Іспанія - Україна. Шок. Відповідь.

Темы:
Сборная Украины, Украинский футбол

Доброго дня, колеги. Дуже сподобався блог Артура (DK1292), але він заборонив його коментувати, тому пишу сюди.

Ви помітили, як мало у нас таких блогів, з цитатами, передісторією, логічним обгрунтуванням, розглядом наслідків можливих змін в тренерських рішеннях по складу, тактиці, замінах і т.і.

Мені теж сподобалася гра з Іспанією.

І рахунок міг бути 1:1 після штрафного Ротаня, коли до м"яча тягнувся Кравець, але не дістав, і круглий заходив прямісінько під праву стійку. Але Касільяс прочитав і феноменально (на мій погляд) витягнув такий складний момент. Так не забили, але зломався Зозуля, який міг би за 90 хвилин щось привезти, ну хоча б пенальті, як він це привіз Франції. Були хороші моменти в Ротаня, не вистачило холоднокровності і підключення ще 1-го гравця на дальній стійці. Але це проти Іспанії, у них вдома.

Автор цілком обгрунтовано наводить приклад провальної гри ШД з Баварією у вкрай принциповому і важливому матчі. Для Іспанців після програшу словакам кожен матч буде надпринциповим з точки зору результату. І тут їм трапляється ЗБУ, яка не "може на генетичному рівні грати у футбол"..., за словами одного відомого персонажа. І вона грає, відбирає, розганяє, створює моменти і виглядає цілком пристойно проти іспанського бика, якого вже роздратував прокол від словаків.

Ви помітили, як в ДК затравили Кравця, а варто було йому видати класний пас на Ротаня під удар, все, треба його випускати в старті, молодець і т.і. Так, може, вміє, хоче заявити про себе. І так само в ДК. Давайте позбудемося ....імпульсивності в оцінках, чи що.

Тренер зважить на все і прийме правильне рішення, не сумнівайтесь. А перша місія вболівальників підтримувати команду, гравців, а вже потім критикувати. Ну і критикувати бажано по результатам відбору, спарених матчів (у випадку збірної), а не окремим ігровим епізодам, замінам, тому що збірна - це не є клубна специфіка. Тут мало ігр, і обмежений час для того, щоб провести комплекс необхідних дій. Тому тренер збірної більше теоретик і мотиватор. З цим у Фоменко проблем немає. Звертаю увагу, всі заміни проти збірної Іспанії були вимушеними. Як би склався матч, і які заміни би зробив Фоменко без цієї необхідності ми не знаємо. Вочевидь, що для тренера головним було зберегти досяжність бодай нічиї, і тому він не міняв свою тактику, хоча команда пішла вперед, і заставила конкретно нервувати суперника. Хотілося би побачити Едмара в цьому матчі, яби він доповнив чи видозмінив трикутник Степаненко-Ротань-Тимощук. А можливо, коли Рибалка вже проявить себе у збірній, у нас буде класний півзахист, по гравцях є значний потенціал: Сидорчук, Рибалка, Степаненко, Едмар, Ротань, Гусєв, Ярмоленко, Коноплянка + інша молодь, як бонус:))

Проблема збірної у відсутності нападників, вирішити яку особисто мені вбачається досить важко. Будемо чекати нові імена, і сподіватися на потугу вищезгаданої лінії півзахисту.

До речі наведу статистику успішності тренерів ЗБУ всіх часів для тих, хто провів більше 10 ігор (джерело Вікіпедія). Так от:

  1. Фоменко Ігор - 21, коефіціент перемог 0,71

  2. Михайличенко - 21, 0,57

  3. Сабо - 28, 0,46

  4. Блохін - 64, 0,43

  5. Базилевич - 11, 0,36

  6. ВВЛ - 18, 0,33

  7. Буряк - 19, 0,26

Статистика, річ дуже вперта, погодьтесь.

А нам з вами, болівальникам хотілося в побажати наступного. Давайте поважати вік МІФа, не думаю, що він після всього що бачив в житті, є великим оптимістом-патріотом, але як він віддається роботі, як він вірить у те що може досягти результату тими обмеженими засобами, що є, як він запалює своєю вірою реаліста гравців. Дай Бог йому розважливих рішень, здоров"я і тренерського довголіття.

Ну і на останок звернуся до автора блогу Іспанія-Україна. Шок. Шановний Артур, не бачу причин, чому Вам і надалі не радувати нас своїми блогами. Дуже зважено, аналітично і пізнавально. А критика, то таке...(с) :)))

Успіхів!

Автор: (Vital2005)

Статус: Старожил (506 комментариев)

Подписчиков: 1

55 комментариев
Лучший комментарий
  • Таран Владимир(Krotoboyka) - Наставник
    29.03.2015 16:28
    • 6
Еще комментарии
Комментировать Еще комментарии