Примусова українізація, або Ребров та легіонери

Темы:
Динамо, Челси, Эвер Банега, Севилья, Атлетико, Валенсия, Домагой Вида, Огнен Вукоевич, Александар Драгович, Порту, Шахтер, Сергей Ребров, Бенуа Тремулинас, Мигель Велозу, Юнес Беланда, Дьемерси Мбокани, Джермейн Ленс, Евгений Макаренко, Виторину Антунеш, Дерлис Гонсалес

Я думаю, що всі помітили, що більшість легіонерів перестали грати в Реброва.

Хоча, спочатку здавалося, що все буде навпаки. Пригадайте перший Кубок Реброва,а коли в складі була більшість легіонерів. Тоді, Мбокані, Ленс, Велозо, Беланда повністю переграли Шахтар

Першим був Бенуа Тремулінас. Було видно, що рівень гравця дуже високий, що він підтвердив в Севільї, але тоді все списали на прогрес власного вихованця Макаренка.

Далі захандрив Мбокані. Були видно навіть з трибун, що особливого бажання грати в Києві в нього немає. Як би до нього не відносилися вболівальники, який би поганий характер в нього не був, але конголезець – дуже сильний форвард і при бажанні може на полі дуже багато.

Потім був Ленс, який при першій можливості через шантаж залишив Динамо. Навіть такі стимули, як груповий раунд ЛЧ не змусили Ленса залишитися в Києві. Поїхав, аби поїхати.

В кінця зимового трансферного вікна на проблемну позицію лівого захисника( травма Макаренка) був придбаний за солідні гроші португалець Антунеш. На початку своєї київської кар'єри він виглядав дуже добре. Навіть здавалося, що Макаренку будуть шукати нове місце на полі. Але буквально через декілька місяців Віторіно дуже здав.

Видно, що Антунеш вміє грати, знає, як це робити, але особливого бажання в нього не завжди є. Тут мова не тільки по підключеннях до атаки, але і виконанні своїх прямих обов'язків.

Пригадайте, о в матчах з Порту, Шахтарем та Челсі з Віторіно робили буквально клоуна

Майже аналогічна ситуація з Велозо. Звичайно, що потенціал в нього величезний, що він вміє грати, але не завжди в нього є бажання викладатися на всі 100%. В Мігеля є дуже сильні сторони, а складається таке враження, що використовують всі найгірше, що вміє португалець. Він точно – не опорник, і не розігруючий, а скоріше, щось між ними.

Зараз настала черга Беланда. Зараз він навіть не потрапляє до заявки команди. Зрозуміло, що Юнес дуже сильний футболіст, що він показував в небагатьох матчах за Динамо, але якісь не футбольні причини не дозволяють його розкрити свій потенціал

Можна сказати, що Ребров очищає Динамо від не мотивованих, інертних гравців, таким чином- надаючи шанс українським вихованцям

Але з іншої сторони все не так просто. В неділю дивився матч Севілья – Реал. Справжнім лідером Севільї та королем Андалусії був аргентинець Банега. Справжній вожак, лідер команди Емері.

Пригадаю, як він переїздив до Іспанії, до свого першого клубу Валенсії після молодіжного ЧС. Всі чекали, що він буде зіркою чемпіонату. Але в нього не склалося через важкий характер, ні в Валенсії, ні в Атлетіко. Дійшло до того, що він мало не переїхав в наш Дніпро, але Унаі Емері знайшов до нього підхід, і сьогодні Банега справжній король Пісхуана

Я продовжую вважати, що Мбокані дуже сильний нападник і за своєю грою є сильнішім за всіх форварді, які були в клубі. З ним потрібно працювати, мотивувати, а не тільки злити лавою запасних.

Не всі такі прості хлопці, як Вукоєвич, Віді, Драговіч, які є професіоналами, які здатні працювати про будь-якому тренеру, є футболісти, які потребують свій підхід.

Зворотні трансфери довели, що гравці списанні з клубу вміють та можуть грати, головне з ним правильно працювати.

Не хочеться в це вірити, але схоже, що Реброву дуже важко вдається працювати з легіонерами, постійно тримати їх в тонусі, навіть незважаючи на пряму комунікацію через знання англійської мови( я думаю, що не зовсім правильно говорити, що легіонери сюди їдуть тільки за грошима, той же Дерліс не буде завершувати кар’єру в 26 років, звичайно, що гроші важливі, але можливість показати себе, теж присутня ). Реброву набагато простіше працювати з гравцями, які можуть грати за тренера, за клуб, за ще якісь ідеали, але на жаль, потенціал таких гравців дуже не високий .
Спробую пояснити, що таке легіонери в сучасному українському футболі. Це насамперед- креатив та можливість грати в видовищний футбол. В більшості українських гравців з цим великі проблеми, оборонятися їм набагато простіше.

Наприклад, Динамо втратило дуже багато атакуючого потенціалу разом з Ленсом та Мбокані. Замінити їх можуть тільки легіонери. Шахтар та Металіст показували свій кращий футбол, коли майже всі «атаканте» були легіонерами. Напевно, що найяскравішим прикладом буде національна команда, де насправді якісно атакувати можуть/вміють тільки два чоловіка, а всі інші грають на оборону.

Тобто, як би Ребров не хотів проводити українізацію, намагатися відмовлятися від легіонерів, але в сучасних реаліях без них не обійтися.

Автор: (tyschenko)

Статус: Наставник (1047 комментариев)

Подписчиков: 24

113 комментариев
Лучший комментарий
  • виталий шемуда(wdsh56) - Эксперт
    11.11.2015 16:33
    Согласен и с Nemez и с Кочиным. Но! По легионерам. Тремулинас. Он у нас особенно ничего не показывал, особенно при обороне. А тут взлетел Макаренко(согласитесь, Женя выглядел перед травмой отлично!), дали за француза нормальные деньги и он ушел. Другое дело покупка Антунеша. Его ведь купили не в Гвинее, а в Малаге! Можно было разглядеть! Он ведь неплохой игрок, с ударом, но...без скорости. И если у соперника нападающие не быстрые, он выглядит вполне прилично, иногда забивает. В противном случае - Фиорентина!Велозу. Он всегда играл и играет неровно. Он ненадежный игрок. Говорите , ни его позиция? А какая его?10-ка?Возможно причина еще в том, что по приходу он автоматически одел майку лидера- пробивал штрафные и угловые со всех точек. Сейчас- иногда. Он потерял мотивацию в команде.Мбокани. Он играл при Реброве до травмы. Потом начались вояжи в Бельгию на обследование и лечение. Опоздание с африканского чемпионата...Короче- бардак. Как его Ребров уже там не пытался воспитывать, но на поле все же выпускал. И что мы видели? Он что рвал жилы, что-то кому-то доказывал? Нет, он все время давал слезные интервью, как он скучает за своей семьей.Итог вполне прогнозируемый. Ленс. Не думаю , что у него были конфликты с ГТ или тот хотел отпускать голландца. У Суркиса появилась возможность заработать и он ею воспользовался(в отличии от варианта с Беландой). Осуждать мы его не вправе, потому что все легионеры стоят на смазанных лыжах. И уж если есть шанс. то лучше на них что-то заработать, чем отпускать вольными птицами(так будет и с Драговичем, а потом и с Видой). Это наши нынешнии реалии и мы от них никуда не денемся.
    По Реброву. Когда он стал ГТ ему только . что звезду Героя не дали. Целовали во все доступные и не очень места. А что он сделал?После из рук вон плохой работы Блохина, стабилизировал микроклимат в команде. А поскольку в наследство достался неплохой состав (это далеко было не семинское Динамо)- появился какой-то результат. И кто бы тут. что не говорил, но Шахтер был уже далеко не тот, да и играть и жить постоянно в гостях- тоже не сладко. Но мы ведь не переигрывали Шахтер так, как он нас уже несколько лет. Мы играли на равных. Никаких сверх новых тактических схем в исполнении тандема Р-Р мы не увидели. Это был семинский контроль мяча, только в исполнении более классных игроков. А нападение как было беззубое - таким и осталось. Да и
    центр поля мы не особенно оседлали. Зато колоссально увеличился брак передач. У нас в игре со Сталью третья передача, как правило, была последней.
    Суркис не из тех руководителей, что держат нос по ветру и моментально реагируют на события. Так что нас ожидает очередная встреча морды с асфальтом, а потом снова "мудрые"решения вопроса за 5мин.(дешево и сердито).
    Это я так думаю.
    • 16
Еще комментарии
Комментировать Еще комментарии