Індивідуальна статистика гравців Динамо у 2017 році

Темы:
Динамо

Власне, все цікаве - на малюнку.

Числа у клітинках - це різниця мьячів під час перебування конкретного гравця на полі.

Я вважаю таку статистику єдиною, що хоч би трохи відображає істинний вклад гравця у успіх чи невдачу команди. Все решта - забиті, ассисти, пропущені, ттд - то все важливо тільки самій статистиці.

Та ще мабуть тренерам.

Які висновки я бачу по таблиці?

Жирним шрифтом я виділив позитив. Найкращу різницю мають 11 гравців (гарне число 11 - правда?): Коваль, Віда - Хачеріді, Кадар - Кенджора, Гонзалес - Сидорчук, Буяльський, Шепелєв - Циганков, Мбокані.

Можливо, ці 11 - основа по-факту, що здатна видать максимум у кожній грі.

Однак. Якщо дивитись по середньому за гру і взяти до уваги коефіцієнт +1 і більше (а +1 - це переможний рахунок), то декого із нинішньої основи ми не побачимо, натомість появляться інші гравці, найсильніші будуть такі:

Віда, Кадар, Кенджора, Гонзалес, Шепелєв, Мбокані

Тільки ці гравці - переможці.

Звертаю увагу, що до них не потрапляє Коваль, що має лише 0.9 за гру - це не перемога. Тобто воротаря у нас нема. А також не є переможцем і улюбленець мєстних глорів Віталік Буяльський з 0.92, який, між іншим, вчисту програє конкуренту по позиції Шепелєву. Явно перехвалений спеціалістами і болільниками і Циганков із слабенькими 0.8 за гру.

Навіть Ярмоленко був не настільки важливий для результату команди як видавалось візуально, що підтверджували в т.ч. і матчі із сильними суперниками.

Хачеріді також не видає того, на що здатен. Чи може і не видавав він результат ніколи?

Якщо говорить про резерви наші, то це гравці із коефіцієнтом більше 1, але які мало грали:

Мораеш, Гусєв (!!), Піваріч.

Не густо. Можна було би додати до них і Бущана, Рудька, Миколенка, але воротарі зіграли по 1-у матчу і статистика недостовірна, а Миколенко хоч і мав той же один матч і показав себе дуже здорово, чогось не отримує довіри тренерів.

Зате отримує довіру тренерів такий слабкий гравець як

Морозюк май же на тій же позиції, за пару штрафних у сезоні,

Сидорчук, що мав би бути лідером і є капітаном але не виграє свої мікроматчі,

Корзун, що не показує нічого,

Гармаш, який один матч грає яскраво, щось ніби й забиває, але лише слабка тінь самого себе нині.

Ага. Дані я рахував руками, так що може бути і помилка - тим цікавіша буде дискусія))

Автор: (Valerra)

Статус: Эксперт (7074 комментария)

Подписчиков: 0

56 комментариев
Лучший комментарий
  • Нестор Махно(Valerra) - Эксперт
    04.10.2017 09:12
    скажу маленький секрет, для чого я цей опус зкреативив))

    по-1, мені самому цікаво знати саме цю статистику, причому я би хотів не за пів-сезону, а за років кілька, та для порівняння з іншими клубами України а то й Європи, побачити як грають свої матчі найсильніші гравці планети.
    але на-жаль, всі "офіційні" футбольні статисти (і навіть сайти що борються за сео і т.п.) чогось вперто ігнорують такий індивідуальний рейтинг.
    приходиться провокувати))

    ну а по-2, в багатьох невдачах Динамо прослудковується "особистий фактор" гравців, а як точніше, то особиста безвідповідальність за результат; от дивлюся на багатьох гравців і бачу на їх обличчях "ну ви тут хлопці щось згенеруйте, порвіть жили, а я вже якось вам підсоблю, там десь ногу втикну чи що; або не підсоблю" -
    і мені найменше це подобається у команді.
    думаю, що коли гравці матимуть у голові такий лічильник, що "у мене +12 а у мого конкурента по позиції +13 і мені треба мати сьогодні +1 обовьязково" - мені здається що така річ має завести гравця і заставить його особисто докласти максимум зусиль.

    мабуть я трохи в цьому наївний - таки да, але "попитка - нє питка" ))

    • 4
Комментировать