Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Кому вигідна спроба дискредитації?..

2017-08-27 23:41 Все оброблено і викладено за хронологією подій та появи документів. Третього червня цього року віце-президент ФК ...

Все оброблено і викладено за хронологією подій та появи документів.

Третього червня цього року віце-президент ФК "Динамо"(Київ) Сергій Мохник озвучив позицію клубу: команда не буде їхати на матч в Маріуполь, оскільки важко надати гарантії безпеки фактично у прифронтовій зоні. Кілька днів по тому, в більш розгорнутій формі, цю ж заяву в ЗМІ повторив Ігор Суркіс, який підкреслив, що "Динамо" та його вболівальники – занадто спокуслива мішень для ворога.

При цьому президент "Динамо" одразу ж зазначив, що коли йому дадуть письмові гарантії безпеки, він відправить команду до Маріуполя на матч.
Все було згідно Регламенту ФІФА-УЄФА. ФК "Динамо" (Київ) 24.07.2017 направив на адресу ФК "Маріуполь" листа з підписами керівників МВС України, Служби безпеки України та Управління державної охорони України, в яких говорилося про високий ступінь ризику проведення масових заходів на території м.Маріуполь в даний момент. Підкреслювалося, що такі заходи можуть мати ризики зовнішньої терористичної загрози і несуть небезпеку для життя спортсменів і глядачів. І в зв'язку з ризиками, динамівці запропонували вирішити питання проведення матчів "дзеркальним варіантом". Тобто, перший матч провести в Києві, а наступний вже в Маріуполі з урахуванням поточної безпеки. Або провести обидва матчі на нейтральних полях. Навіть за кошт ДК.
 Маріуполь взяв досить довгу і безпідставну паузу, як для однієї сторін, що має домовлятись.

 І тільки 17.08.2017 появилось Рішення Комітету ФФУ з безпеки стадіонів, яке вказало продовжити проведення матчів у м Маріуполь і зобов'язало місцевий футбольний клуб спільно з органами місцевої влади та правоохоронними органами окремо до кожного календарного матчу надавати гарантії забезпечення безпеки учасників змагань.
 Головною підставою для прийняття такого рішення стали листи від місцевих органів внутрішніх справ та Управління Служби безпеки України в Донецькій області. У них, зокрема, йшлося про те, що при прийнятті Федерацією футболу України рішення про проведення матчів в Маріуполі зазначеними органами буде вжито всіх можливих заходів, передбачених їх службовими обов'язками, спрямованими на забезпечення безпеки учасників змагань та глядачів. Названі листи датовані 17-18 серпня поточного року.  
 Отже, можна вважати, що 17 серпня, в житті українського футболу відбулася епохальна подія. Комітет з питань безпеки та стадіонів ФФУ нарешті спромігся на своєму засіданні розглянути так зване «маріупольське питання». Але жодного такого листа від ФК "Маріуполь" динамівці не отримали.   
 Згідно з рішенням того ж Комітету ФФУ, ФК "Маріуполь" як господар поля, а також місцеві органи влади зобов'язані на вимогу гостьової команди надати не пізніше, ніж за 3 доби до початку матчу, листи органів ГУНП і СБУ в області, якими гарантуються проведення всіх заходів безпеки і оцінюється можливість проведення матчу, враховуючи поточну оперативну ситуацію в місті. Та час плинув, ішла війна поруч з Маріуполем, а "Маріуполь" мовчав. Зате багато говорив Павелко про патріотизм, про українське місто, що має бути з футболом і про те, що "ніхто в світі не дасть письмової гарантії безпеки на матч"...

 На жаль, за неодноразовим зверненням до ФК "Маріуполь" зазначених листів ГУНП і СБУ ФК "Динамо" (Київ) навіть станом на 20 год 26.08.2017 (менш ніж за добу до початку матчу) не отримав. 
 Кияни не поїхали до Маріуполя на поєдинок сьомого туру чемпіонату України з міркувань безпеки.  
  У суботу керівництво "Динамо" звернулося з листом до Федерації футболу України (ФФУ), української Прем'єр-лізі (УПЛ) та ФК "Маріуполь" щодо проведення матчу сьомого туру чув Маріуполі. В кінці листа клуб просить призначити нову дату матчу.

 Далі всі вже бачили продовження вакханалії ФУФла на маріупольському стадіоні, де очільник футболу України намагався видавати себе за трибуна, а виглядав ряженою вівцею.   
 Постає просте питання: "ДО КОЛИ?!." Доки нам терпіти в нашому футболі зажерливого бандюка, що має два-три футбольних клуби у власності та маніпулює купленими чинушами, котрі роблять все, щоб дискредитувати і розвалити український футбол? Чому діюче ФУФло весь час робить вболівальників свідками безпрєдєлу в нашому футболі і винуватить завжди ФК "Динамо"?  І чому ми повинні дивитись на порожні трибуни за відверто провокаційні акції працівників НСК Олімпійського, яким керують колишні очільники Донбас-Арени? Чому карають динамівців, а не винуватців? Хто ж, як не ФФУ і КДК повинні оперативно розбиратись в усіх випадках провокацій та порушень і карати порушників, щоб уникати подальшого бруду на трибунах наших стадіонів. І лише бездіяльність ФУФла призведе до руйнівних наслідків у нашому футболі. Подвійні стандарти ніколи не доводять до прогресу.  Всі в футболі мають керуватись одним Регламентом і строго дотримуватись його статей.  Тоді можливий рух вперед.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

27.08.2017, 23:41
Ko3ak-9
Автор:
(Ko3ak-9)
Статус:
Эксперт (11758 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Украины Заря Шахтер 1 : 3 Закончился

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть