Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Хокейний чемпіонат світу, дивізіон I-A.

2018-04-29 01:28 Паралельно з чемпіонатом у дивізіоні I-B, де виступала збірна України, відбувся чемпіонат у дивізіоні I-A, з ... Хокейний чемпіонат світу, дивізіон I-A.

Паралельно з чемпіонатом у дивізіоні I-B, де виступала збірна України, відбувся чемпіонат у дивізіоні I-A, з якого наша збірна вилетіла минулого року. У цьому дивізіоні команди змагаються за місця в елітному дивізіоні світового хокею.

В цьому році боротьба була запеклою. До останнього туру на дві путівки у вищу лігу претендували п'ять із шести команд!

А останній ігровий день перевершив усі сподіванння вболівальників.

У першому матчі заключного ігрового дня збірна Казахстану легко обіграла аутсайдера цьогорічного турніру, збірну Польщі (6-1) та чекала на результати конкурентів.

У другому матчі зустрічались збірні Італії та Словенії. Турнірна ситуація складалась така, що нічия в основний час позбавляла обидві команди шансу на потрапляння у дует кращих, перемога ж в основний час однієї із них значно зменшувала шанси збірної Казахстану на путівку в еліту, оскільки в цьому випадку Казахстан мав розраховувати на перемогу збірної Угорщини над британцями. До заключної хвилини матчу між словенцями та італійцями ситуація складалась на користь казахської збірної, рахунок в матчі був 3-3. На початку 60-ї хвилини словенці замінили воротаря шостим польовим гравцем. Певно, більше команд на льоду нервували казахи, поглядаючи на секундомір. 10 секунд, 5 секунд - ось, майже все! - але коли на таймері відображалось 59:58, за дві (!) секунди до такого жаданого казахами фінального свистка італійці зуміли закинути шайбу у ворота, залишені словенським голкіпером. Радість італійців, розпач словенців та мабуть також і розпач казахів.

Тим не менше, у казахів залишався шанс і він полягав у виграші збірної Угорщини у збірної Великобританії в останньому матчі ігрового дня та всього турніру. І угорці доклали зусиль до цього. На початку третього періоду вони вели 2-0. Британці скоротили відставання, але на останній хвилині рахунок залишався 2-1 на користь угорців. Британці кинули у бій шостого польового гравця та організували навалу на ворота збірної Угорщини. За п'ятнадцять секунд до фінального свистка їхній ризик приніс результат - 2-2. Овертайм не виявив переможця. Долю другої путівки до елітного дивізіону вирішувала серія булітів між угорцями та британцями. І британці зуміли перемогти в серії булітів (2-1), остаточний рахунок 3-2 на їхню користь. Ця перемога принесла збірній Великобританії перше місце на турнірі.

Таким чином в елітний дивізіон вийшли збірні Великобританії та Італії. Збірна Польщі залишає дивізіон I-A та приєднується до суперників збірної України на чемпіонаті світу у дивізіоні I-B наступного року. Її місце займає збірна Литви.

Результати та підсумкова таблиця. Цікаво, що в усіх матчах, окрім останнього, результат визначався в основний час.

За матеріалами IIHF

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

29.04.2018, 01:28
29.04.2018, 01:28
299227 3 P.S., kna, anatolbil8
Ist
Автор:
(Ist)
Статус:
Наставник (4681 комментарий)
Подписчиков:
7
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Германии Айнтрахт Аугсбург 0 : 1   19 апреля 21:30
Чемпионат Италии Кальяри Ювентус - : - 19 апреля 21:45
Чемпионат Франции Ницца Лорьян - : - 19 апреля 22:00
Чемпионат Испании Атлетик Гранада - : - 19 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть