Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

На світову конференцію з конституційного правосуддя не пустили суддів РФ, що визнали анексію Криму

2017-09-13 12:41 "На IV Конгресі світової конференції з конституційного правосуддя, що відбувався у Вільнюсі, значна увага була приділена ...

"На IV Конгресі світової конференції з конституційного правосуддя, що відбувався у Вільнюсі, значна увага була приділена Україні. Учасники засудили порушення територіальної цілісності з боку російських окупантів. Крім того, суддів РФ, які визнали анексію Криму, не пустили на світовий Конгрес.

Зокрема, до участі у Конгресі не допустили голову Конституційного суду РФ Валерія Зорькіна.

Про це повідомила у Фейсбуці народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Ірина Фріз.

"Вперше за історію Конгресу на нього не був допущений голова Конституційного суду РФ Зорькін та інші російські судді, які приймали рішення та визнали анексію Криму. Відкрито кажучи, у світі немає іншого прикладу, щоб судова влада була настільки дискредитована. Кожен професійний юрист знає, що анексія Криму – це агресія, і це є злочин. Немає такого прецеденту в жодній країні, де її суд був би використаний для виконання такого злочину», - процитувала Фріз голову Конституційного суду Литви Дейнюса Жалімаса.

В свою чергу Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте, відкриваючи Конгрес, зауважила, що "не може бути верховенства права, коли зневажається гідність людини, коли людину позбавляють свобод або їй доводиться жити боячись бути вбитою, закатованою, позбавленою домівки, родини і вітчизни".

Тема IV Конгресу світової конференції з конституційного правосуддя - «Верховенство права і конституційне правосуддя у сучасному світі». Захід подібного масштабу проходить у Європі вперше, в його роботі беруть участь понад 300 спеціалістів з конституційного права із 90 держав."

https://day.kyiv.ua/uk/news/130917-na-svitovu-konferenciyu-z-konstytuciynogo-pravosuddya-ne-pustyly-suddiv-rf-shcho-vyznaly

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

13.09.2017, 12:41
13.09.2017, 12:41
282668 4 SergiyS, P.S., Ko3ak-9, Ist
kna
Статус:
Эксперт (35192 комментария)
Подписчиков:
13
Медали:
Выбор редакции × 3
Топ-матчи
Лига Европы Марсель Аталанта 1 : 1   2 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть