Суперліга з футболу: смерть Ліги Чемпіонів

Темы:
Лига чемпионов

У вівторок президент «Барселони» Хосеп Бартомеу, оголошуючи про свою відставку, заодно повідомив, що каталонський клуб вже погодився приєднатися до Європейської Суперліги з футболу.

«Хочу оголосити, що буквально в понеділок ми дали згоду на участь у майбутній Суперлізі з футболу», - оголосив Бартомеу.

Цим Бартомеу підтвердив інформацію в ЗМІ про те, що топ-клуби Європи мають намір сформувати свою лігу, яка може покласти край Лізі чемпіонів. Підкреслюється, що Суперліга не має наміру підміняти національні чемпіонати.

За інформацією іспанського видання AS, в Суперлігу увійдуть 18 клубів, а після регулярного сезону буде плей-офф за прикладом північноамериканських ліг.

Перший сезон може відбутися восени 2022 року. Інтерес до турніру вже показали іспанські, італійські, німецькі та англійські гранди, а також французький ПСЖ.

Головним опонентом такого турніру є УЄФА. Президент організації Александер Чеферін заявив, що зробить все можливе, щоб такий ліги не було.

https://sport.ua/uk/news/509788-superliga-po-futbolu-18-top-komand-i-pley-off-barselona-uzhe-v-dele

П.С.

Вважаю, що якщо створять Суперліга з футболу за принципом Євроліги з баскетболу, то Ліга Чемпіонів перетвориться на другорядний турнір, в якому умовні ференцвароши будуть грати кожного року, чого й хотів Александер Чеферін, запроваджуючи Шлях чемпіонів в ЛЧ.

УЄФА пролітає "мимо кассы", як і клуби - не учасники Суперліги.

Зрозуміло, що й Динамо з Шахтарем не потрапляють в Суперлігу.

Відразу стане не потрібен й 3ій Євротурнір, про який весь час мріяв Александер Чеферін.

Зрозуміло, що УЄФА зробить все, навіть неможливе, щоб Суперліга з футболу залишилась прожектом, але схоже, "процес пішов". На жаль...........

Автор:

Статус: Старожил (635 комментариев)

Подписчиков: 6

7 комментариев
Лучший комментарий
  • bsg lis(bsg.lis) - Эксперт
    28.10.2020 18:30
    Думаю сей процесс динамичный и куда вывезет предсказать сложно.

    Ограничение 18 клубами вполне может заложить серьезную мину под Суперлигу на старте. Просто из года в год наблюдать одни и те же даже суперклубы будет не очень весело ну лично мне. Так к примеру Реалу или там Интеру некие сопляки могут устроить хоть иногда встряску.

    Да и в любом случае часто без свежей крови соревнования могут терять привлекательность)))
    Первые года 2-3 оно пока новое конечно все круто и ОК, а потом бабушка надвое сказала.
    • 2
Комментировать