Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

І знову

2020-11-10 10:54 Підполковник ЗСУ звинуватив керівництво України в зриві надсекретної операції зі звільнення полонених в Донецьку Підполковник ЗСУ ... І знову

Підполковник ЗСУ звинуватив керівництво України в зриві надсекретної операції зі звільнення полонених в Донецьку

Підполковник ЗСУ Михайло Ніколов заявив, що за наказом вищого керівництва України була зірвана спецоперація українських розвідників зі звільнення бранців на окупованому Донбасі.

В інтерв'ю Цензор.

Нет військовослужбовець розповів, що співробітники Служби безпеки України затримали оперативну групу співробітників ГУР Міноборони України, в їх числі був і сам Ніколов.

«Змушений назвати речі своїми іменами — операція зі звільнення полонених в ОРДЛО була зірвана керівництвом України. Багатьох людей тим самим позбавили, на мій погляд, будь-яких шансів вийти на свободу», — розповів Ніколов, наголосивши, що розкриває «один з найважливіших державних секретів України».

Група була створена в грудні 2018 року, а спецоперація зі звільнення українських бранців була «особисто» схвалена тодішнім президентом Петром Порошенком, розповів розвідник. Після перемоги Володимира Зеленського на президентських виборах в 2019 році йому доповіли про підготовку спецоперації і «ніхто не говорив «стоп».

За словами Ніколова, вони планували штурмом взяти місця утримання військовополонених в окупованому «ДНР» Донецьку і звільнити їх. Він наголосив, що українські розвідники мали величезну перевагу у вигляді «абсолютної раптовості»: «Ніхто нічого подібного не проводив в Донецьку, при цьому була забезпечена абсолютна секретність».

Він розповів, що замість штурму Ізолятора в Донецьку 8 липня 2020 року відбувся штурм секретного базового табору українських розвідників в Донецькій області. Паралельно в Києві на Позняках спробували затримати командира їх групи з позивним Швед.

8 липня 2020 року на Позняках в Києві озброєні люди відкрили вогонь по чорному позашляховику, який намагався від них втекти. Відео перестрілки оприлюднили в соцмережах. У поліції тоді ніяк не прокоментували цей інцидент.

«Співробітники контррозвідки чогось відкрили вогонь по машині Шведа прямо серед житлових будинків, просто дивом ніхто не постраждав. Навіщо? Швед звинувачується росіянами в організації успішних ліквідацій відомих ватажків терористів на Донбасі. Його можна було спокійно викликати на зустріч в СБУ, де він бував багато разів, і він би і так дав усі необхідні свідчення. Навіщо було по ньому стріляти? Це наводить на серйозні підозри», — розповів він.

За словами військовослужбовця, після зриву спецоперації проти всіх учасників бойової групи відкрили кримінальні справи за статтями «тероризм» і «створення організованої злочинної групи».

«У мене виникло враження, що ціль була просто розкрити операцію і зв’язати нам руки. Це може бути вигідно тільки ворогові. Хоча Міноборони повністю підтвердило наші повноваження, СБУ не закриває справи», — розповів він.

Нагадаємо, це не перше непідтверджене обвинувачення на адресу центральної влади. Оточенню президента Володимира Зеленського приписують зрив спецоперації із затримання бойовиків підконтрольної Кремлю неофіційної приватної військової компанії Вагнера, які воювали на Донбасі. Їх нібито мали затримати на борту літака рейсу Мінськ — Стамбул 30 липня 2020 року.

За даними українських ЗМІ, внаслідок витоку інформації з Офісу президента про неї дізналися білоруські спецслужби. У результаті російських найманців затримали в Мінську за декілька днів до згаданого рейсу та повернули до РФ.

В Головному управлінні розвідки Міноборони цю версію спростували, заявивши, що поїздка бойовиків ПВК Вагнера, під час якої їх затримали в Білорусі, є спецоперацією російських спецслужб.

Голова ОП Андрій Єрмак назвав інформацію про нібито причетність українських спецслужб до появи і затримання російських бойовиків в Білорусі спланованою дезінформацією.

https://nv.ua/ukr/ukraine/events/zahoplennya-izolyatora-v-donecku-sbu-zirvala-sekretnu-operaciyu-novini-ukrajini-50122925.html

ЗІ. Я ні на що не натякаю.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

10.11.2020, 10:54
kna
Статус:
Эксперт (35099 комментариев)
Подписчиков:
13
Медали:
Выбор редакции × 3
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть