По поводу трансфера Ротаня

Темы:
Динамо, Руслан Ротань

По Ротаню.

Выскажу я свои опасения.

Видите ли – если это трансфер Хацкевича, то бог с ним, пусть будет. Тренер все-таки видит и знает все лучше, как бы из середины. И микроклимат и прочее.

Только не верю я, что Хацкевич сильно хотел прихода Ротаня. Почему? Да мало тренеров захотят прихода 36-летнего полузащитника, авторитетного, капитана Сборной страны.

Причем когда в запасе у тебя сидит столь же авторитетный ветеран. Ну какой тренер, который имеет кучу молодежи в составе, захочет делить свою власть и авторитет в команде. Причем есть и Шацких и Лужный – не многовато ли авторитетов?

И чисто футбольных сомнений выложено немало. Для ротации? Так и молодежь есть, и Андриевского вроде бы вернут. Да и подписать я думаю свободных агентов можно и помоложе.

Поэтому, мне кажется, что трансфер это очередной "президентский". Уж не знаю, какие мотивы здесь преобладали. Хорошие отношения с игроком? Его агентом? Но личного здесь явно больше чем футбольного. И, увы, на эти грабли мы наступали неоднократно. Неужели ИМС до сих пор не наигрался в ручное управление клубом?

И еще одно – подписание контракта на полсезона говорит о том, что опять все силы бросаются на сиюминутный результат. То ли в кубке, то ли в чемпионате. Может в Лиге Европы? А я продолжаю считать, что чисто по футбольному не можем мы соперничать с кротами сейчас просто, потому что состав слабее на голову, а уж потом судьи ФФУ и прочее. И Хацкевич в последнем интервью это сам признает.

Основной задачей на текущий сезон должна быть постройка фундамента и создание новой команды. Лобановский говорил: "команда за год не строится". Понятно, что Ротань возможно будет играть лучше Шепелева или Шапаренко, ну а завтра что? Когда ж еще наигрывать молодых? Я уже молчу о явно не маленькой зарплате Ротаня.

Очень буду рад ошибиться!

Автор: (Zhmen)

Статус: Наставник (2846 комментариев)

Подписчиков: 3

31 комментарий
Лучший комментарий
  • Володимир: з Динамо назавжди(gvaavg) - Эксперт
    13.01.2018 12:19
    Мені просто важко уявити, яку роль гратиме Ротань у свій "другий прихід" у тій швидкій комбінаційній команді, гру якої деякими моментами демонструвало ДК в останніх матчах минулого сезону. Адже, очевидно він не просто так прийшов, щоб просто на лавці посидіти - йому ж час на полі повинен бути забезпечений. За рахунок кого - молодих гравців, які будуть певним чином обмежені в прояві своїх можливостей? Не думаю, що це беде сильно сприяти задекларованій перед початку сезону СІМом побудові нової молодої команди. Відсутність швидкості, пов'язана з віком гравця, внаслідок чого - необов'язкові помилки і порушення правил, які він допускав останнім часом у і матчах за збірну - не думаю, що він зможе грати в швидкий комбінаційний футбол, який демонстрували іноді Шапаренко, Шепєлєв і Буяльський. Питання - якщо він такий класний - чому став непотрібним "Славії", якого швиденько і без жалю відпустили "просто так"? Тоді - справді, для чого його взяли в ДК? Авторитет в роздягальні? Так там вже є Гусєв, який практично і не виходив на поле в серйозних матчах. Для створення "головного болю" ТШ, для якого, очевидно, чим більше в команді "авторитетів", тим важче нею керувати? А враховуючи і неможливість Ротаня грати в ЛЄ - взагалі не розумію сенсу такого "одномоментного придбання" (думаю, навряд чи він затримається в команді після закінчення цього сезону). Для матчів проти кротовні? Так він навряд чи витримає весь матч, та і відсутність швидкості в центрі поля в таких матчах може дорого обійтися. Загалом, не зрозуміло. І не розумію тих дописувачів, які масово мінусують - мені в принципі все одно, мінуси чи плюси вони ставлять - це моєї думки не змінить... Я мав свою думку відносно повернення Гусєва - і мені здається, що мав рацію - не заграв він. Боюся, що і повернення Ротаня особливої користі ДК не принесе. А може - навіть і навпаки...
    • 4
Комментировать