Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Варіанти підсилення Динамо (сезон 21/22): нападники. Выбор редакции

2021-12-22 14:57 У нашої команди тривалий час спостерігаються проблеми із форвардами. Вже дійшло до того, що при достатній ...

У нашої команди тривалий час спостерігаються проблеми із форвардами. Вже дійшло до того, що при достатній кількісній укомплектованості ними, найкращим на цій позиції виглядає Гармаш.

В чому ж причина такого становища? Чому фахові форварди не можуть проявити себе, у той же час це виходить у півзахисника, який вимушено грає на цій позиції?

Питання не просте. Можливо секрет Гармаша якраз у тому, що ніякий він не форвард. Тобто не чекає м’яча, не розраховує, що партнери виведуть його на ворота, а просто грає попереду, де м’яч, там і Гармаш.

Не останню роль у неуспішності наших нападників відіграє модель гри, яку використовує Динамо. Ось подивіться, у нас є Буяльський, який грає фактично форварда, приховану дев’ятку та більшою мірою орієнтований на забивання голів, а не на створення моментів для центрального нападника. У нас є Циганков, який також більше націлений на завершення, ніж на створення. Теж саме можна сказати про Вербича, хоча він і не часто грає.

За таких умов, вважаю, що Динамо потрібен форвард, який зможе знаходити свої моменти. Під якого не буде необхідності вибудовувати усю команду. Здача не проста.

Однак якщо у Динамо з’явиться нападник, який до доробку Циганкова та Буяльського зможе додати свої голи, не впливаючи на стиль гри названих виконавців, це істотно покращило б результативність команди.

Я на протязі року продовжував моніторити гравців. На мій погляд, придбати нападника, який би заграв у Динамо, реальна задача.

Вважаю, Динамо потрібно оновити гравців нападу. Еріку Рамірезу, я б ще дав шанс. Фактично його важко оцінювати, бо у першій частині сезону він практично не грав. А от Супряга, Кулач, Шкурін навряд чи зможуть принести клубу істотну користь. Хоча по Шкуріну треба орієнтуватися на стан здоров’я та кондиції Бєсєдіна, бо гравці вони однопланові, а наявність такого форварда корисна з тактичної точки зору.

Наведені нижче кандидати є лише моєю аматорською, непрофесійною думкою. Тож не оцінюйте суворо.

Giacomo Vrioni, WSG Tirol, належить туринському Ювентусу, (15 матчів, 11 голів, 2 гольові, 23 роки, 2 млн євро). Албанець італійського походження, який пройшов футбольну школу в Італії. Перебуває на контракті у Ювентуса, хоча і рахується у складі Ю23. Має непогані антропометричні характеристики (зріст 1,88 м), добре почуває себе у боротьбі із захисниками, прекрасно завершує атаки у штрафному майданчику в один дотик. Добре грає спиною до воріт. При цьому, має пристойну швидкість та без проблем може обіграти декількох захисників, у тому числі перебуваючи під тиском. Стиль його дриблінгу нагадує молодого Шевченка. Атакуючи, часто зміщується за м’ячем на фланг та у глибину. На рівні австрійської ліги цей футболіст виглядає більш ніж пристойно та заслуговує на підвищення. Так, це перший його яскравий сезон у дорослому футболі. Однак уже зараз він виглядає краще динамівських нападників. У Ювентуса зараз не ті часи щоб займатися молоддю. Проблем у них вистачає. Можливо Динамо могло б цим скористатися. Я думаю, цей гравець добре влився би у структуру та модель гри Динамо.

Ercan Kara, Rapid Vienna, (32/14/4, 25 років, 3 млн). Форвард таранного типу, його зріст 1, 92 м. Добре знайомий нам по матчам із Зорею. Уже не перший рік демонструє хорошу результативність. Сезон 20/21: 43/20/12. Сезон 19/20: 27/18/5. Відмінно грає головою та в один дотик у штрафному, тихоходом його теж не назвеш, бо має пристойну швидкість. З легкістю продавлює захисників. Манерою гри нагадує Мбокані, однак Мбокані, який добре грає ногами. Kara має добре поставлений дальній удар. Іноді забиває просто шалені м’ячі із-за меж штрафного майданчика. До нього виявляють зацікавленість середні клуби німецької Бундесліги. А це показник якості. Ціна його не надто велика. Однак треба знайти аргументи, щоб зробив вибір на користь Динамо. Цей нападник залежний від півзахисту, однак не критично, оскільки здатен вигризати непрості м’ячі та не потребує філігранних передач.

Kelvin Yeboah, Sturm Graz (28/14/8, 21 рік, 4 млн). Молодий, атлетичний, універсальний нападник, який також може зіграти правого вінгера та під нападником (на позиції Буяльського). Має непоганий вибуховий дриблінг. Непоступливий гравець, який добре тримається на ногах та продавлює захисників як танк. Чимось за манерою гри нагадує Вейна Руні та Обафемі Мартінса у найкращі часи. Демонструє класну швидкість, за необхідності опускається у глибину у пошуках м’яча. Вміє віддати гольову передачу. Не потребує особливої підтримки півзахисту та вміє сам створювати голи. Думаю він зміг би істотно підсилити Динамо.

Erik Botheim, Bodø/Glimt, (46/22/10, 21 рік, 600 тис). Молодий нападник таранного типу, який дуже добре проявив себе у Лізі конференцій, забивши римській Ромі 3 голи у 2 матчах. Вартість у 600 тис це станом на літо поточного року. На цей час, думаю, його ціна вища, однак не захмарна. Botheim почуває себе в боротьбі, як риба у воді. З легкістю може виграти верхову боротьбу одночасно у двох захисників. Має прекрасне гольове чуття, добре грає ногами. Вміє віддати тонку передачу на партнера, добре грає спиною до воріт. Такий собі Мілевський з Мбокані в одному флаконі. У минулому сезоні також демонстрував гідну реалізацію: 32/15/4. Не думаю, що у Норвегії захмарні контракти у гравців, а його клуб не звик виставляти захмарні цінники. Наприклад, Jens Petter Hauge був проданий до Мілану за 4, 8 млн. Тож Динамо реально могло б поборотися за цього гравця. Вважаю, що цей нападник має всі якості щоб значно підсилити нашу команду вже сьогодні.

Igor Jesus, Shabab Dubai (11/4/0, минулий сезон: 36/18/15, 20 років, 3 млн.). Дуже цікавий молодий нападник, який вміє забити та віддати гольову передачу на партнера. Непоступливий гравець, який залюбки поштовхається із захисниками, вміло ставить спину та прикриває м’яч корпусом. Має чудовий, вибуховий дриблінг. Враховуючи не надвеликі, за футбольними мірками, антропометричні данні, його непоступливість та войовничість у боротьбі із захисниками нагадує Руні та Тевеса. А його цілковита незалежність від півзахисту дуже підходить Динамо. В арабській лізі цього сезону зіграно лише 10 матчів. Тому статистика минулого сезону більш показова, а вона дійсно вражає. Динамо було б доцільно в міру збільшити бразильський контингент, адже наш одинокий бразилець може заскучати. Мені важко оцінити фінансову вірогідність такого трансферу, однак відомостей про надмірні фінансові апетити Shabab Dubai я не знаходив. Дуже цікавий гравець, який має всі данні щоб заграти у Динамо.

Mikael Uhre, Bröndby IF (26/14/2, 27 років, 2 млн). Якісний, сформований форвард таранного типу, який має не погану швидкість та добра грає ногами. Не перший сезон демонструє хорошу реалізацію (20/21: 34/21/6). Має класне гольове чуття та з легкістю виграє «другий поверх». Непоганий зріст – 1,88 м. Є досить значна залежність від команди, однак Мбокані це не завадило заграти у нас. У цьому гравці підкупає досвід та якість, із достатньо помірним цінником. На мій погляд, дуже непоганий варіант для Динамо.

Veton Berisha, Viking FK (31/24/7, 27 років, 800 тис). Ще один досвідчений гравець. Капітан команди, штатний пенальтист. Статистика минулого року: 31/17/10. Це не форвард таранного типу (1,75 м), однак боротьби не боїться та добре грає головою. Він не стоїть у штрафному, чекаючи м’яча, а сам шукає ігровий снаряд. Може з легкістю зіграти приховану дев’ятку. Має прекрасне гольове чуття, вміє обігратися із партнерами на клаптику поля. Добре вривається у вільні зони та грає в один дотик. Можливо саме така манера гри є секретом нинішнього успіху Гармаша. Тож я б розглянув цього форварда, як потенційне підсилення Динамо. Крім того, за потреби його можна використовувати на позиції Буяльського. Також, не будемо забувати про лідерські якості цього норвежця, а це те, чого частенько нам не вистачає.

Agustín Álvarez, Peñarol (40/23/5, 20 років, 4,5 млн). Молодий, вибуховий форвард, якого охрестили «новим Луисом Суаресом». Манера гри дійсно схожа. Álvarez має класний дриблінг, вдалі та доречні передачі п’яткою роздає наліво і направо. Добре виконує штрафні, має нахабний і непоступливий футбольний характер, непогано грає головою, забиває із-за меж штрафного майданчику. Класний форвард, який має шалений потенціал. Він би додав креативу динамівським атакам. Важко сказати, чи може Динамо дозволити собі такого форварда. Та я б спробував.

На мій погляд, усі ці гравці здатні реально підсилити Динамо вже сьогодні. Можна стверджувати, що гравець ціною у декілька мільйонів не здатен істотно підсилити команду. Однак футбольна середа достатньо динамічна. Той же Umar Sadiq ще недавно коштував 2 млн, а зараз же оцінюється у 18. Тож знайти хорошого гравця за помірні кошти, реальна задача. Дякую за увагу!!! Можливо комусь буде цікаво.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

22.12.2021, 14:57
auto-shurman1988
Автор:
Статус:
Опытный писатель (400 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 6
Топ-матчи
Чемпионат Англии Арсенал Челси 5 : 0 Закончился
Чемпионат Франции Лорьян ПСЖ - : - 24 апреля 20:00
Чемпионат Англии Вулверхэмптон Борнмут - : - 24 апреля 21:45
Чемпионат Франции Марсель Ницца - : - 24 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть