Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Хунза – народ, який повільно старіє і ніколи не хворіє.

2016-02-06 08:44 Феномен племені Хунза серйозно зацікавив науковців всього світу. Долину річки Хунза (кордон Індії та Пакистану) називають ... Хунза – народ, який повільно старіє і ніколи не хворіє.

Феномен племені Хунза серйозно зацікавив науковців всього світу. Долину річки Хунза (кордон Індії та Пакистану) називають «оазисом молодості». Середня тривалість життя мешканців цієї долини – 110-120 років. Вони майже ніколи не хворіють і дуже молодо виглядають.

Хунзи купаються у крижаній воді навіть при 15-градусному морозі, до ста років грають в рухливі ігри, 40-річні жінки у них виглядають як дівчата, в 60 років вони зберігають стрункість і витонченість фігури, як у молодості, а в 65 років ще народжують дітей.

Тобто, вже не теоретично, а реально на практиці доведено, що існує такий спосіб життя, що наближається до ідеального, при якому люди почуваються здоровими, щасливими, і не старіють, як в інших країнах вже у віці 40-50-років.

На фото зліва – жінці 107 років. На груповому фото –наймолодшій жінці 52!

Долина річки хунза розташована в північній частині Пакистану недалеко від кордону з Китаєм. Вона простягається там, де протікає річка Хунза, між двома найвищими гірськими хребтами на Землі: Гіндукушу і Каракоруму. Політично ця місцевість є самою північною частиною Пакистану, і її жителі в основному мусульмани. Народ Хунза налічує приблизно 87 000 душ. Долина Хунза – це віддалена, таємнича і захоплююча область, як вражає і красою своїх пейзажів, але особливо вражає неймовірним довгожительством своїх мешканців.

На фото родичі – правнучка, 46 років і прабабуся, 127 років:

Цікавий факт: У 1984 році світові таблоїди облетіла сенсація. У лондонському аеропорту Хітроу якийсь пакистанець Саїд Абдул Мобуд пред’явив працівникам митниці паспорт. Згідно з документом, він народився в 1823 році. Як ви, напевно, вже здогадалися, мова йшла про жителя долини Хунза. В «великий світ» він вибрався вперше: прилетів до Англії відвідати родичів. Після численних перевірок документ був визнаний справжнім і 160-річний Саїд продовжив свою подорож… Що ще цікаво, жителі долини Хунза, на відміну від сусідніх народностей, зовні дуже схожі на європейців (як і калаші, які живуть зовсім поруч), і серед них дуже розповсюдженні світлі очі.

До найглибшої старості вони зберігають також чудову шкіру.

Згідно з легендою, розташована тут карликова гірська держава була заснувана групої воїнів армії Олександра Македонського під час його Індійського походу. Вони встановили тут сувору бойову дисципліну – таку, що жителям з мечами та щитами доводилось і спати, і їсти, і навіть танцювати… Оточене лісами та складними гірськими хребтами селище було важко доступним, і як наслідок цього, довгий період часу залишалось мало кому відомим.

Географічна ізоляція дозволила жителям долини Хунза зберегти свої природні звички протягом декількох тисяч років.

Довгий час вважалося, що незвичайні ефекти довговічності племені хунза мають завдяки генетичним факторам. Тим не менше, дослідження показали, що екологічні чинники відіграють важливішу роль, ніж спадковість. Ці чинники включають в себе:

дієту, яка ґрунтується, перш за все, на продуктах рослинного походження – овочі, фрукти, горіхи, бобові і зернові, також вони споживають молоко в дуже невеликих кількостях (м’яса ця народність практично не їсть, відбувається це не частіше 1-2 разів на рік); простий і природний спосіб життя з великою кількістю фізичної активності. За релігійною забороною (нагадаємо, що хунза є мусульманами) жителям долини суворо заборонено споживання свинини. А віднедавна стало відомо, що численні наукові дослідження показали – свинина є одним з найбільш небезпечних видів м’яса для здоров’я людини.

Вживання яєць є дуже економним. Яйця найбільш часто використовуються в приготуванні хліба. До молочних продуктів, які вони вживають дуже рідко, відносяться: козяче молока, сир і масло. Також Хунза готує спеціальний молочний напій схожий на йогурт, за традиційними рецептами.

Довгожителі споживають дуже мало солі, і часто готують страви, в які вона зовсім не включена, за винятком хліба. Крім того, вони дуже ретельно пережовують їжу, їдять лише 2-3 рази на день і не роблять між прийомами їжі перекусів.

Завдяки цьому плем’я довгожителів хунза не знають про:

рак, серцево-судинні захворювання, діабет і передчасне старіння. Феноменальне здоров’я і дивовижне довголіття хунзакутів – аж ніяк не вигадки, все це підтверджено численними дослідженнями американських і європейських фахівців. Наприклад, французькі соціологи, які провели тут перепис населення, встановили, що середня тривалість життя хунзакутів – 120 років. А в серпні 1977 року міжнародному онкологічному конгресі в Парижі був озвучений сенсаційний висновок: «Відповідно до даних геоканцерологіі (науки з вивчення ракових захворювань в різних регіонах світу. – Ред.) повна відсутність ракових захворювань має місце тільки серед народності хунза».

А у 1964 році цю область відвідала експедиція найвідоміших американських лікарів-кардіологів, які провівши дослідження, в яких взяло участь 25 осіб у віці 90-110 років, прийшли до висновку, що абсолютно все у досліджуваних було в нормі – і кров’яний тиск, і рівень холестерину і функціонування серця.

Чи не варто все це того, аби нам всім почати брати із них приклад?

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

06.02.2016, 08:44
reader
Автор:
(reader)
Статус:
Начинающий писатель (186 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Испании Реал С-дад Валенсия 1 : 0 Закончился
Чемпионат Италии Фиорентина Наполи - : - 17 мая 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть