Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

«Дніпро» — «Наполі»: навколофутбол.

2015-05-14 13:43 Зламані ребра у Неаполі, побиті вболівальники у Дніпропетровську та телескопи з пасками — Роман Бебех знайшов ...

Зламані ребра у Неаполі, побиті вболівальники у Дніпропетровську та телескопи з пасками — Роман Бебех знайшов фаната «Дніпра», який розповів про історію війни з неаполітанцями.

Осінь 2013-го. Уявіть собі: вечір у Неаполі за день до гри «Наполі» — «Дніпро», одна з центральних площ міста. До мене на мопеді під’їздять два фаната «Наполі» із запитанням: «Ультрас „Дніпра“?

» Напевне, на мене звернули увагу через жилетку синього кольору. Якщо чесно, дещо розгубився, взявши невеличку паузу, аби подумати над відповіддю, адже й журналістів фани не дуже люблять. А тут чуже місто, до того ж — небезпечний Неаполь. Набравшись сміливості, пояснюю, що я журналіст і приїхав знімати сюжет про гру. Тоді хлопці, які сиділи на мопеді, обклеєному стікерами, запитали, чи не знаю я одного з ультрас «Дніпра» з довгим світлим волоссям. Цей хлопець їх дуже сильно цікавив. Як з’ясувалося потім, фани «Наполі» намагалися помститися за історію, що трапилася у Дніпрі. А цей ультрас, якого шукали неаполітанці, надзвичайно «дєрзко» себе поводив.

Напередодні сьогоднішнього півфіналу мені вдалось знайти хлопця, якого так наполегливо розшукували фани неаполітанського клубу, аби зрозуміти, з чого саме розпочалася війна між уболівальниками «Дніпра» та «Наполі», та чи можливо очікувати конфліктів у столиці країни у день гри. Заради безпеки героя ми не називаємо його імені. А саму розповідь подаємо у формі монологу.

ЕПІЗОД ПЕРШИЙ: ДНІПРОПЕТРОВСЬК

Вони приїхали до нас у місто, чоловік 30. Перетнулися з ними та домовилися про «забивон» (так фани називають бійки з чітко визначеною кількістю учасників і в домовленому місці. — Прим. авт.) «30 на 30» на «чистих руках» (тобто, без кастетів та інших допоміжних предметів). Прийшли на місце в обумовлений час, але італійців там не було. Зате до нас почала надходити інформація, що вони у центрі міста б’ють простих уболівальників «Дніпра». Рушили їм назустріч. Побачивши нас, італійці забігли до офісного приміщення. Наші хлопці продовжили переговори щодо «забивну». Вдруге нам дали згоду. Але коли ми почали готуватися до бійки, відійшли від приміщення, італійці вскочили в машини та поїхали з того місця. Ми намагались їх наздогнати, але нічого не вийшло. Реально, тоді ми їх пожаліли.

ЕПІЗОД ДРУГИЙ: НЕАПОЛЬ

На гру-відповідь ми приїхали у кількості 8 чоловік. Добре пам’ятаю, що перед тим, як вийти на потрібній станції метрополітену біля стадіону, встигли наклеїти у метро наш стікер. Вийшли з переходу, рушивши у бік стадіону, й тут з кущів на нас вибігають чоловік 30. До того ж, усі були не «на чистих руках», а з палицями, ремінцями, телескопічними кийками. Повний фарш. У одного з наших хлопців забрали рюкзак, в якому був банер з Астеріксом та Абеліксом. Образливо, адже цей банер не мав ніякого стосунку до клубу. Нам вдалося відбити атаку, і коли італійці почали розуміти, що треба тікати, забули одного свого хлопця. Мені здалося, що ми його жорсткого побили, навіть зламали ребра. До нас швидко підлетіла поліція, щоб провести на стадіон. Коли ми йшли на арену, в один момент зрозуміли, що за нашими спинами близько 70 фанів «Наполі» з дубцями та ножами. З усім, що тільки можливо. В житті пересікався з фанатами багатьох клубів, але неаполітанці — особливі. Темні та бородаті, дуже схожі на циган. Міліція ледве довела нас до стадіону. Нам потім було не так просто з арени виїхати. Після гри на нас було оголошено полювання. Італійці дуже активно на мопедах шукали нас по всьому місту.

ЕПІЗОД ТРЕТІЙ: НЕАПОЛЬ-2015

Вони пишуть, що напали на 25 дніпропетровських фанатів та нібито прогнали їх. Але це були не фани, а прості вболівальники — «карасі». Тому це просто розмови.

ЕПІЗОД ЧЕТВЕРТИЙ: КИЇВ

Чи буде сьогодні бійка з фанатами «Наполі»? Все може бути. Не готовий про це говорити.

P.S. В середу у центрі міста були помічені близько двадцяти неаполітанців. Висновки за вами.

Источник: MatchDay

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

14.05.2015, 13:43
dima739
Статус:
Наставник (2051 комментарий)
Подписчиков:
29
Медали:
Топ-матчи
Евро-2024 Англия Словения 0 : 0 Закончился
Словакия Румыния - : - 26 июня 19:00
Украина Бельгия - : - 26 июня 19:00
Чехия Турция - : - 26 июня 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть