Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Варіанти підсилення Динамо (сезон 21/22): вінгери. Выбор редакции

2021-12-25 00:26 Спостерігаючи за грою Динамо цього сезону. Спадає на думку, що Луческу вичавив максимум із цих гравців. ...

Спостерігаючи за грою Динамо цього сезону. Спадає на думку, що Луческу вичавив максимум із цих гравців. Тренером було налагоджено контроль м’яча, «підкручено» командну взаємодію. Буяльський демонструє рекорди результативності. Однак цього недостатньо на європейській арені, та навіть не завжди вистачає на внутрішній.

Гравці непогано взаємодіють, однак їх ходи та ролі на полі суперники вже вивчили. Для того щоб вийти на новий рівень динамівцям необхідно частіше застосовувати нестандартні рішення, вмикати імпровізацію. Однак із цим у нас проблеми.

Я неодноразово помічав, особливо у ЛЧ, що наша команда часто не може вийти в атаку/контратаку. Відбувається наступне, динамівець (частіше за все вінгер) отримує м’яч на половині суперника ближче до центральної третини поля. А там усі ходи перекриті. До воріт далеко. Форвард надійно закритий, вінгер на протилежному фланзі досить далеко, Буяльський очікувано для суперника підтягується і його накривають. Починається катання м’яча, який віддається назад, іноді навіть на воротаря. І так по колу.

Нам не вистачає динаміки в атакувальних діях. Не вистачає гравців, які можуть обіграти один в один, надати прискорення атаці, протягнути м’яч на швидкості.

У минулому сезоні у нас був Жерсон Родрігес. Він вміє зіграти нестандартно, нахабно піти на декількох суперників і, найголовніше, вдало це зробити. Згадайте хоча б минулорічний матч за супер кубок. Однак Жерсон неоднозначний гравець. Він дуже не стабільний, з важким характером. Його вихід на поле це лотерея, або добре зіграє, або провалиться. Додавши до цього його негативний вплив на мікроклімат в команді, стає зрозуміло, що користі від нього менше ніж проблем.

Потенційно цієї динаміки, як мені здається, може надати команді Вітіньо, однак він ще не акліматизувався. Треба підтягувати Діалло.

Наш безумовний лідер Циганков, гравець високої якості. Однак він не дриблер, вибуховою швидкістю не володіє. Віктор більш заточений на завершення, а ніж на створення. Це фактично наш бомбардир. Він дуже цінний для нас, однак іноді команді необхідна швидкість, варіативність, креатив. Та й у Циганкова на завжди йде гра, не завжди він здоровий. А замінити його нема ким.

Крім того, це міжсезоння розпочалося достатньо не очікувано. Миколенко переходить в АПЛ. Принаймні так заявляють авторитетні джерела. Більше за все мене здивувало наступне. Динамо вирішило відпустити гравця та піти на фінансові поступки. Так, у ЗМІ фігурує сума у 20-23 млн євро. Однак не 25-30. Більше того, інформують, що ці кошти будуть виплачуватися частинами. Не схоже на манеру керівництва нашого клубу.

Вважаю, що команда повинна оновлюватися. Це нормальна практика. Миколенко класний гравець. Він багато дає клубу. Та його трансфер дасть більше. Це і реклама клубу, і стимул для інших гравців (виявляється можна перейти в том чемп з Динамо, треба лише працювати), і покращення репутації клуби при підписанні гравців, врешті-решт непоганий заробіток.

Продаж Миколенка, створює враження, що керівництво клубу вирішило перезавантажити команду.

Не здивуюся, якщо Циганков буде проданий у це трансферне вікно.

Не будемо забувати, що футбол це гра, яка вимагає азарту, зарядженості та мотивації.

Гравці часто потребують нових викликів, а команди оновлення складу. На мій погляд втратив мотивацію Вербич, який вже давно є лише тінню самого себе. Однак при такій грі навряд чи можна очікувати спокусливу трансферну пропозиції. Можливо краще не чекати такої пропозиції, а продати його хоча б мільйонів за 5? Напевно це було б краща ніж тримати невмотивованого гравця з таким рівнем гри…

З урахуванням викладеного, вважаю, що Динамо було б доцільно звернути увагу на вінгерів. Тож перейдемо до кандидатів.

Octavian Popescu, FCSB (19 матчів, 4 голи, 2 гольові передачі, 18 років, 1,9 млн євро). Молодий румунський вінгер, який добре грає обома ногами та може зіграти на будь-якому із флангів. Демонструє чудовий дриблінг, техніку та швидкість. Легко може обіграти декількох суперників, у тому числі під тиском та на облежаному просторі. Аналогічно Циганкову полюбляє зміщуватися у центр для удару. Має добрий поставлений удар. Звісно футбольний шлях цього румуна тільки починається, однак він має шалений потенціал та уже зараз дуже цікаво виглядає. Цей варіант найбільше підходить на випадок залишення Циганкова у Динамо. Для підміни останнього та підготовки до його можливого продажу. Хоча я би не особливо здивувався якщо б Popescu заграв у Динамо вже зараз. Дуже цікавий гравець.

Brian Ocampo, Nacional (31/4/7, 22 роки, 4 млн). Вибуховий, агресивний вінгер, який без проблем може обіграти декількох захисників. Має дуже цікаву манеру дриблінгу, яку можна назвати силовим дриблінгом. Він коренастий гравець, добре стоїть на ногах. Обігруючи суперників він активно використовує корпус, добре прикриває м’яч, з легкістю може продавити захисників, газон в нього під ногами просто горить. Має хороший удар. Основна позиція правий вінгер, однак з легкістю може зіграти зліва. Минулорічна статистика: 34/1/13. Такий собі безстрашний воїн, якого щільністю та жорсткістю захисників УПЛ точно не налякати. Йому навпаки так цікавіше. Цей гравець міг би додати нам креативу та агресії у нападі.

Sebastian Jörgensen, Silkeborg IF (19,8/6, 21 рік, 700 тис). Молодий датський правий вінгер. Цей гравець не такий вибуховий та дриблінговий, як попередні кандидати. Його стиль схожий із Циганковим. Має пристойний дриблінг та швидкість, без проблем може обіграти суперників, однак частіше поблизу штрафного. Зміщується у центр для удару. Однак його вирізняє вміння віддати добру та зручну передачу на форварда. Тобто цей гравець одночасно віддає та забиває. Дуже хороше поєднання. Нам цього якраз не вистачає. Перспективний гравець, який би знадобився нам не залежно від продажу, або не продажу Циганкова. Крім того, Jörgensen не коштує космічних коштів та навряд чи має шалений контракт. Дуже цікавий варіант.

Ola Brynhildsen, Molde (37/9/15, 22 роки, 700 тис). Молодий вибуховий вінгер, який має філігранну техніку та яскравий вибуховий дриблінг. Тягнути м’яч по флангу, обіграти суперників на клаптику поля, це все про нього. А ще додати до цього вміння забивати та віддавати гольові передачі. Класний гравець вже сьогодні. Йому лише 22 роки. Перспектива шалена, а якості достатньо вже зараз. Ціна більше ніж доступна, контракт, думаю, теж. Він більше лівий вінгер. Однак може зіграти і праворуч. Крім того, у разі продажу/оренди Вербича, було б ідеально підписати цього гравця.

Patrik Walemark, Häcken (32/9/8, 20 років, 3,5 млн) Молодий шведський вінгер, який манерою гри нагадує Андрія Ярмоленка. Він яскраво виражений лівша, полюбляє зміщуватися у центр для ударів, які у нього дуже непогано виходять. Виконує штрафні, вміє зіграти нестандартно, добре розганяє атаки. Має непогану швидкість. При певній схожості манерою гри з Ярмоленком, швед виглядає більш швидким та різким гравцем. Основна позиція правий вінгер, однак може зіграти центрального атакувального півзахисника. Розганяючи атаки, полюбляє зміщуватися в центр з флангу вже в районі центрального кола, що також додає родзинки його грі. В ЗМІ курсує інформація щодо зацікавленості в ньому клубів РПЛ. Його клуб навряд чи буде висувати захмарні фінансові вимоги, однак по контракту треба буде посперечатися. Та треба пробувати. Гравець дуже цікавий.

Facundo Torres, Peñarol (33/10/8, 21 рік, 6 млн). Вибуховий, прудконогий вінгер, який може зіграти на обох флангах, а також приховану дев’ятку. З легкістю обігрує двох-трьох суперників, має поставлений дальній удар, демонструє високу швидкість та креатив. Забезпечує форвардів якісними передачами. Має пристойну минулорічну статистику: 38/6/7. Викликається до національної збірної. Це вже готовий гравець високої якості. Це дорогий варіант. Можливо Динамо могло б звернути увагу на цього гравця у разі продажу Циганкова за пристойні кошти та екстреної необхідності його заміни. Думаю трансфер цього уругвайця обійшовся б приблизно у 8 млн. Він точно коштує таких грошей. Рівень його гри уже зараз значно підсилив би Динамо, а він ще може прогресувати. На мій погляд, Facundo Torres має потенціал стати зіркою світового масштабу.

Adama Traoré, FC Sheriff, (29/11/7, 26 років, 2,5 млн). Чому б не спробувати? Достатньо цікавий правий вінгер. Атлетичний, швидкісний гравець, з непоганим дриблінгом, який є лідером молдавської команди. Чудово проявив себе на європейській арені. Забивав Інтеру, ШД, асистував у матчі з Реалом. Вміє забивати та асистувати. Другий сезон поспіль хороша результативність (сезон 20/21: 18/10/8). Він явно заслуговує на підвищення. Думаю Динамо без проблем могло б дозволити собі цей трансфер. Враховуючи, що у нас фактично відсутні гравці, які б могли виходити на заміну замість Циганкова, трансфер Adama Traoré виглядає достатньо привабливо. А якщо він зможе продовжити виступати на такому рівні у Динамо, то це буде готова заміна на випадок продажу Циганкова.

Bernard Tekpetey, Ludogorets (25/5/7, 24 роки, 2,3 млн). Вінгер-блискавка. Він має просто таки фантастичну швидкість. Захисники іноді не можуть забрати у нього м’яч, бо просто не можуть його наздогнати. Дуже вибуховий гравець. Вміє забивати та віддавати. Присутній креатив. Наявність такого гравця була б дуже корисна для Динамо. Може зіграти на обох флангах, а також центрального нападника. При вдалому його використанні, міг би принести багато користі клубу та значно урізноманітнити атакуючі дії команди. Я за цим гравцем спостерігаю з 2018 року. Так, на рівні німецької Бундесліги у нього не вийшло, однак на рівні другої німецької Бундесліги він виступав просто блискавично (сезон 18/19: 36/11/11). У болгарському клубі Tekpetey почав відроджуватися. Можливо рівень Динамо став би для цього гравця тією золотою серединою між Бундеслігою та болгарською лігою. Крім того, у його віці ще можна прогресувати. Цікавий та корисний гравець, який, на мій погляд, став би Динамо у нагоді. А його трансфер виглядає цілком реальним.

Akinkunmi Amoo, Hammarby (36/13/5, 19 років, 4 млн). Це знову про швидкість, однак про швидкість поєднану із надзвичайним дриблінгом. Я б назвав його спадкоємцем Джей-Джей Окочі. Amoo виробляє просто дивовижні речі з м’ячем. Дуже агресивний, вибуховий гравець. Має класний поставлений удар. Може віддати тонку передачу на партнера. Креативний гравець. Добре тримається на ногах. Його дриблінг це справжнє шоу, приємно на це дивитися. Грає здебільшого на позиції правого вінгера. Це просто талантище. Вважаю, що його треба забирати доки не прийшлося ні з ким конкурувати. Так, у нього не дешевий цінник, однак з огляду на те, що весь склад Hammarby коштує 19,5 млн, сумніваюсь, що їх фінансові запити непосильні для Динамо. Аналогічно як і запити Amoo.

На мій погляд, Динамо треба приділити особливу увагу вінгерам, бо це мотор команди. Та і єдина опція зміни Циганкова по ходу матчу, у вигляді Караваєва, не дуже переконлива. Вважаю, що тут підібрані гравці, яких можна було б запросити для ротації Циганкова, а також ті, які могли б замінити Віктора у разі його продажу. Як мені здається, усі ці гравці, з більшою, або меншою вірогідністю, є посильними для Динамо трансферами.

Нагадаю, що моніторинг гравців це лише моє хобі. Я не претендую на беззаперечність своїх доводів. Як аматор-любитель можу помилятися. Всім дякую за увагу. Сподіваюся комусь буде цікаво.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

25.12.2021, 00:26
auto-shurman1988
Автор:
Статус:
Опытный писатель (400 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 6
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть