Життя після Юрія Мороза, або без права на помилку

Темы:
Динамо, Динамо U-21, Ахмед Алибеков, Богдан Леднев, Иван Калюжный, Николай Шапаренко

Якщо не брати до уваги перший тайм стамбульського матчу проти «Бешикташа», коли молоді динамівці пропустили три м’ячі( у другому таймі знайшли сили зрівняти рахунок), цьогорічну юнацьку ЛЧ для «Динамо» можна вважати близькою до ідеалу – цікаві, перспективні гравці та результат.

В мене дуже великі сподівання на цих гравців , але я дуже боюся, що ця команда може виявитися тренерською, і без Юрія Мороза вони виявляться не життєздатними в футболі.

Один із лідерів команди Богдан Михайличенко не грав із другого до по п’ятий тур, але це абсолютно ніяк не позначилося на грі та результаті команди. Перед матчем в Лісабоні проти «Бенфіки» травмувався основний форвард Русін та основний центральний захисник Попов – ніяких проблем для гри та результату команди. Вчора не грали Русін та інших центральний захисник Миколенко – теж жодних проблем. Виходять нові гравці( Калюжний, Янаков, Алексеєв, Петрушенко), або змінюють позиції( вчора опорник Алібеков грав на місці центрального захисника) і це ніяк не впливає на структуру, якісь та результат.

Шапаренко, Алібенков, Лєднев, Тимчик, Калюжний та Маханьков залучаються до матчів дублерів, але вони там виглядають далеко не так яскраво, як в команді Ю -19 . За виключенням голкіпера Маханькова, який добряче виручав в останньому матчі проти «Сталі».

Я не знаю, яка тут насправді причина? Відсутність тренера? Старший вік гравців? Відсутність партнерів? В мене немає відповіді.

Не так давно проходив еліт –раунд для юнацької збірної України Ю -19 Циткіна. Змагання відбувалися в Борисполі та Бучі. Окрім нашої збірної приймали участь Ісландія, Туреччина та Латвія. Наша збірна була складена фактично із юнацької команди «Динамо»: Попов, Миколенко та Дубінчак в захисті( цікаво, чому Тимчика не викликали?), Алібеков, Лєднев та Шапаренко в півзахисті. Але там вони виглядали зовсім по –іншому, не так зіграно та яскраво. Доволі посередня команда, яка в третьому матчі поступилася турками 1-3 причому майже в одні ворота.

Зараз потрібно бути максимально обережним, щоб ці хлопці не загубилися на дорозі до дорослого футболу. Всі кроки повинні бути максимально продумані.

Вже частинку гравців застосовують в дублі. Не знаю, на скільки це правильно. Є припущення, що можливо їм буде простіше йти далі всією командою, тобто, коли дублем стане вся команда із тренером. Але це тільки припущення. Є спокуса взяти певних гравців на збори із першою командою. Але немає відповіді, чи готові вони до цього. Хочеться, щоб ця команда змогла продовжити свої виступи в юнацькій ЛЧ. Всі передумови для цього є. Тільки тоді потрібно її залишати в повному складі і надати можливість тренуватися разом.

Запитань більше ніж відповідей. Дуже сподіваюся, що всі аспекти будуть зважені, і буде прийняте рішення, яка дозволить молодим гравцям розвиватися

Автор: (tyschenko)

Статус: Наставник (1047 комментариев)

Подписчиков: 24

8 комментариев
Лучший комментарий
  • Геннадий Гончарук(ggm5350179) - Наставник
    24.11.2016 17:23
    • 7
Еще комментарии
Комментировать Еще комментарии