Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Київське Динамо: в пошуках філософського каменю Лобановського?

2018-09-25 08:59 ⠀⠀⠀Не футболом єдиним. Мандруючи по всесвітньої мережі, наткнувся я на цікавий ресурс. Для блогерів. Там пишуть ...

⠀⠀⠀Не футболом єдиним. Мандруючи по всесвітньої мережі, наткнувся я на цікавий ресурс. Для блогерів. Там пишуть на самі різноманітні теми і багато хто, професійно. Читав півночі. І потрапило мені на очі.

Пише людина, яка безумовно, цікавиться долею київського Динамо. Пропоную ознайомитись:

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Київське Динамо: в пошуках філософського каменню Лобановського?

⠀⠀⠀Гордість України, столичний футбольний клуб «Динамо», за час управління братів Суркісів перетворився на позаштатну команду. Якщо раніше кияни з передбачуваною легкістю долали кваліфікаційні раунди до Ліги Чемпіонів, то нині про це можна тільки мріяти. Біло-сині не губилися серед грандів світового футболу. Але сьогодні треба визнати, якби це гірко не було - клуб доведено до критичного стану.

Але Суркіси, які ним володіють, вперто не визнають, що «Динамо» застрягло у своєму розвитку в 90-х. Так би мовити зайшло в еволюційний тупик. А сьогодні вже 2018 рік. Інколи, мені здається, що Ігорю Суркісу достатньо, щоб його клуб переміг вічного супротивника донецький «Шахтар» а інше його мало хвилює.

Хоча в плані селекції гравців та роботи менеджменту, гірники серйозно випереджають киян. Але це тема зовсім іншої розмови.

⠀⠀⠀Звичайно буде повною дурістю сказати, що ці проблеми виникли з появою на тренерському містку Олександра Хацкевича. Ера великих перемог киян закінчилася зі смертю геніального тренера Валерія Васильовича Лобановського. Переконаний, що вболівальники пам’ятають як саме лише ім’я «Динамо» наводило великий страх спочатку на московські клуби, а потім вже й на європейські.

«Динамо» Лобановського – це справді був унікальний бренд, який виділявся творчим генієм коуча та велетенською віддачею гравців. Але епоха пішла. Таких як він не можна відтворити. Те ж саме і стосується методів його роботи.

Брати Суркіси думають зовсім по-іншому – вони хочуть повернути Лобановського, запрошуючи до керма команди тренерів, гравців, які з ним працювали. Вони чомусь вважають, що ці люди схопили хоч маленьку частку його тренерського таланту. Звичайно, що ці всі надії марні. Жоден з тренерів, які були після Лобана і не йоту не наближалися до його рекордів.

⠀⠀⠀⠀Потрібно зрозуміти, що час не повернеш. Тому в клуб необхідно запрошувати молодих сміливих тренерів, які мають свою точку зору на футбол. Досить вже експериментів з цим «динамівським духом». Безперечно він існує, але як спосіб поведінки для гравців та вболівальників. І реанімувати його може тільки модернове сміливе бачення футболу.

⠀⠀⠀Потрібен новий Геній - коуч, який принесе свою філософію футболу та знищить всю цю затхлість динаміського менеджменту. Футбольні технології розвиваються з секундною швидкістю, а Суркіси все шукають «філософський камінь Лобановського». Клубу ж необхідні різкі та рішучі зміни, інакше Україна втратить свій один з найбільших символів.

⠀⠀⠀Анатолій Шара, член клубу⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ www.site.ua

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

25.09.2018, 08:59
auto-yurij32
Автор:
Статус:
Эксперт (7445 комментариев)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 4

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть