Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Час шакалів

2019-12-16 11:00 === Віталій Гайдукевич December 13 at 3:41 PM · ЧАС ШАКАЛІВ, або ВОНО Весь день кругом-бігом, ... Час шакалів

===

Віталій Гайдукевич December 13 at 3:41 PM ·

ЧАС ШАКАЛІВ, або ВОНО

Весь день кругом-бігом, не до новин. І от вночі відкриваєш мережу і хлоп - а твоєї країни нема. Звідусіль липкою гидкою жижею розливається Малоросійськй Федеральний Округ.

Муляж президента, якогось біса на пресусі ментів і інших нащадків ВЧК шось белькотав.

Втручання в роботу правоохоронних структур? Ні - не чули - "прості люди" хавають - Мосейчук годує. Це вона на хліб намаже.

Поліція - померла, ГПУ - померла, суди - давно зомбі. Адекватні люди в шоці. Населенню все пофігу - судять військових і волонтерів. Шоу із доказами, які так само космічно далекі від здорового глузду, як МВС від реформи.

Полкан, мєнтальний совкодроч вже примирює НАШИХ із московитськими упирями. НГШ мовчить - тестують реакцію, курви.

В Раду вносять правки до Конституції. Якісь - ніхто не розуміє що, але зрозуміло - це результат договорняка Муляжа з *уйлом. Це ж клоун думав, шо він цабе, насправді хлопчикові тет-а-тет пояснили, що він має робити. От і робить. Далі буде.

Демонтаж державності вийшов на конвеєр. Білі пальто, як дурні зі ступою, носяться з незначущими плюшками. "Прості люди" виконують функцію "улибаємся і машем" - "гірше не буде".

Шакали спокійно шматують країну, а більшості - монопенісуально. Меншість смикається в різні боки - то судилищами обурюються, то гроші заручникам режиму збирає.

Забиті кав'ярні-паби-бари. В людей Андрія. Десь сумно жартують, що перед Андрієм всяка нечить бикує... Але в масі усім перпендикулярно - зубожіння гуляє.

Кінець епохи гідності. Так може цьому народу і непотрібна своя країна? Державність, гордість, свобода, честь... - все зайве. Офіціант, ще 0.5 пекла - раби гуляють.

...а майже лисий Дідько на прізвісько Моль сидів і чекав, коли задурена жертва перестане борсатися. Дідько тішився. Шакали рвали тіло. ВОНО посміхалося: "дякую, дуже дякую"

===

===

Alya Shandra December 13 at 11:13 AM ·

САЙТ ПРЕЗИДЕНТА ОПУБЛІКУВАВ НЕВІРНУ ВЕРСІЮ ОСТАТОЧНОГО КОМЮНІКЕ НОРМАНСЬКОЇ ЗУСТРІЧІ. Ми висловили інтерес не закон робити постійним, а особливий статус ОРДЛО взагалі, тобто і зміни в конституцію вносити.

Всі вже забули про Париж та переключилися на вбивство Шеремета? Дарма, бо я вам зради принесла. Готуйтеся слідкувати за руками.

Що же там відбувалося в Парижі за кулісами? Ми вже з'ясували, що точилася боротьба за "постійність" закону про особливий статус, про що ще написав Чеснаков (https://www.facebook.com/AlekseyChesnakov/posts/473486853367474?hc_location=ufi)

Нагадаю, що на англійській версії сайту українського президента в комюніке йшлося про те, що сторони зацікавлені його розглянути з тим, щоби він надалі діяв. А на англійській версії сайту французького президента вже йдеться про те, щоби він був прийнятий на постійній основі.

Тобто, ми можемо припустити, що перемогою Москви в Парижі був примус України погодитися засвідчити свій інтерес в "упостійненні" закону про особливий статус, хоча українська сторона наполягала на тому, щоби просто був продовжений цей наразі тимчасовий закон - принаймні, про це йшлося на українській версії сайту президента ще 11 грудня. Деталі я розписала тут: https://www.facebook.com/alya.shandra/posts/2857468167608622

Але залишилося непоміченим, в тому числі і мною, що в французькому комюніке йдеться не про ЗАКОН, а взагалі про всі правові аспекти особливого порядку самоврядування, тобто особового статусу ОРДЛО. І про те, що сторони "висловили зацікавленість" його, тобто ОСОБЛИВИЙ СТАТУС, а не закон, зробити постійним. А на сайті Зеленського ще 11 грудня висіла версія про те, що домовилися лише закон зробити постійним. (https://web.archive.org/…/zagalni-uzgodzheni-visnovki-pariz…). Порівняйте скріни 1 та 2.

Ну і що, скажете ви? Яка різниця, закон чи просто порядок? А от для опочленців велика різниця. Вони навіть ультиматум написали, що не будуть виконувати обмін полоненими та перемир'я, поки Зеленський не повісить правильну версію комюніке на сайті.

І о диво! Справді змінили. Станом на зараз, сайт президента вже говорить про те, що Україна висловила зацікавленість в переведенні "всіх правових аспектів особливого порядку місцевого самоврядування" на постійну основу - див. скрін №3. посилання на офіційний сайт

Ну і що, скажете ви?

А те, що #SurkovLeaks нам показали, що протягом 2015 року Кремль був гіперстурбованим просуванням змін до української Конституції. А відповідно до впареного Україні під військовим тиском Мінська-2, на який посилається комюніке, правові аспекти особливого статусу ОРДЛО визначаються в двох місцях: в законі про особливий статус, який має бути постійним, і в Конституції України.

А що же саме Кремль хотів впихнути в українську Конституцію? Да багато чого. Наприклад:

• території ОРДЛО мають отримати щось схоже на власні парламенти (представницькі зібрання) та уряди (виконавчі комітети);

• представницьким зібранням надається право затверджувати бюджети ОРДЛО, розробляти та впроваджувати всілякі програми для територій, а також регулювати практично всі сектори, визначати місцеві податки та платежі, надавати російській мові спеціальний статус, ухвалювати рішення з питань транскордонного співробітництва. Крім того, вони можуть звернутися до Конституційного Суду України про визнання українських законів неконституційними, організувати місцеві вибори та референдуми, створювати вільні економічні зони, визначити місцеві податки та платежі;

• виконавчим комітетам надається право представляти ОРДЛО в зовнішньоекономічних відносинах та у відносинах з Києвом, готувати та виконувати програми соціально-економічного розвитку.

• ну і нейтральний статус теж хотів Кремль пропихнути.

А Конституція - це не закон, її так просто не зміниш. Тому у Суркова в 2015 так і працювали в овердрайві, щоби саме там упостійнити свої маріонеткові республіки. Мабуть, зараз там не припиняють відкорковувати шампанське. Адже якщо Зеленському вдалося так легко продавити підписатися під "висловленням інтересу" до постійного особливого статусу, то все інше теж не за горами.

В Парижі Володимир Зеленський сказав, що не допустить федералізації України. Але насправді він став на один крок ближче до неї.

===

доповнено

===

Рубрика "зрада дня"

Появился текст проекта изменений в Конституцию, который внесён Зеленским как неотложный.

Районы ликвидируются, вместо них округа. Вместо государственных администраций вводится должность префекта. Президент может приостановить полномочия любого органа местного самоуправления с одновременным назначением временного государственного уполномоченного.

Админтер устройство, включая список и границы областей утверждается Верховной Радой законом. Напомню, сейчас это прописано в Конституции. Это шаг к полному перекраиванию административной Карты Украины, с укрупнением районов-округов и областей.

Глава областной и окружной Рады ротируется ежегодно.

Предлагается дать возможность ВР законом определять правовой статус отдельных админ-территориальных единиц. Ну например, специальный правовой статус Донецкой и Луганской области безо всяких изменений Конституции, просто законом через 226 голосов ;-)

Красиво делает нас разом.

Алексей Гончаренко

===

Хочуть міняти Конституцію!

звідси звідси звідси

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

16.12.2019, 11:00
16.12.2019, 11:00
336636 4 drewpandovsky, kna, ptaX54, serg1987
Ist
Автор:
(Ist)
Статус:
Наставник (4681 комментарий)
Подписчиков:
7
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити 0 : 4   25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть