Памяти Б.И.Олейника...

Темы:
Динамо

Сегодня не стало Бориса Ильича ОЛЕЙНИКА, Царствие ему небесное. Известный поэт, общественный и государственный деятель, Герой Украины, ушёл на 82-ом году жизни.

Имел честь дружить с ним, как с искренним верным и преданным болельщиком киевского "Динамо" во все времена. В трудное для легендарного украинского клуба время середины 90-х Б.И. Олейник вошёл в состав динамовского ОПЕКУНСКОГО СОВЕТА, возглавил который первый Президент Украины Л.М.Кравчук. Это с лёгкой руки Бориса Ильича "Динамо" в ту пору стали называть ГЕРБОВОЙ ПЕЧАТЬЮ УКРАИНЫ. Об этом фрагмент из моей TV - программы "Опекунский совет"...

Покойтесь с миром, дорогой Борис Ильич...

Дэви АРКАДЬЕВ,

30 апреля 2017,

Филадельфия.

Автор: (Devi)

Статус: Эксперт (7415 комментариев)

Подписчиков: 143

14 комментариев
Лучший комментарий
  • С. Каменяр(AHATOM) - Эксперт
    01.05.2017 01:02
    далеко-далеко не все так однозначно, Деві Аркадійовичу...

    Просто прошу згадати, яку потітичну силу в ВР представляв покійний... Злочину силу, скажу прямо!

    Але більше за мене скаже його колега, один з найпопулярніших письменників сучасності Юрій Винничук. Який вважає, що померлий відзначався зовсім не проукраїнськими поглядами.
    Винничук пригадав одне скандальне інтерв’ю поета. У ньому літератор, зокрема, дав неоднозначні вигуки щодо декомунізації, героїзації Бандери та війни на Донбасі.

    "Особливо пригнічують мене спроби переписати нашу історію. Місцеві політикани опускаються до брудної брехні, інсинуацій. Чого варте одне прагнення замінити назви українських міст, вулиць і площ! А натомість підсунути імена вельми сумнівних і жорстоких діячів… Ви ж знаєте, що в 2010 році, протестуючи проти присвоєння президентом Ющенком звання Героя України Бандері, я написав заяву про відставку з поста голови Комісії з державних нагород" – зазначив тоді Олійник.

    Крім того, він закликав Україну, її уряд та всіх нас призупинити воєнні дії на Донбасі: "Я дивуюся моїм співвітчизникам: невже вони не розуміють того, що сприяють тим, хто перетворив Україну на поле битви між добром і злом!" – наголошував свого часу Олійник. Це ж не просто припинити - а здатися... Ну, як того пропонує надя-пуля...
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1537537152925693&id=100000082686465
    • 4
Комментировать