Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Слугі народа (якого?)

2020-01-30 10:21 === Народный депутат от фракции «Слуга народа» Евгений Брагарь, назначенный заместителем председателя комитета ВР по вопросам ... Слугі народа (якого?)

===

Народный депутат от фракции «Слуга народа» Евгений Брагарь, назначенный заместителем председателя комитета ВР по вопросам свободы слова, решил защитить водителя, который отказался выключать российский сериал по просьбе волонтерок, ехавших с похорон. И более того – пообещал написать заявление в полицию, чтобы поведение Ярины Чорногуз и Анастасии Конфедерат проверили на ст.

161 УК Украины (разжигание вражды и ненависти, унижение чести и достоинства).

В своем Facebook Брагарь написал, что «не существует никаких законодательных ограничений по поводу демонстрации кинофильмов при перевозках в автобусе», а водитель поступил демократично и «дамы самостоятельно покинули автобус». Поэтому, дескать водителя надо защитить от увольнения (и премировать принудительным переездом в ОРДЛО) (закреслено в оригіналі).

В комментариях к посту Брагарь уточнил, что не считает похороны бойца, который погиб на Донбассе от действий российского агрессора, поводом для подобного поведения. Оно, по мнению нардепа, является разжиганием межнациональной ненависти.

Относительно поведения Чорногуз и Конфедерат нардеп высказался критически. Он считает, что «призывы типа "русская речь не должна звучать в Украине"» дискриминируют водителя и нарушают закон, а именно статью 161 УК Украины. Почему насильно навязываемая услуга не делает потерпевшими самих девушек, нардеп не задумался. Но пообещал написать заявление в Нацполицию с аргументацией «закон является одним для всех, в независимости есть ты патриотом, или ватником». Но, как видим, отстаивает он только позицию одной стороны.

Ему уже ответила волонтер, основательница батальона «Госпитальеры», народный депутат и председатель Временной специальной комиссии по вопросам правовой защиты ветеранов войны Яна Зинкевич.


" Яна Зінкевич:

Кілька днів тому парамедик Yaryna Chornohuz та її посестра аеророзвідниця Настьонко Конфедерат повертались із похорону загиблого воїна 10 гірсько-штурмової бригади Миколи Сорочука.

Ми можемо тільки здогадуватись, в якому пригніченому, жахливому стані дівчина повертається додому з панахиди за коханою людиною. З панахиди за воїном, вбитим російським снайпером у День Соборності України. У святий для цієї країни день.

І в автобусі на Західній Україні, яка вважається форпостом патріотизму, в автобусі вмикають російський серіал. Що має відчувати дівчина у такій обстановці?

Ярина попрохала вимкнути російський телепродукт, але водій категорично відмовився. Як стверджує компанія перевізник Winew ВІНЕВ ВИНЕВ пасажирські перевезення - флешки з українським кінопродуктом у водіїв були, але вони пішли на принцип - залишити те, що подобається особисто їм.

Погралися в "демократію" - почали питати у пасажирів: вимкнути серіал російського виробництва чи ні.

Ярина та Анастасія, отримавши відмову на адекватне прохання не катувати їх російським фільмом під час поїздки, були змушені вийти з автобусу і добиратись до столиці самостійно.

Перевізник відреагував адекватно: повернув кошти, провів розслідування та застосував санкції до водіїв.

Але вже після того, як все, здавалось би, закінчилось, заступник голови комітету ВРУ з питань свободи слова Євгеній Брагар вирішив написати заяву на Ярину та Анастасію до ГУ Нацполіції України за утиски російської мови, апелюючи до 161 статті ККУ.

Насправді стаття 36 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" чітко говорить, що послуги у сфері транспорту в Україні надаються державною мовою. Якщо водій вважає трансляцію серіалу "послугою", то має подбати про те, щоб ця "послуга" була надана українською мовою.

Крім того, згідно з Законом України "Про кінематографію", для публічного показу фільмів (а показ у транспорті є саме публічним показом) необхідно отримувати державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільму в Державному аґентстві України з питань кіна. Чи мав водій або транспортна фірма таке посвідчення? Чи перевірив депутат його наявність?

"Слугам народу" корисно було б також почитати Конституцію України, стаття 19 якої говорить, що ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Пасажир аж ніяк не зобов'язаний дивитися те, що йому насильно нав'язує водій, навіть якщо це відповідає "вишуканим смакам" більшості пасажирів. Пасажир може хотіти їхати в тиші, без зайвих світлошумових ефектів, у нього може боліти голова чи йому може бути потрібен відпочинок, зрештою сам фільм може псувати настрій і створювати дискомфорт. Пасажир оплачує проїзд, а не квиток до "кінотеатру на колесах" і має повне право вимагати вимкнути фільм. Водій має дбати про комфорт усіх пасажирів і на вимогу навіть одного пасажира одразу ж припинити показ фільму

На Ярину Чорногуз, яка роками створювала такі проекти захисту української мови, як "Мовомарафон", "Переходь на українську", знімала мотиваційні відео, працювала над документальними кінофільмами, влаштовувала всеукраїнські акції та доклала колосальних зусиль для розвитку нашої солов'яної мови - народний депутат від "Слуги народу" подає заяву за утиски російської мови, бо вона попросила просто-напросто не катувати її виробленим в РФ фільмом.

У мене питання: скільки зусиль доклав депутат Євгеній Барагар до встановлення правди у справі вбитого автивіста Артема Мірошниченка у Бахмуті? Чи пам'ятає він, за що загинули страшною смертю Володимир Рибак та 16-річний Степан Чубенко? Чи висловив пан Брагар ноту протесту, чи зробив він щось для того, аби вбивці 15-річного Данила Дідика, який просто ішов, використовуючи своє демократичне право на мирні мітинги, у лавах святкової ходи, не були відпущені безкарно в Росію?

Ми повернулись до тих часів, коли утиски української мови, української свідомості, української ментальності знову сприймають як норму - і це не є нормально. Це кощунство на фоні смертей людей, які захищали цю мову не лише у наші часи, але й у далекому минулому.

Чи уcвідомлюєте ви, яким буде наступний крок? Вбивства, каліцтва, теракти, побутовий булінг за те, що ти спілкуєшся державною мовою може стати суспільною нормою. Будуть страждати люди. Будуть страждати громадяни України, які живуть в Україні і спілкуються державною мовою.

Таке вже було - за часи правління Януковича і його посібників на кшталт Табачника, який навіть історію нашу переписував на догоду москві.

Мову забороняли понад сотню разів - але народ завжди оберігав її. Наша мова - це не просто набір слів з певною лінгвістичною ознакою, це сакральна річ, скроплена нашою кров'ю.

І тому я не просто обурена і закликаю особисто заступника голови комітету ВРУ з питань свободи слова Євгенія Барагара не писати заяву на громадянок України, які вступались за українську мову, бо з його боку це буде репресією рівня Сталіна. Бо тоді в багатьох постане питання, а слуга якого народу Євгеній Барагар? Чи достойна ця людина бути на такій посаді у Верховній Раді? Бо «нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди»

Зараз, я заступаюсь за Ярину та Настю не лише як народний депутат та Голова Тимчасової спеціальної комісії з питань правового захисту ветеранів війни, а й як ветеранка російсько-українські війни, як командир батальйону Госпітальєри Госпитальеры Hospitallers. Бо мені є різниця, і я не буду мовчати, коли депутат не лише не знає нашого законодавства, а й виправдовує злочин.

І я закликаю підтримувати таких активістів, як Ярина Чорногуз, які плекають мову у різних куточках нашої країни. Вони захищають набагато важливіше, ніж право вибрати фільм в автобусі: вони захищають серцевину нашого спільного генетичного коду - наше право на свободу, право на самоідентифікацію і право на захист від окупанта, якою б зброєю він не вбивав наш народ - гібридним мас-культурним продуктом чи кулями на фронті. "


Он напомнила коллеге, что кроме ст 161 УК Украины, есть еще статья 36 Закона Украины «Об обеспечении функционирования украинского языка как государственного», в которой четко сказано, «что услуги в сфере транспорта в Украине предоставляются на государственном языке». И демонстрация сериала является услугой, если наемный сотрудник делает на весь салон.

Также, есть Закон Украины «О кинематографии», в котором указано - для публичного показа фильмов (а показ в транспорте является именно публичным показом) необходимо получать государственное удостоверение на право распространения и демонстрации фильма в Государственном агентстве Украины по вопросам кино.

И все это сверху можно довершить статьей 19 Конституции Украины – «никто не может быть принужден делать то, что не предусмотрено законодательством». Поэтому пассажир отнюдь не обязан смотреть то, что ему насильно навязывает водитель, даже если это отвечает «изысканным вкусам» большинства пассажиров.

===

самому депутату люди також масово відповіли: "Ви б для початку перевірили, чи була у водія ліцензія на трансляцію об'єктів авторського права у комерційному транспортному засобі, грамотний ви наш. Давайте з основ."

"Ти слуга якого народу?"

"Перевізник має за договором зобов’язання перевезти пасажира з одного пункту в інший пункт. Нав’язування перевізником будь-яких інших послуг (незалежно від оплатності) є неприпустимим."

"Будь-який серіал (як і музику) в будь-якій маршрутці мають вимкнути на вимогу будь-якого пасажира. І тим більше не доводити до ситуаціі, коли пасажири вимушені вийти. Такі питання не вирішуються голосуванням."

"Порадив би вам, пане депутате, витерти цей пост по-тихому, або сказати щось на кшталт "сорі, був нетверезий", але не пораджу, бо вже пізно"

"Яка все ж таки трагедія, що такі як ви прийшли до влади! Україну знищить не лютий зовнішній ворог, а лютий внутрішній. І якщо ви досі не зрозуміли, що ви граєте на полі ворога, то горе Україні..."

"Volodymyr Ariev Поясню популярно в двох аспектах. Перший - право пасажира вимагати припинення надання послуг, не обумовлених угодою про перевезення. Пасажир, який їде з похорон має обгрунтоване право вимагати вимкнути 95 квартал. Тут дівчина вбитого росіянами бійця їхала. Варто трохи розібратися в ситуації і дізнатися деякі аспекти прав споживачів. Друге. Ставати на захист прав русского міра закінчується завжди погано - і для України (2014-им доведено) і для «захисників»-рускомірців. Вчіть матчасть. Корисно."

"Фуууу( Читала, а ніби в бруд вступила. Ви точно український нардеп? Ви забули в якій країні живете? Ви кого назвали "дівчатами націоналістичних поглядів"? Волонтерку та госпітальєрку, які на війні ризикують собою, щоб ви дозволяли собі оці пасквілі писати? Про які такі законодавчі обмеження ви говорите, якщо водій піратське кіно крутить?? Ви при своєму ґлузді? Що за партія у вас? Щодня пробиваєте нове дно!"

"Ну і що сказати у відповідь такому "слузі"? Якщо прибрати лайливі слова та образи, то це буде виглядати так: " !". Нагадайте, будь ласка, хто автор вислову про російських вош та українських гнид?" "Ого, навіть так. Колись під час навчання в університеті, була дуже хорошої думки про тебе як про одногрупника. А зараз випадково натрапивши на цей допис розумію як багато змінилося з того часу. Російський контент- не та тема де може бути місце плюралізму думок. Прикро, що ти цього не розумієш."

"Зробили їх разом, спасибі всім хто голосував за зелених реформаторів, ви під час війни привели до влади колабораціоністів. Дякую, дуже дякую"

"Какаяразніца! Тьху, мерзота."

"Слухай, слуга! Гроші отримуєш саме за податки українців, якщо раптом забув. Українці мають право не дивитись російського лайна. Крапка."

"Серіал був не російськомовний а російський. А ти, мавпо колодязьна, хоч і пишеш українською, а через шви пацаком тхне."

"Гидка позиція, товариш депутат. Але не зупиняйтеся, виборці мають добре роздивитися Вашу антидержавну сутність. І побільше заяв до різних органів, особливо на дівчат, сексотам це пасує."

"От і перекрутив інформацію, роздмухуючи мовний конфлікт. Всюди говорять про російський серіал, а не російськомовний. То бто продукт країни агресора, а не про вітчизняний російськомовний. І вимога була слушна. Тай автобус не був транзитний російський. Це був рейс офіційний, і не приватний. Бо коли приватний рейс кожен має право на самовираження сомоіндмтифікації. Коли рейс є суспільним, тобто виконує рейс згідно договору по певному маршруту він повинен керуватися загальними положеннями перевезення пасажирів, ну і звісно якщо це не тематичний рейс."

"Швидко ви активізувались.А 5 років в дві дирочки сопіли, боявся слово проти патріотів сказати. Осмилів, жалюгідний."

"Якщо вірити вам то і Росія не агресор? Дівчина націоналістичних поглядів???? Ви це зі справи Шеремета скопіювали? Якщо так всі свідомі українці люди націоналістичних поглядів."

"Показовий допис. Головне, не стирайте його, щоб було видно, що ви чітко стоїте на боці зла: погрожуєте дівчатам, які захищають Україну на фронті і їхали з похорону загиблого воїна, вигороджуєте демонстрацію піратського російського контенту, попри заяву перевізника, що такі дії водія незаконні, погрожуєте перевізнику, який цивілізовано вибачився перед клієнтами і звільнив водія, "не знаєте", що мовою транспортного обслуговування і мовою публічного демонстрування фільмів згідно з законодавством є українська мова, "не знаєте", що такі питання не вирішуються голосуваннями. Ви всерйоз вважаєте, що якщо я заплатив за проїзд, то такі як любий Вам водій мають право вдаватися до акустичного насильства, змушуючи слухати якусь туфту, яку я не бажаю чути і якої не замовляв? Ну-ну. Я ж кажу, головне не стирайте це, щоб усім було зрозуміло, якого народу Ви слуга."

