Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Расизму нема, провокатори будуть покарані Выбор редакции

2017-04-28 13:12 Расизму нема, провокатори будуть покарані - якось так виглядає в підсумку оцінка акції Білашиза на матчі ... Расизму нема, провокатори будуть покарані

Расизму нема, провокатори будуть покарані - якось так виглядає в підсумку оцінка акції Білашиза на матчі Динамо Шахтар. Принйамні такою її подають в переважній кількості медіа. Але чи все так просто? Я вже писав блог на цю тему трохи нижче, але бачу, що маю пояснити декілька моментів, через які склалась моя позиція.

Ідіоти та провокатори на секторі

Так, весь сектор не був одягнений в одяг Ку-клус-клана, зафіксовано на фото та відео було всього одну особу. Але тут є декілька моментів: Ось це фото було виставлено в інтернет саме представником WBC (що відкидає версії про провокації)

При чому, акаунт, з якого було виставлено фото, ведеться з 2012ого року і має близько 1500 постів. Тобто, цей профіль не є фейковим, створеним для влаштування провокацій тощо.

Якщо б цей "вболівальник" сфотографувався десь "по-тихому" на верхніх рядах сектора - можна було б думати, що це було зроблено проти політики WBC, що WBC не догледіло тощо. Але це відбувалось в першому ряду, прямо за текстовиком "100% Білий". Ось на цьому фото чудово видно, "друзів" нашого любителя косплею.

А ось тут знов ті ж самі люди. Тільки людина в окулярах вже в іншому одязі. З чого можна зробити висновок, що "поодинокий провокатор" простояв в першому ряду на очах усіх ультрас певний проміжок часу - достатній, як мінімум для того, щоб інша людина встигла перевдягнутись. Або вдягав свій костюм неодноразово.

Значить або інші люди на секторі не мали нічого проти такого перфомансу, або просто не бачили, що відбувається у них під носом через певні вади здоров'я (потрібне підкреслити).

Піротехника

Ще один цікавий момент. Як піротехника потрапила на сектор? Якщо хтось хоч раз був на стадіоні - має розуміти, що пронести з собою непомітно наприклад файер - не так легко. Як же на матч з посиленими заходами безпеки потрапляють сотні файерів та димів? Для мене відповідь одна - клуб дозволив їх пронести. Якщо хтось має інші веріанти, з задоволенням послухаю. Але ось з цього посту WBC можна зробити досить однозначні висновки.

Піротехнику та дими може палити, хто забажає. Ок, я б здивувався, якщо б позиція ультрас була: "на стадіоні буде багато людей, давайте не будемо труїти дітей хімією". Але далі йдеться про те, що рюкзаки на стадіон пронести буде не можна, а от з проносом різаного паперу проблем не має бути. Це свідчить про те, що є домовленість з клубом/стадіоном, що можна нести на сектор, а що - ні. І що дуже цікаво, що про пронос піротехники взагалі нема жодного слова. Тобто наявність піротехніки на секторі та її пронос туди сприймаєтсья, як факт і можливість того, що з піротехнікою на сектор не пустять навіть не розглядається. Звичайно, кожен може зробити свої висновки, але для мене вони очевидні.

Офіційна відповідь WBC

Звичайно, було б дуже дивно, якщо б WBC зробила заяву про те, що акція була дійсно расистською, що все це підтримував клуб, тощо. Але:

На нашій трибуні ніколи не було і ніколи не буде місця толерантності. Але нам не потрібно кожного разу виставляти напоказ свої погляди - всі і так про них знають.

Мало того, що в заяві не говориться, що ультрас в дійсності проти расизму, але навпаки, підкреслюється, що толерантності нема і не буде, просто додатковий раз виставляти це на показ ніхто не буде - кому треба, той вже давно і сам зрозумів. Якось, мабуть, трохи дивно доводити, що наші ультрас проти расизму, коли самі ультрас офіційно заявляють про протилежне.

Максимум білого кольору, адже це - основний колір команди, і гравці виходили на поле саме в ньому.

А я завжди думав, що кольорів у команди два - білий та блактиний. Але, виявляється, білий вже став основним. Мабуть, я щось пропустив. Цікаво, чи буде на виїздному матчі акція "100% Блакитний"? В будь-якому випадку, ця "відмазка" цілком передбачувана і одразу було зрозуміло, що в разі чого саме так буде пояснюватись акція. Але це не дуже вкладається в історію та традиції клубу, які ультрас мали б шанувати. А що стосується самого футбольного клубу - якщо там працюють адекватні люди, то їм би мало вистачити розуму збагнути про те, що така акція може бути оцінена по-різному. І щоб зайвий раз не ризикувати іміджем клубу (який і так вже добряче підпсований), акція мала б бути заборонена ще до її початку. Про всяк випадок, як то кажуть - "краще пєрєбдєть". Але чомусь ніхто цього не зробив. Чому - залишається тільки здогадуватись.

Те, що одна людина прийшла на стадіон в масці, яка так привернула увагу журналістів, не дає їм права підписувати під ці дії весь сектор. Якби ми хотіли влаштувати публічну демонстрацію - таких масок на секторі було б дві тисячі.

З цього приводу писав вище, але цікаво, що в офіційному зверненні WBC нема жодного слова про те, як "фанклуб виступає проти таких масок", як "винні будуть покарані" тощо. Говориться тільки про те, що якби хотіли, прийшли б цілим сектором. А взагалі - дивись пункт перший - зайві демонстрації не потрібні, всі і так все знають.

А любителі сенсацій нехай краще копають в сторону корупції в нашому футболі, бо тема расизму вже трохи приїлась. Висмоктування новин з пальця вже не викликає нічого окрім посмішки. От тільки хтось досі продовжує платити за подібні статті..

Так-так. Ми до цього вже звикли. В разі чого, чудова відповідь "спочатку розберіться з корупцією", або "все це проплачено". Звичайно, вороги заплатили західній пресі, яка написала брехливі статті про акцію наших ультрас. При чому, тут важливо відмітити, що перші статті стали з'являтися саме в західній пресі, і тільки тоді за справу взялась і наша. При чому, в 90% випадків наша преса намагається "відмазати" ультрас, що теж дуже цікаво.

Коротше кажучи, робіть висновки. Можете вважати, що мені заплатили, щоб я написав цю статтю (яку прочитає сотня-дві людей від сили), можете вважати мене ворогом клубу тощо. А мені просто хочеться, щоб клуб Динамо Київ, якщо написав на футболках, що проти расизму, то робив і відповідні дії. Бо як то кажуть, на паркані теж написано... Мені неприємно, що наш клуб в Європі вважають расистським, фашистським (і винні в цьому далеко і далеко не поодинокі провокатори) тощо. А вам?

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

28.04.2017, 13:12
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть