Челсі: чому не перемогли?

Темы:
Сергей Ребров, Сергей Рыбалка, Сергей Сидорчук, Денис Гармаш, Евгений Хачериди, Виталий Буяльский, Александр Шовковский

Вашій увазі представлена Диванна аналітика№2 де розставляються основні акценти двоматчевого протистояння Динамо Київ та Челсі Лондон. У блозі я прогляну всі 4 лінії фронту обох команд, тобто починаючи від голкіперів і закінчуючи нападниками.

Вважаю тему актуальною, адже останнім часом статті з розшифровками ТТД від газети команда та інші розбори польотів користувались популярністю серед користувачів.

Якщо ви за якихось умов ще не читали першу частину , то можете прочитати її ТУТ http://dynamo.kiev.ua/blog/219399-chudes-ne-buva-a- , однак це не є гострою необхідністю. Зазначу, що статистична інформація бралась з різних джерел та аналізувалась, однак автор не відповідає за її достовірність на 100%. Різні компанії рахуюють по різному, до того ж ще існує така штука як тонкощі перегляду.

Почнемо.

І лінія:

Доволі дивна статистика пасів з вільних ударів СаШо 9 з 9 успішних пасів, при тому всі вони на лівий фланг оборони.

У Беговіча з цим ділом погірше, лише 4 вдалих передачі з 9.

А ось статистика по сейвах, і тут Олександр знову «обіграв» свого візаві:

Загалом у СаШо 79% точних передач а у Беговіча 24% !!! при цьому сумарна кількість передач у нашого голкіпера 33/25 а в Осміра 26/6

Вердикт:

1.Схоже що команда зробила певні висновки і пасів в верх в боротьбу від воротаря буде менше і вони будуть лише при нагальній необхідності, тобто при високому пресингу команди суперника.

2.Статистику воротаря Челсі можна трактувати як:

а)тиск на голкіпера Челсі від Артема Кравця та пресинг від усієї команди ДК, що змушував пенсіонерів в паніці вибивати круглого подалі від своїх володінь;

б) ми виграли верхову боротьбу в центрі поля після цих виносів, тим самим не давши підопічним Жозе контролювати м’яч

ІІ лінія

На своїй третині поля ДК виконало 75 передач і лише 70 з них виявились точними. Це дзвіночок для всієї команди, адже коли ми гратимемо проти сильнішої команди, нам заб’ють після таких помилок принаймні раз :( Червоним кольором показані неточні передачі.

Зазначу, що у пенсіонерів з 62 передач також були 3 неточні. Статистика по блоках (помаранчеві – невдалі) – 10 з 24 успішні у ДК, в Челсі 23 з 27 успішні. Разюча різниця :(

Статистика ефективності захисних ліній обох команд від squawka.com (білим кольором захист ДК, синім Чеслі)

Вердикт:

  1. Дурні втрати м’яча на своїй третині поля повинні каратись штрафами :D

  2. Клас атакувальних гравців Челсі вищий, ніж наших (про це говорять і цифри та діаграма успішних блокувань проходів) і це потрібно якось нівелювати.

  3. Курт Зума – найслабше місце в обороні Челскі. Він швидкий, потужний та дуже молодий центр бек, але справа він не вражає, до того майже ніколи не підключається в атаку.

ІІІ лінія

Aнглійське прислів’я: Покажи мені свою середню лінію і я скажу яка в тебе команда.

По підрахунках squawka.com найефективніший ЦПЗ з двох команд – Сергій Рибалка – 45 очок, найгірший Сидорчук - -(мінус)15 очок. Точність пасів наших хавбеків 89 проти 73 у Челсі, однак наш півзахист створив лише 1 шанс, коли суперники – 2

__ Противостояння по позиціях від whosccored:

Рибалка-Матіч

Рейтинг 7.49 – 7.43

Ударів 3-1

Успішних пасів % 88-77

Повітряних дуелей 2-0

Блоків 1-3

Буяльський-Фабрегас

Рейтинг 6.59 – 6.83

Ударів 2-4

Успішних пасів % 90-81

Повітряних дуелей 0-0

Блоків 1-2

Сидорчук-Рамірес

Рейтинг 6.38 – 7.0

Ударів 0-1

Успішних пасів % 84-70

Повітряних дуелей 0-1

Блоків 2-3

Вердикт:

1.В даному матчі у нас є один ЦПЗ високого класу. Буяльський та Сидорчук своїм візаві нажаль програють. Як би проявили себе на їхньому місці Гармаш та Велозу? Залежить від того чи змогли б вони бігати всі 90 хвилин.

  1. Ми кращі в контролі м’яча, але менш ефективні в дії на атаку, створенні шансів для взяття воріт

  2. Рибалка молодець.

ІV лінія

Як вже було сказано раніше в Челсі значно краще з обіграшами один в один. (Ярмоленко 1 – Азар 4, Гонсалез 1 – Вілліан 3, Кравець 0 – Коста 1) . Загалом статистика обіграшів доволі печальна:

В топі по обводках немає гравців ДК. Вище приведено протистояння Ярмоленка і Азара. Однак є і світло вкінці тунелю. Ми створили таку ж кількість шансів для взяття воріт:

Нападаючі обох команд грою в атаці не запам’ятались, але виконували чорнову роботу.

Карта ефективності від squawka

Загальний вердикт:

-Ми добре відіграли в захисті, дай бог так проявити себе і в матчі відповіді. Особливих овацій заслуговує Жека.

-Дерліс потихеньку набирає і в матчі відповіді він має показати більше, враховуючи те, що гратиме проти найслабшого гравця Челсі.

-За версією кількох авторитетних видань Сидорчук був найгіршим гравцем у складі ДК поряд з Ярмоленком, якого попросту накрили, розв’язавши при цьому ноги іншим гравцям ДК. Теоретично вихід Гармаша може покращити нашу гру.

-Ні Оскар, ні Фабрегас зараз не в формі це варто використати.

-Вілліан основна атакуюча одиниця Челсі, варто подивитись його голи зі стандартів, переважно це напів удар напів навіс, з точки трошки зліва від воріт.

-В матчі відповіді можна очікувати небезпеки безпосередньо після стандартів, проте варто зазначити, що самі пенсіонери мають проблеми з стандартами суперника. Юрій Розанов вважає, що Моуріньйо завжди готує команду, яка добре грає проти Барси (команди, яка гарно контролює м’яч) і має проблеми у створенні позиційних атак, при цьому класно контратакує.

-Наші шанси зростають, якщо ми виграємо боротьбу на кожному клаптику поля.

-Челсі можна обігрувати. Це довели Алан Пардью, Славен Біліч, Роналд Куман, Хуліан Лопетегі, Роберто Мартінес, надіюсь доведе і Сергій Ребров.

При написанні блогу використовувались матеріали:

http://www.whoscored.com

http://squawka.com

http://www.fourfourtwo.com

P.S. Основне прізвисько «Челсі» - «пенсіонери». У нашому розумінні воно є образливим, хоча насправді все навпаки. З'явилося це прізвисько в перші роки існування команди, так як на емблемі був зображений герб Королівського госпіталю Челсі, в якому лікувалися і жили ветерани англійської армії. Всі вони любили відвідувати матчі клубу, тому стадіон був забитий людьми похилого віку, звідси і пішла «жарт». У 50-х роках емблема була змінена, а «кличка» закріпилася за фанатами. А ось поширене в Росії прізвисько «аристократи» в Англії вважається не просто образливим, але навіть лайливим. Це все одно, що назвати «Зеніт» - «бомжами», погодьтеся, в газеті такого не прочитаєш. На Туманному Альбіоні «Челсі» стали називати «аристократами» тільки за часів Абрамовича. Більше того, вболівальники ворожих клубів ще вживають слово «Chelsкi», що означає «продажні тварі Абрамовича».

Автор: (BasilDK)

Статус: Наставник (1089 комментариев)

Подписчиков: 2

3 комментария
Комментировать