"Не перекручуйте істину! Серіал був не російськомовний, а російський! Я розумію, що для вас, зелених, #какаяразница, але для більшості адекватних людей різниця є і вона суттєва!"

"Мені, як представниці народу України, такий слуга не потрібен!"


Доповнено:

=== Владимир Завгородний

Вот смотрите, как выходит.

Если вы вдруг не уследили за событиями, то напомню, у нас тут недавно история произошла такая в автобусе, по итогам которой две девчонки оказались зимой ночью на трассе и пошли пешочком вместо автобуса.

Ну, они, конечно, сами виноваты. Что им не нравился русский сериал, который показывали в автобусе. Потому что у одной из них, так вышло, тут как раз русские убили парня. Но он, конечно, сам виноват. Мы его туда не посылали постреливать.

Ну, в общем, слово за слово, пошли наши героини на .... Из автобуса. И пошли пешочком. Чтобы не вы....вались и как все смотрели “сватов”, “ментов” или что там, б..., в телевизоре, я не в курсе, я давно его не видел.

И вот цельный народный депутат озаботился судьбой… нет, разумеется не “ДІВЧИН НАЦІОНАЛІСТИЧНИХ ПОГЛЯДІВ”. Что вы. Он приехал поддержать безвинно пострадавшего водителя автобуса и выразить ему поддержку и официально заверить, что фашызм не пройдёт, биндерам нет места на нашей русской земле, скоро, скоро мы это агрессивное воинствующее меньшинство поставим на место, в смысле, к стенке. Ну, это вольный пересказ, но смысл примерно такой.

И пишет нам депутат о важности подчиняться мнению большинства, потому что миллионы мух не могут ошибаться, а значит, жри говно, как сказано.

И пишет нам депутат о важности демократических процедур, потому что каждый голос важен. Кто закричал РЕ-ФЕ-РЕН-ДУМ? Правильно говорить “плебисцит”.

И пишет нам депутат о важности принятия чужой позиции и терпимости. Но не каждой позиции. В том смысле, что на .... пошёл, свидомит, и не забывай проявлять терпимость и уважать нашу позицию.

И пишет нам депутат, что он не позволит оборзевшей общественности водителя притеснять. Девок можно, у них националистические взгляды. А водителя не позволим. Не за то деды воевали.

Ну, то есть происходит РОВНО. Б..... ТО. ЧТО. Я. ПРЕДСКАЗЫВАЛ. И что предсказывали прочие приспешники шоколадного барыги.

Там ещё помнится, в комментариях мне писали не нагнетать, и ещё писали не манипулировать, и писали, что фанклуб “сбитого лётчика” (© Колумбет) может успокоиться, петюне ничего не светит в политике, попуститесь уже, всё путём будет, мы не пазволим не дапустим реванша, мы тут красные перпендикулярные линии начертили в форме котёнка.

Ребята. Алё. В жопе реванш уже торчит, и двигается. Взад-вперёд. Взад-вперёд. Взад-вперёд.

Так постараемся же расслабиться и получить удовольствие.


Андрій Смолій

Слуга народу», заступник голови комітету ВР з питань свободи слова Євгеній Брагар подав заяву до Нацполіції на Yaryna Chornohuz та Настьонко Конфедерат за «утиски» водія, який вигнав дівчат з автобуса за московський серіал.

Це ми вже в Росії? Це як взагалі? Кому в голову таке вкладається? В Незалежній Україні за те, що ти вимагаєш виконати закон, – до поліції. Нагадую, що у нас діє Закон про мову, на який в тому числі дівчата посилалися. Отже, якщо ти просиш вимкнути рашистський серіал чи виконувати Закони України, на тебе «слуги народу» напишуть в поліцію заяву?

Слуга народу офіційно вимагає НЕ виконувати закон? На чий бік стає цей депутат? На бік рашистів та порушників? На бік неповаги та брехні?

Та навіть за часів Януковича такого не було. Не пам’ятаю такого в своєму житті, щоб депутати і можновладці так захищали порушників та тих, хто знущається з наших Героїв, з наших волонтерів та медиків.

Дно пробите…

===

таку ось владку понаобирали.

звідси звідси звідси звідси

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

30.01.2020, 10:21
Ist
Автор:
(Ist)
Статус:
Наставник (4681 комментарий)
Подписчиков:
7
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Англии Арсенал Челси 5 : 0   23 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть