Россия лишилась чемпионата мира по бобслею.

Чемпионат мира по бобслею будет перенесен из российского Сочи в другой город.

Международная федерация бобслея и скелетона приняла решение перенести чемпионат мира - 2017 из Сочи. Новое место проведения станет известно позже. "Исполнительный комитет IBSF решил, что в это трудное время благоразумнее не проводить такой турнир в России.

В IBSF заявили, что соревнования должны быть посвящены "спорту, а не обвинениям и дискуссиям — неважно, справедливым или нет", - гласит заявление федерации. "Федерация бобслея России сделала много для подготовки чемпионата, но нынешний климат сделает почти невозможным оценить усилия оргкомитета или качество трассы "Санки", одной из лучших в мире", - отдали должное местной федерации.

Причиной переноса могли послужить новые доклады Макларена по применению допинга российскими спортсменами, в том числе и на Олимпиаде в Сочи.

Напомним, первая часть доклада Макларена вышла в июле, после чего МОК ввел критерии по допуску российских спортсменов к Олимпийским играм в Рио-де-Жанейро, а МПК отстранил от Паралимпийских игр всю сборную России.

http://sport.bigmir.net

Автор: (serg1987)

Статус: Наставник (2036 комментариев)

Подписчиков: 9

3 комментария
Лучший комментарий
  • С. Каменяр(AHATOM) - Эксперт
    14.12.2016 12:15
    Зміна місця проведення чемпіонату світу з бобслею та скелетону, який мав відбутися в 2017 році в Сочі, стала чітким сигналом для міжнародного спортивного світу

    "Спіть спокійно!" - заявив екс-президент російського футбольного союзу Колосков після того, як його спитали, чи зможе ситуація з відміною ЧС з бобслею та скелетону повторитися в ситуації з ЧС з футболу. Але чи може російський чиновник так впевнено заспокоювати своїх співвітчизників на фоні останніх подій?

    Міжнародна федерація бобслею і скелетону прийняла рішення перенести чемпіонат світу-2017 з російського Сочі в інше місто у зв'язку з можливим бойкотом учасників. Саме так – в зв'язку з бойкотом, а не з тим, про що вже говорять на Росії, пояснюючи перенесення санкціями МОК за "кисельовською" звичкою пояснювати все санкціями. І цей факт має насторожувати Росію і давати чіткий сигнал решті спортивного світу – на спортивних чиновників, навіть якщо в них є власні інтереси і немає бажання робити якісь рішучі дії, можна тиснути самим спортсменам. Адже саме вони – спортсмени, головні в спорті, і аж ніяк не чиновники.

    Як у Росії відібрали ЧС з бобслею і скелетону? Дуже просто. Спочатку збірна Латвії оголосила про бойкот змагань, потім до них приєдналася Південна Корея. А коли про намір бойкотувати змагання оголосили ще і австрійці з німцями, "бобслейні чиновники" зрозуміли – жарти закінчилися і чемпіонат світу може перетворитися на якийсь жарт, якщо так піде і далі. І трьох днів не пройшло з моменту оголошення бойкоту ЧС латвійцями, як турнір вже відібрали у Росії! Дуже оперативно, чи не так?

    А тепер давайте задамо головне питання: чи можуть спортсмени таким чином вирішити долю інших турнірів, які ще не відібрали у Росії? Відповідь достатньо очевидна: можуть. Тому що нікому не потрібні турніри без зірок і потенційних чемпіонів. І навіть чемпіонат світу з футболу, про неможливість зміни дислокації якого так багато говорять на Росії та у кабінетах ФІФА, можна забрати в останній момент, якщо найвідоміші його учасники скажуть тверде і рішуче "Ні!".

    Якщо раніше ми говорили про те, що відібрати ЧС-2018 у Росії може допомогти "політична воля", то тепер, після прикладу бобслеїстів та скелетоністів, варто говорити про волю спортсменів. Саме їм вирішувати, де виступати, або не виступати. І якщо футболісти візьмуть приклад зі своїх колег з зимових видів спорту, ні одна жива душа у кабінетах ФІФА не зможе відстояти інтереси росіян. Залишилося лише дочекатися, коли на футбольний мундіаль почнуть пробиватися перші офіційні учасники, долаючи кваліфікацію. Адже оголошувати про бойкот змагань, на які ти ще навіть не потрапив – дуже сумнівна штука. А от після офіційної кваліфікації деяких збірних може розпочатися найцікавіше.

    http://sector.depo.ua/ukr/football/-skeleton-u-shafi-abo-yak-rosiyu-zroblyat-zonoyu-zakritoyu-14122016091500
    • 3
Еще комментарии
Комментировать Еще комментарии