). У той же час окремі проекти з видобутку сланцевої нафти в США, на думку Алі аль-Наїмі, залишаться рентабельними і при світовій ціні в 20-30 доларів за барель, хоча більшості для окупності, звичайно, потрібно 80-90. А що стосується країн Перської затоки, то їх економіка, завдяки вкрай низькій собівартості видобутку, може без проблем витримати навіть дуже серйозне здешевлення нафти.

При цьому Алі аль-Наїмі назвав такими, що “не мають жодних підстав” різні теорії змови, якими в Росії намагаються пояснити катастрофічне для неї зниження цін на нафту. Саудівська Аравія, зберігаючи свою частку на світовому ринку, діє виключно з прагматичних економічних міркувань.

Про теорії змови кілька місяців тому говорив президент Росії Володимир Путін, намагаючись пояснити причини виниклої в його країні економічної кризи.

patrioty.org.ua

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

23.12.2014, 04:59
sergakk
Автор:
(sergakk)
Статус:
Наставник (2439 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 1
Топ-матчи
Чемпионат Франции Брест Нант 0 : 0 Закончился
Чемпионат Украины Полесье Заря - : - 5 мая 13:00
Чемпионат Италии Кальяри Лечче - : - 5 мая 13:30
Чемпионат Испании Осасуна Бетис - : - 5 мая 15:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть