Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Григорій Суркіс – "троянський кінь" Платіні в Україні: здав Крим, «прикривши зад» патрону?

2015-03-18 11:30 Коли президентом Федерації футболу України був Анатолій Коньков, його звинувачували у непатріотизмі, у тому, що він ...

Коли президентом Федерації футболу України був Анатолій Коньков, його звинувачували у непатріотизмі, у тому, що він не відстоював Крим у складі Федерації футболу України.

Але після деяких останніх дій Григорія Суркіса вимальовується дещо інша картина.

Як відомо, після захоплення Криму Росією, Російський футбольний союз прийняв Кримську федерацію футболу у свій склад, а три кримські футбольні клуби восени грали у другій російській лізі.

Такий вчинок РФС був порушенням Статуту УЄФА. За це УЄФА мало покарати РФС.

Натомість 4 грудня Виконком УЄФА, до складу якого входить Григорій Суркіс, прийняв дивне рішення про заборону участі кримським клубам у змаганнях РФС (це рішення просто дублює рішення УЄФА від 22 серпня) та про фінансову допомогу футболу Криму з боку УЄФА.

При цьому Григорій Суркіс не соромився визнати, що він не настоював, щоб УЄФА запровадив санкцій проти РФС.

В той час, коли на фронті гинуть тисячі українських хлопців від російської агресії, коли західні країни втрачають мільярди від запровадження санкцій проти Росії, коли українські діаспоряни бойкотують спонсорів Чемпіонату світу-2018 у Росії, Григорій Суркіс захищає Україну тим, що просить Виконком УЄФА не запроджувати санкцій проти Росії ?!

Отже, виходить так, що якщо б Україна не мала свого представника у Виконкомі УЄФА, то УЄФА б покарав РФС. За здоровою логікою ми сподівались, що представник України у Виконкому УЄФА допоможе покарати Росію, а виявилось навпаки!

Адже футбольні клуби Нагорного Карабаху не посміли брати участь у Чемпіонаті Вірменії, футбольні клуби сербської автономії у Боснії не посміли грати у чемпіонаті Сербії, косовські – у чемпіонаті Албанії. Бо всі вони знають, що за це будуть дискваліфіковані разом із федераціями.

Російський футбольний союз нахабно порушив Статут УЄФА. І за це мав бути серйозно покараний. Ясна річ, УЄФА не хоче втрачати гроші з Росії, але принципи важливіші за гроші для УЄФА: згадаймо багаторічну заборону англійським клубам приймати участь у міжнародних змаганнях.

Але якщо представник самої України у Виконкомі УЄФА каже, що не треба санкцій проти РФС, то, звичайно, Виконком з радістю (від того, що не доведеться втрачати російських грошей) підтримає його.

Виходить, що якби не було «трояньского коня» Суркіса, то УЄФА був би змушений діяти згідно Статуту: серйозно покарати РФС, можливо виключивши зі своїх лав.

Тепер же у випадку якихось запитань з боку України, Мішель Платіні завжди має алібі: «Сам представник України сказав, що не треба санкцій проти Росії. Що ви від мене вимагаєте?!»

А тепер давайте поміркуємо, навіщо Суркіс так «прогнувся» перед Платіні.

В кінці березня у Відні відбудуться вибори до нового складу Виконкому УЄФА, на яких знову балотуватиметься Григорій Суркіс. Збіг обставин? Чи, можливо, Суркіс сподівається що здачу Криму йому «зарахують» та члени Конгресу УЄФА проголосують за нього? (мабуть, функціонери УЄФА, які мають вплив на федерації-члени, будуть вдячні Суркісу за те, що не позбавив УЄФА російських грошей).

Після таких дій Суркіса вже не так однозначно виглядають дії Конькова.

Згадаємо, як Коньков, очолюючи ФФУ, не хотів їхати до Монако, де Виконком УЄФА організовував зустріч РФС та ФФУ. Чи не була ця зустріч ідеєю «примирителя» Суркіса?

Так само, коли до Києва приїздили представники УЄФА, Коньков ховався від них. Мабуть, на Конькова тиснули, вимагаючи «здачу» Криму, але він не хотів це робити. Можливо, Суркіс хотів все «провернути» чужими руками, знявши з себе відповідальність. А коли Коньков відмовився, Суркісу довелось «здавати Крим» самому на Виконкомі УЄФА.

Ми не знаємо напевне, які були мотиви у Суркіса щодо такої поведінки: чи то меркантильні (для обрання до Виконкому УЄФА), чи Суркіс просто досі вважає, що живе у одній країні з Росією (як колись визнавав). Але людина, яка зрадила інтересам України, не може бути представником України.

ФФУ має відкликати кандидатуру Суркіса на виборах до виконкому УЄФА.

Якщо нове керівництво ФФУ має хоч краплю патріотизму та совісті, то ФФУ має подати протест на рішення Виконкому УЄФА (і дійти аж до Лозани), вимагаючи покарання РФС (за участь кримських клубів у чемпіонаті Росії без згоди ФФУ) у вигляді виключення РФС з УЄФА.

Редакція rous.ws

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

18.03.2015, 11:30
18.03.2015, 11:30
201953 0
kkonstantin
Автор:
(kkonstantin)
Статус:
Опытный писатель (281 комментарий)
Подписчиков:
0
Медали:
Выбор редакции × 2

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть