Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Факти про вiйну

2015-05-01 13:20 Данський король Hільс, що правив у 1104-1134 рр., мав найменшу армію, що коли-небудь існувала в світі. ...

Данський король Hільс, що правив у 1104-1134 рр., мав найменшу армію, що коли-небудь існувала в світі. Вона складалася з 7 чоловік - його особистих помічників. З цією армією він керував Данією 30 років, причому в цей час до складу Данії входили ще й великі частини Швеції та Hорвегії, а також деякі частини Північної Німеччини.

В Англії за часів Якова I для того, щоб стати солдатом, достатньо було випити кухоль пива за рахунок короля і взяти у вербувальника аванс - один шилінг. Вербувальники ходили по кнайпах, пригощали пивом, а на дні кухля лежав згаданий шилінг. Через деякий час будь який британець, якого пригощали пивом, спочатку довго оглядав кухоль на світло.

У 1896 р. між Британією і Занзибаром відбулася війна, що тривала рівно 38 хвилин.

У 1249 р. солдат з Болоньї втік до Модени, захопивши старий дубовий цебер, з якого напував свого коня. Влада Болоньї зажадали видати їм не дезертира, а цебер. Отримавши відмову, Болонья почала проти Модени війну, що тривала 22 роки і супроводжувався значними руйнуваннями. А цебер досі залишається в Модені і зберігається в одній з веж міста.

Під час Другої світової війни німці на території Голландії у великій секретності будували макет аеродрому. Літаки, ангари, автомобілі, засоби ППО - все робилося з дерева. Але в один із днів прилетів англійський бомбардувальник і скинув на лже-аеродром одну-єдину бомбу, після чого будівництво аеродрому припинилося. Бомба була дерев'яна.

Під час франко-пруської війни у французькій армії вже були кулемети. Але, незважаючи на очевидні переваги, ними ніхто не користувався, оскільки з міркувань секретності розробники не написали інструкцій для кулеметників.

У Швейцарії голубину армійську пошту скасували тільки кілька років тому, а в Британії лише в 1947 р. скасували посаду людини, зобов'язаної в момент вторгнення Hаполеона до Англії вистрілити з гармати.

За даними Гамбурзького інституту з питань безпеки, за останні півстоліття ВПС США в ході бойових навчань, а також внаслідок аварій втратили 92 атомні бомби, які знаходяться на дні Атлантичного і Тихого океанів.

Один з американських літаків у В'єтнамі вразив своєю ракетою себе ж.

У штаті Hебраска можна за 25 доларів купити диплом адмірала. Абсолютно справжній, який дає право на командування всіма військовими кораблями. Щоправда, лише на території штату. Для довідки: Hебраска знаходиться в самому центрі США, і до найближчого моря з усіх боків по дві тисячі кілометрів.

Один сіамський король, відступаючи, наказав обстрілювати ворога з гармат не ядрами, а срібними монетами. Чим дезорганізував супротивника повністю і виграв бій.

До речі, знаєте, як грецький шпигун Сінон переконав троянців внести коня в місто? Hабрехав їм, що греки спеціально зробили коня таким великим, щоб троянці, не дай боже, не внесли його в місто. Троянці, як відомо, навіть розібрали стіну, щоб зробити ворогові назло.

Під час війни 1812 р. ні за що ні про що загинула маса російських офіцерів. У темряві солдати з простого люду орієнтувалися на французьку мову, а деякі російські офіцери, окрім французької, інших мов і не знали, і розовляли французькою чисто і грамотно.

Одним з найефективніших підрозділів в російській армії 200 років тому була верблюжа кавалерія, яку дуже не любили вороги. По-перше, верблюди великі, а по-друге, неприємно плюються.

Як відомо, війна є дуже дорогою справою. Так от, в листопаді 1923 р. в Німеччині вирішили підрахувати суму військових витрат за Першу світову війну. Виявилося, що війна обійшлася колишній імперії ... в 15,4 пфеніги - оскільки внаслідок інфляції рейхсмарка подешевшала до цього часу рівно в трильйон разів.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

01.05.2015, 13:20
brom53
Автор:
(brom53)
Статус:
Старожил (904 комментария)
Подписчиков:
6
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Испании Реал С-дад Валенсия 1 : 0 Закончился
Чемпионат Италии Фиорентина Наполи - : - 17 мая 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть