Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

ФК «Шахтар» для Ахметова – можливість залишатись на свободі, – експерт

2015-09-17 18:59 Ще донедавна підопічних Ахметова – гравців ФК «Шахтар» квітами зустрічали не тільки на сході України, а ...

Ще донедавна підопічних Ахметова – гравців ФК «Шахтар» квітами зустрічали не тільки на сході України, а й на заході. Проте галицькі фанати так і не дочекалися взаємності ні від власника клубу, ні від самих «кротів». Неодноразово Ахметова пов‘язували із фінансуванням тероризму. Та й експерти переконані – футбольний клуб для нього – не більше, ніж прикриття.

Щоб і далі безкарно вбивати країну.

Про це йдеться у сюжеті проекту соціальних журналістських розслідувань «Брат за брата» (щосереди о 22:05 на телеканалі ZIK).

Футбольний клуб «Шахтар» увійшов у двадцятку найкращих у Європі, а нещодавно виборов право змагатись у Лізі Чемпіонів. Донецькі «кроти» вже давно зажили слави найдорожчого футбольного клубу України. За різними даними, на зарплату футболістам щороку витрачається 50 мільйонів гривень.

«Якщо підрахувати, скільки Ахметов «вбухав» у свій «Шахтар», я думаю, мінусова сума вже перевалила десь за два мільярди доларів», – вважає футбольний експерт Костянтин Андріюк.

Та з початком війни на Донбасі футбольне майбутнє підопічних Ахметова опинилося під загрозою. Грати домашні матчі під акомпанемент «Градів» не наважився б жоден суперник. Та й коли в «Донбас Арену» влучив снаряд, копати м‘яча довелося б серед руїн. Тож Ахметов вирішує «прописати» своїх гравців у безпечнішому місці. За іронією долі, єдиний стадіон, що міг прийняти донецьких футболістів, розташований у Львові. До слова, щомісяця на оренду нового домашнього поля для «Шахтаря», олігарх витрачає 200 тисяч гривень.

«Питання – звідки вони беруть ці гроші? Та ніхто це не з‘ясовує – жодні правоохоронні органи. Як і все інше в нашій країні», – обурюється Андріюк.

За інформацією працівників Львівського аеропорту, Ахметов навіть відвідував Львів, щоб повболівати за своїх. Востаннє – якраз в день матчу «Шахтар-Рапід». За грою він спостерігав інкогніто. Для подібних випадків на «Арені Львів» існують спеціальні віп-кімнати, так звані «скай-бокси». Мотиви таких шпигунських пристрастей для львів‘ян більш ніж очевидні. Адже Ахметова у місті Лева недолюблюють.

«Я думаю, якщо Ахметов і був тут, ховаючись, він, мабуть, правильно зробив. Він відчував, що може почути з трибуни якийсь свист, якісь крики. І це було б недоречно – мало б вплив навіть на самих футболістів «Шахтаря», які відчували б на собі негатив трибун», – припускає спортивний журналіст Іван Яремко.

Та з пересторогою львівські фани ставляться не тільки до Рината Леонідовича. «Шахтар» також потрапив у немилість, коли під час чемпіонату України футболісти «Карпат» запропонували донецьким колегам підтримати бійців АТО. «Шахтарі» мали вдягнути футболки з написом «Слава українській армії». Та гравці відмовились.

Тим часом з‘являються щораз нові історії про зв‘язки президента «Шахтаря» із ватажками самопроголошеної «ДНР». Мережа заправок «Паралель», що належить Ахметову, активно допомагала бойовикам «ДНР».

«Є дані про те, що заправка транспорту здійснювалась на АЗС «Паралель» по талонах, які вони отримували від командирів бойових груп. Всього вилучено талонів на тисячу тонн палива. Вдумайтесь, мільйон літрів», – наголошує радник голови СБУ Юрій Тандіт.

Назву паливної компанії миттю затерли із кузова клубного автобусу «Шахтаря», та не з пам‘яті львів’ян. Як і звинувачення у тому, що особисто Ринат Ахметов запропонував 20 мільйоні доларів за здачу ТЕС у місті Щастя командирові батальйону «Айдар» Сергієві Мельничуку. Або ж історія, коли дітям Донбасу везли горілку та сигарети, замість гуманітарної допомоги. Тоді в фурах Ахметова замість дитячого харчування бійці АТО та народні депутати України виявили алкоголь для сепаратистів.

Та й недивно, що львівська публіка не сприймає «кротів». До прикладу на сторінці в соцмережах гравця гірників Ярослава Фурсова красується привітання «очільника» самопроголошеної «ДНР» з Новим роком.

Тим часом футбольні експерти твердять: «Шахтар» для Ахметова – не просто дорогий імідж-проект, але й можливість якомога довше залишатися на свободі, надто тоді, коли доказів його співпраці з бойовиками більшає з кожним днем.

«Якщо ми, наприклад, візьмемо «Челсі» Романа Абрамовича. Одна із версій, чому він купив цей клуб – привернути увагу європейської спільноти. І якщо б проти нього в Росії почалась якась розправа так, як з Ходорковським, то, не забуваймо, що він – впізнавана публічна персона. Та й в разі чого людина може відректися від фінансування клубу і той просто розвалиться», – порівнює футбольний Костянтин Андріюк.

А доки розвалом «Шахтаря» і не пахне, фанати футболу можуть насолодитися грою клубу у Лізі Чемпіонів, але не хочуть. Адже купуючи квиток, ніколи не знаєш, куди підуть гроші – на розвиток футболу чи тероризму на сході України.

http://zik.ua/ua/news/2015/09/17/fk_shahtar_dlya_ahmetovamozhlyvist_zalyshatys_na_svobodiekspert_625415

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

17.09.2015, 18:59
17.09.2015, 18:59
216473 4 batir, kochin.tolik, pacan, kapelan48
dima739
Статус:
Наставник (2051 комментарий)
Подписчиков:
29
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Украины Динамо Кривбасс 2 : 0   18 мая 15:30
Чемпионат Германии Унион Фрайбург - : - 18 мая 16:30
Байер Аугсбург - : - 18 мая 16:30
Айнтрахт РБ Лейпциг - : - 18 мая 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть