Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Тисяча без голови (майже пародія з елементами фарсу)

2017-01-14 23:59 Тисяча без голови (майже пародія з елементами фарсу) В розпал стрімкого подорожчання долара й інших ознак ...

Тисяча без голови (майже пародія з елементами фарсу)

В розпал стрімкого подорожчання долара й інших ознак поглиблення фінансової кризи очільниця Найголовнішого банку (Найбанк), яку скорочено називали Г. (напевне, від господиня), скликала екстрене засідання Ради Найбанку. Вона повідомила, що в такий скрутний час Рада має вирішити надважливе питання – затвердити особу, яка буде зображена на новій тисячегривневій купюрі.

- Ми декілька років тому вже затверджували ескіз 1000-гривневої купюри з зображенням Пантелеймона Куліша і навіть надрукували якусь частину цих грошей. Давайте їх випустимо в обіг, до того ж зекономимо на емісії –найшвидше впоравшись з шоком запропонував найстарший член Ради.
  • Куліш у всіх асоціюється з «Чорною радою» - народні депутати розцінять це як принизливе ставлення до них і не переоберуть нас у Раду банку на наступний термін, Ви цього прагнете? – зауважив сусід.
  • А якщо вилізе назовні, що Найбанк економить – це ж кепські справи: почнеться ще більша паніка на фінансовому ринку, долар ще далі впаде; а опісля й ми з вами тут не затримаємося. – додала Г.

  • Оголосіть весь список кандидатів, будь-ласка, – попрохав підстаркуватий джентльмен з козячою борідкою, - скільки у ньому осіб?

    1. Ми нікого не забули. А список завчасно роздали усім членам Ради, - он у вас блакитна брошюра виглядає між сторінок «Плейбою», це саме він. Виправдання чоловіка, що це він таким чином маскує «Банківський вісник», майже ніхто не почув.
  • Корольов? Це хто? – глянувши в список запитав колегу один з членів Ради.

  • Напевне, чоловік Корольової, співачки, «желтые тюльпаны – о-о-о-, вестники разлуки – о-о-о», пригадуєш? - відповів той. – Тарзан тобто? Вони ще б Мауглі запропонували.
  • Не заводься, друже, виходець з Житомирщини Сергій Павлович Корольов – видатний авіаконструктор, основоположник космічного ракетобудування.
  • Нелогічно якось – подав репліку той – конструктор першої ракети Корольов у списку є, а першого космонавта Гагаріна немає, давайте тоді його на тищу. – Він росіянин. - І що, без українського коріння? - Без. – Та ну. То ви погано шукали…

  • Мені імпонує кандидатура Лобановського – втрутився у діалог інший. Особа поза політикою, знана і шанована як у нас, так і в світі, а успіхи його команд ще свіжі в пам’яті.

  • Тоді й Базилевича треба – озвався опонент - вони ж разом тренували «Динамо» у 70-х; і Зеленцова, керівника його наукової групи, і футболістів також – адже Лобановський сам говорив, що завжди перемагають гравці, а програє тренер.

  • Колеги, - промовила єдина серед членів Ради Найбанку жінка, - на наших грошах серед чоловіків лише одна дама. Тому я прошу дотримуватися гендерної рівності й на нових грошах розмістити представницю слабкої статі. Пропоную Анну Ярославну, "нашу дiвку в Парижi", передвісницю євроінтеграційних прагнень нашої держави. Ці слова буквально зірвали з місяця доброзичливого товстуна із залисинами в окулярах. – Шановні, історії невідомо ні дата її народження, ні смерті, а всі джерела про її життя виключно навколофранцузькі та дуже суперечливі. Я не розумію, за що вшановувати жінку, яка одразу після смерті її чоловіка-короля вийшла заміж за свого ще нерозведеного коханця, що в ті часи було безпрецедентним порушенням всіх існуючих норм. А ще – у нас немає портрета Анни. Ніким не доведено, що зображення на стіні Св.Софії належить їй.

  • Ну так давайте розглянемо інші кандидатури – Заньковецької, Крушельницької; та й серед сучасних відомих жінок є чимало достойних, наприклад… Однак зустрівшись поглядом з Г., очі якої налилося кров’ю і випромінювали зневагу до будь-якої конкурентки аналогічної статі, доповідачка вирішила за краще промовчати.

  • А як ви ставитесь до зображення на купюрі збірного образу жінки - Берегині? - обережно запитав хтось із нових членів Ради.

  • Ідея непогана, однак при практичному втіленні ця Берегиня буде схожа на коханку розробника її образу – почулося у відповідь. - Хіба що ми самі затвердимо критерії, яким повинна відповідати ця Берегиня. Мені особисто подобаються білявки з довгим волоссям, губами, як у Джолі, грудьми розміру не меншими за… Та опис бажаних жіночих талантів обірвав гучний лязг Г. лінійкою по столу.

  • А я пропоную не прив’язуватися до конкретної персоналії, натомість розмістити на грошах один із національних символів - червону калину, колосся пшениці, вишиванку…

  • Вила… - тим же замріяним тоном іронічно продовжив інший - разом з їх власником, цим недоНептуном – скотинякою…
  • Тихше, два члени парламентського профільного комітету - саме з його фракції, не потрібно їх налаштовувати проти нас – завбачливо зауважив сусід.
  • Любі друзі – я також пропоную не персоналізувати вибір, і рекомендую розмістити на купюрі неандертальця – адже перша людина з’явилася саме на території сучасної нашої держави…

В гомоні та реготі Г. ледве розчула телефонний дзвінок. Г. бере слухавку і напружено щось вислуховує.
- Дзвонили з Ради Європи. Повідомили, що проведенням гей-параду наші державницькі прагнення до європейських цінностей не повинні обмежуватися, та що Рада Європи чекає подальших дієвих кроків щодо лібералізації. А тому рекомендують при обранні особи обійтися без дискримінації секс-меншин, зазначивши, що пам’ятатимуть це при розгляді питання про безвіз. Вибір кандидатури вони люб’язно залишили за нами. Ваші пропозиції? - Ну, Чайковський мав українське коріння – несміливо почав хтось. - Та це вони лобіюють кандидатуру нашого Нептуна з вилами, - не вгамувався той же член Ради, аж поки його колега рукою не затулив тому рота.

  • Я пропоную вшанувати розміщенням на купюрі когось з героїв – майданівців, – озвався статечний інтелігент у вишиванці під піджак «Зіллі». –Це суперечитиме нашій генеральній лінії, адже ми на грошах завжди зображували митців, історичних постатей та інших видатних особистостей славетного минулого. – Та хай скаже прямо, що хоче на тисячі побачити портрет Ющенка, вони з ним ще з Майдану товаришують – почувся голос з гальорки.
  • До речі, а якої думки притримується сам Віктор Андрійович та інші екс-голови нашої установи? – запитали із залу.
  • Вони одностайно за Гетьмана.
  • Якого з них? Сагайдачного, Скоропадського чи, може, Карпа Півтора – Кожуха?
  • Вадима Гетьмана. Аргументували, що без нього не було б і нашого банку, і наших грошей. Голосуємо. Хто за? У залі почали підніматися руки. Однак голосування перервав різкий дзвінок з найменшого телефону, але з найбільшим тризубом.

Г. метушливо зняла слухавку. Запанувала повна тиша. – Так, так, звісно, звичайно, безперечно… - Телефонував самі знаєте хто. Наголосив, що при прийняття сьогоднішнього рішення ми повинні максимально урахувати наші національні інтереси, позицію наших стратегічних зарубіжних партнерів та кредиторів, а також не забувати, завдяки кому ми всі зараз тут знаходимося. Хто останній мався на увазі - здогадалися усі, проте вголос ніхто не висловився. Раптову тишу розбудив телефонний дзвінок.

  • Гуд морнінг, плізд ту хіа ю ту, йес, оф коз, ай ноу - Амеріка із е грейт кантрі, йес, йес, сенк ю вері мач, гуд бай – завершивши розмову, Г. повернулася до членів Ради.
  • Я щойно мала розмову із послом США. Висловивши підтримку нашим демократичним перетворенням, переконливо попросив увіковічити на купюрі найвищого номіналу Джорджа Буша – старшого, за час правління якого наша держава стала незалежною.
  • І що ж нам тепер робити? – розгублено запитали у залі. Що ж, удвох їх розміщувати?
  • Еврика, - пролунало від наймолодшого членам Ради - пропоную з одного боку купюри розмістити нашого, а з іншого – їхнього.
  • А це може бути вихід, - резюмувала Г., - ставлю на голосування. Хто за? Однак перспективне волевиявлення знову перервало дзижчання телефону.

  • І Вам гутен морген, пане посол, так, так, передавайте й наші вітання фрау Ангелі. Якого Коля? – А, Гельмута, йа-йа, добре, добре, звичайно, обов’язково розглянемо, бітте, бітте, дякую, данке шен, аухвідарзеен…

  • Дзвонив посол Німеччини, гарного партнера і кредитора нашої держави, передав прохання від канцлера вшанувати розміщенням на грошах Гельмута Коля. А також він додав, що Німеччина врахує вашу позицію з цього питання при виділенні чергового кредиту – доповіла Г. зібранню. – Що скажете?
  • Коль - це нечувано, вони б ще Ганс-Дітріха Геншера запропонували. А от на Клаудію Шиффер я б погодився – гарна кралечка, не те що оця, – володар козячої борідки вказав на обкладинку «Плейбоя», за яким начебто маскувався «Банківський вісник».

Вкотре задзеленчав телефон. Керівник місії МВФ наполегливо рекомендувала ще когось зобразити на грошах під запевнення подальшої співпраці, але кого саме вони просили Г. вже не чула. Вона з жахом побачила, як члени Ради почали перетворюватися на гральні карти, всі як один на шестірки різних мастей. І вона сама крізь запаморочення почала відчувати, що видозмінюється і набуває обрисів пікової шістки. До тями її привів різкий запах нашатирю та весь запас вилитої на неї води «Пер’є». І тут знову пролунав дзвінок телефону з найбільшим тризубом. Але зняти слухавку і доповісти про невиконане доручення в неї не виявилося ні фізичних, ні моральних сил. Присунувши до себе листок паперу, вона написала десятки зо два слів, сфоткала заяву і, знесилена, кинула її на Вайбер абоненту П…

(через деякий час) - Не гарячкуй, Олексіївно – П. говорив гучно і роздратовано. – Я лише хотів поставити Вас до відома, що пів-години назад мав розмову із керівником МВФ та нашими основними західними кредиторами. Вони поінформували, що грошей і відстрочки по кредитам не буде. Заразом наказали скасувати емісію 1000-гривневої купюри і одразу готувати випуск купюри номіналом 10 000 гривень, обіцявши це профінансувати. Ну а особу, зображену на купюрі, вони оберуть самі - з урахуванням їх бачення вектору нашого демократичного розвитку, дотримання расової й статевої толерантності та поваги до європейських прогресивних ліберальних цінностей.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

14.01.2017, 23:59
14.01.2017, 23:59
261191 1 ivz2306
auto-volkant
Автор:
Статус:
Опытный писатель (215 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Выбор редакции × 2
Топ-матчи
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть