Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

А чи є повага до людей, які захищають Україну?

2017-12-20 20:58 Привіт люди! Ось і минуло два з гаком роки як я повернувся з АТО. Так ось ...

Привіт люди! Ось і минуло два з гаком роки як я повернувся з АТО. Так ось з приводу адаптації нашого народу до лайна яке твориться. Тут винна не система а виходить безпосередньо ми, які дозволяємо системі робити те, що відбувається на даний момент. Зараз хотів би навести приклад ставлення до АТОшників і не тільки, як до відпрацьованого матеріалу, напевно так було і з афганцями свого часу.

Йтиметься про медицину і близько медицині. Думаю багатьом це знайомо. Так ось після отриманої травми в АТО і подальшої артроскопії на початку 2015 року та поістіченіі часу до сих пір борюся з болями в колінному суглобі. Вирішивши стати в місті Кропивницький на облік для санітарно-курортного лікування почав проходити мед. огляд. Як і належить, якщо є якісь скарги, потрібно їх говорити лікаря. Лікар це в першу чергу фахівець, борг якого вилікувати свого пацієнта. Після здачі всіх необхідних аналізів проходження рентген кабінету, ренгенолог описавши знімок робить висновок, що на одному з колінних суглобів утворилася Остеома.

Остеома (osteoma) - доброякісна кісткова пухлина.

Після чого лікар травматолог направляє в Кіровоградський обласний онкологічний диспансер на консультацію для підтвердження або спростування діагнозу. Приходжу туди і як завжди витримав сім чудес черги, потрапляю до хірурга. Вислухавши мої скарги, він направляє до тамтешніх ренгенологів для опису знімків (ті за якими в поліклініці поставили діагноз Остеома), що у мене на руках. Після опису знімків повертаюся назад до хірурга і дізнаюся, що в мене виявляється Артроз колінного суглоба.

Артроз колінного суглоба (гонартроз, остеоартроз колінного суглоба, деформуючий артроз колінного суглоба) - це дегенеративне захворювання колінного суглоба, що характеризується руйнуванням хряща суглобових поверхонь, деформацією суглоба і порушенням його функції.

Хоча йому як і травматолога з поліклініки, а так само ще одного фахівця з "АЦИНУС" все дуже незрозуміло і краще зробити МРТ.

МРТ (Магнітно-резонансна томографія) - спосіб отримання томографічних медичних зображень для дослідження внутрішніх органів і тканин з використанням явища ядерного магнітного резонансу. Спосіб заснований на вимірюванні електромагнітного відгуку атомних ядер, найчастіше ядер атомів водню, а саме на порушення їх певним поєднанням електромагнітних хвиль в постійному магнітному полі високої напруженості.

При цьому робиться акцент на те, що це все платно так як цим займаються тільки приватники! Ціна питання 1000 грн. це в Кіровоградському обласному онкологічним диспансері! Наприклад в Лікарні Святого Луки або просто ПП ППФ "АЦИНУС" це ж, але за ціною вже 1200 грн. + 245 грн. за консультацію, аналізи сечі і крові + 6 грн. стаканчик для сечі і + бахіли 1 грн. Така картина твориться по всьому місту Кропивницький. Відповідно ми як би не примушуємо, але ми точний діагноз поставити не можемо без цього і якщо хочеш плати.

Напрошується питання до чого весь цей піар в плані Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», де є такий пункт як "щорічне медичне обстеження і диспансеризація із залученням необхідних спеціалістів." (Незалежно від форми власності (приватна медустанова або державне) пільга реалізується при пред'явленні посвідчення УБС.)? Де тут логіка, звернеться то можна, а ось у чому привілеї? А ні в чому! У кращому випадку зроблять безкоштовні аналізи і рентген (вартість 45 грн.), а ось МРТ так звиняйте повна вартість (1000-1200 грн.)! Невже складно зробити пільгу на зниження вартості?

Так як всі контори приватні, то всім пофіг був ти в АТО, чи є у тебе УБС ..., головне плати. Так ось попіарилися деякі на АТО в 2014-15 роках на безоплатній Дігностиці і прикрили лавочку.

Я зрозуміти можу, що держава повинна компенсувати витрати, але потрібно тоді якось робити резонанс і виходити на громадськість. Так на даний момент виходить, що або на Новорічний стіл покласти два знімка МРТ в тарілку, або збирати на МРТ і якийсь час в невіданні жити відганяючи погані думки?

При цьому діагноз може як подтвердити так і спростувати, а гроші дай! Як потім розмовляти з ренгенологом в поліклініці якщо вона поставила маревний діагноз, а людина просто викидає по 1000-1200 грн. для того що б бути спокійним? Головне, то що ніхто ні за що не відповідає, а за все платить пацієнт (в нашому випадку виходить піддослідний кролик). Складається ситуація, що ми вас не змушували ви ж самі прийшли.

Виникає питання, а для чого нам така медицина якщо основне обладнання для діагностики в руках приватників і дозволити собі нормальне обстеження може далеко не кожен?

Ось в такій країні ми з вами живемо і все всіх влаштовує.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

20.12.2017, 20:58
20.12.2017, 20:58
290766 2 ste60, Rumpelstiltskin
Comfort
Статус:
Наставник (1460 комментариев)
Подписчиков:
3
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Монпелье Нант 1 : 1 Закончился
Чемпионат Украины Минай Черноморец - : - 27 апреля 13:00
Днепр-1 Динамо - : - 27 апреля 13:00
Чемпионат Англии Вест Хэм Ливерпуль - : - 27 апреля 14:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть