Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Здобули

2019-10-30 17:18 === Дания разрешила строительство «Северного потока-2» Датское энергетическое агентство сегодня сообщило о предоставлении Nord Stream 2 ... Здобули

===

Дания разрешила строительство «Северного потока-2»

Датское энергетическое агентство сегодня сообщило о предоставлении Nord Stream 2 AG разрешения на строительство участка газопровода «Северный поток-2» на континентальном шельфе Дании к юго-востоку от Борнхольма в Балтийском море.

В релизе Датского энергетического агентства сообщается, что «разрешение выдается в соответствии с законом о континентальном шельфе и в соответствии с обязательствами Дании по Конвенции ООН по морскому праву.

Дания обязана разрешить строительство транзитных трубопроводов с учетом ресурсов и окружающей среды и, если необходимо, указать маршрут, по которому такие трубопроводы должны быть проложены», - говорится в сообщении.

Также в агентстве напоминают, что с 2017 года (когда началась реализация самого проекта «Северный поток – 2») Nord Stream 2 AG подало три заявки на получение разрешения на строительство транзитных трубопроводов.

И поскольку датчане обсуждали варианты до октября 2019 года, россияне не успеют достроить альтернативный путь поставок газа до конца действия десятилетнего транзитного договора Украины и РФ. Так что украинская сторона получила преимущества на трехсторонних переговорах.

Глава НАК «Нафтогаз України» Андрей Коболев написал, что принципиальная позиция Дании задержала строительство трубопровода, но геополитическое оружие невозможно остановить инструментами торговых отношений. Поэтому основную роль играют санкции от крупных западных стран.


Пристайки, Янєлохі - ви взагалі хоч щось робите?!


Венгрия заблокировала заявление НАТО по Украине

Венгрия продолжает мешать совместной работе НАТО и Украины. В этот раз страна наложила вето на совместное заявление послов НАТО по Украине, которое должно было быть принято Североатлантическим советом, находящимся с визитом в Украине. Поводом для этого стало невыполнение Киевом требований Будапешта относительно венгерского меньшинства, проживающего в Закарпатской области.

Министр иностранных дел Венгрии Петер Сиярто во время Евразийского форума в Будапеште заявил, что Венгрия ветировала совместное заявление послов НАТО по Украине, передает Daily News Hungary.

По словам министра, Будапешт подал несколько предложений по внесению изменений в общее заявление, в которых говорилось о том, что Украина должна выполнять свои обязательства в отношении меньшинств в соответствии с международным правом.

Сиярто заявил, что Венгрия «не готова жертвовать интересами 150 тысяч этнических венгров на западе Украины ради геополитических интересов» и подчеркнул, что решение о наложении вето было принято после того, как все венгерские предложения были отклонены на заседании послов НАТО.

Блокировка заявления НАТО произошла на фоне визита в Венгрию главы страны-агрессора Владимира Путина, который встретился там с премьер-министром страны Виктором Орбаном.


Держборг у Зеленського за вересень зріс більш як на $1 млрд. При Порошенку він навпаки скорочувався Державний та гарантований державою борг України за вересень у доларовому еквіваленті збільшився на 1,02 млрд дол. США. Про це свідчить картка проєкту закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів та приведення умов оподаткування до загального режиму акцизних зборів Європейського Союзу.

Нагадаю, минулого року за президентства П. Порошенка за аналогічний період у вересні держборг України скоротився: Протягом вересня 2018 року сума державного та гарантованого державою боргу України зменшилась у гривневому еквіваленті на 3,9 мільярди гривень, у доларовому еквіваленті державний та гарантований державою борг зменшився на 0,19 млрд доларів.

Станом на 31 жовтня 2018 року державний та гарантований державою борг України також зменшився майже на 0,5% (на 0,35 млрд доларів) порівняно зі станом на 30 вересня 2018 року.

Щось Моніка Янєлох стала нагадувати німецьку порноакторку, вам не здається, шановне панство?


Коломойський банкрутить "Центренерго" – збиток уже ₴1,5 млрд. Зробили це разом з Бєнєю. ПАТ "Центренерго" за Зеленського у 2019 році зазнало збитків у розмірі 1,49 млрд грн проти 489,5 млн грн прибутку за аналогічний період 2018 року за Порошенка.

Чистий дохід підприємства за 9 місяців 2019 року скоротився на 4% до 10,9 млрд грн в порівнянні з 9 місяцями 2018 року. Собівартість реалізованої продукції Центренерго за цей період становить 11,42 млрд грн. Про це повідомив ExPro Electricity із посиланням на портал держпідприємств.

Напередодні заступниця голови Офісу президента Юлія Ковалів заявила, що "наведення ладу" в компанії і виведення її на приватизацію займе до двох років.

Раніше видання "Економічна правда" заявила про встановлення контролю над Центренерго олігархом Ігорем Коломойським.

За підрахунками "Бізнес Цензора" збитки, завдані продажем електроенергії за заниженими цінами заводам Коломойського, складають 690 млн грн за чотири місяці.

Нагадаємо, хазяїн Зеленського олігарх Ігор Коломойський призначив у менеджмент ПАТ "Центренерго" своїх людей, які, ймовірно, допомогли йому заволодіти 700 млн грн, яких недорахувалися в компанії за останні 4 місяці.

Про те, як вдалося все провернути, йдеться в викривальному матеріалі "Цензор. НЕТ". Так, 1 липня 2019 року наглядова рада "Центренерго" призначила виконуючим обов'язки керівника компанії Володимира Потапенка. Новий уряд 18 вересня затвердив його.

У ЗМІ з'явилася інформація про те, що Потапенко пов'язаний з одіозним російським бізнесменом Павлом Фуксом і родиною екс-президента Віктора Януковича. А в кінці серпня Коломойський сам зізнався в інтерв'ю "Цензор", що в керівництві компанії "зрозумілі" йому люди.

Відзначається, що в червні Фонд державного майна, в управлінні якого перебувають акції ЦЕ, змінив наглядову раду компанії. На той момент ФДМУ очолював протеже скандального політика Віталія Хомутинніка Віталій Трубаров.

З 1 липня 2019 року в Україні почав діяти оптовий ринок електроенергії. У зв'язку з цим кінцевий тариф для промислових споживачів виріс на 10% – 30% залежно від розташування і класу напруги.

Одними з найбільших споживачів електроенергії в країні є Нікопольський завод феросплавів (НЗФ) і Запорізький феросплавний завод (ЗФЗ), що належать Коломойському і його партнерам.

Взявши під контроль підприємство через Потапенка та комерційного директора Олександра Уварова, Коломойський забезпечив для своїх підприємств джерело дешевої сировини. Інші споживачі ж змушені купувати електроенергію на біржі за ринковими цінами.

Знайшовся зв'язок Коломойського і з закупівлями "Центренерго" вугілля. Компанія бере вугілля з трьох основних джерел: із державних шахт за ціною 2500 грн/т без ПДВ, в компанії "Д.Трейдінг" за середньою ціною 2300 грн/т, і в компанії "Нафта Форс" за середньою ціною 2200 грн/т. А "Нафта Форс" – компанія з групи Приват Коломойського, яка закуповує вугілля з ОРДЛо на Росії.

По-перше, як і в багатьох випадках до цього, компанія може бути загнана в борги перед бізнесменом. Після цього держава вже не зможе продати її під час приватизації за ринковою ціною.

По-друге, продаж електроенергії "Центренерго" за низькими цінами зробить з компанії збиткове підприємство.

По-третє, продаж електроенергії за двосторонніми договорами компаніям Привату, виводить цю електроенергію з конкурентного ринку. А це означає, що всі інші непобутові споживачі, включно з метзаводами, шахтами, комунальними водоканалами, міським електротранспортом, змушені платити за цей ресурс більш високу ціну.

PS. хто сказав, шо нема за що хвалити нового президента?! Ось же

звідси, звідси, звідси, звідси та звідси

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

30.10.2019, 17:18
Ist
Автор:
(Ist)
Статус:
Наставник (4681 комментарий)
Подписчиков:
7
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Монпелье Нант 1 : 1 Закончился
Чемпионат Украины Минай Черноморец - : - 27 апреля 13:00
Днепр-1 Динамо - : - 27 апреля 13:00
Чемпионат Англии Вест Хэм Ливерпуль - : - 27 апреля 14:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть