Болотников про Ярославского

Темы:
Металлист

Кілька думок Сергія Болотнікова по смертельному ДТП за участі авто Ярославського.

1) Звісно, не можна робити жодних категоричних висновків без слідства і суду. Невідомо, хто був за кермом і хто взагалі винен в смерті пішохода. Наразі маємо лише інформацію ЗМІ, тому далі буде лише субєктивна її оцінка.

2) Поки що вся інформація змушує мене сумніватися в тому, що за кермом був НЕ Ярославський.

  • Як стверджують журналісти, Ярославський – один з небагатьох олігархів, який зазвичай не користується послугами водія і сам керує своєю машиною.

  • Збити пішохода за містом набагато важче, ніж в місті. Потрібен або неймовірний збіг обставин (погана погода, проблемна дорога, екстремальна ситуація, тощо – і наявність пішохода саме в цей момент і в цьому місці), або повна неадекватність пішохода, або… не дуже тверезий водій. За інформацією журналіста УП Михайла Ткача, за кілька годин до ДТП Ярославський був нетверезим.

  • Водій не залишився на місці ДТП, більше того, не помітив зникнення знаку або не знайшов його. Схоже, водій або дуже не хотів, щоб його впізнали свідки, або, знову ж таки, не мислив тверезо.

  • Міністр внутрішніх справ заявив, що людина, яка зізналася в скоєнні цього ДТП, насправді була в іншому місці. Якщо водієм був не Ярославський, навіщо посилати в поліцію ліву людину? Чому не винного? Це дуже підозріло.

  • Коротке інтервю Ярославського – це суцільна неповага до людей, які хочуть знати правду, а місцями взагалі хамство і відверте знущання. Він стверджує, що не знає навіть номерів своєї машини, і посилає брати коментар у його кортежу. Навряд люди, яких можуть запідозрити у вбивстві, якого вони не вчиняли, так розмовляють – вони переживають і намагаються якомога гучніше донести докази своєї невинуватості.

  • Терміновий виліт в Лондон теж, мяко кажучи, не додає Ярославському віри. В прес-релізі компанії Ярославського сказано, що він полетів побачитись зі сімєю і цей політ був запланований раніше. Дійсно, кращого моменту для відпочинку з рідними і не придумаєш.

3) Проблема в тому, що ми досі живемо в країні, де немає поняття «справедливий суд». Зазвичай подібні справи у нас перетворюються на політичні. Підозрюваного відмазують, але «беруть на гачок» і змушують поділитися бізнесом або стати лояльним до влади. Хоча судячи з реакції міністра МВС, це не той випадок, принаймні станом на зараз. Тоді можливий інший варіант – влаштувати показуху з начебто найпрозорішим і найсправедливішим судом. Це дуже зручно, враховуючи, що фізично садити за грати нікого не треба – навряд Ярославський повернеться в Україну, якщо йому оголосять підозру.

Простіше кажучи, жодному рішенню не буде віри. Суспільство винесе власний вирок. І репутація Ярославського постраждає назавжди, навіть якщо він насправді не винен. Але мені не буде його шкода. Бо саме такі люди як він будували нашу країну в її нинішньому вигляді і створили цю «судову» систему. Ось, будь ласка, отримуйте результат.

4) Думаю, навіть при найгіршому для Ярославського розвитку подій Металіст ще рік-два проживе. Він занадто багато вклав і наобіцяв («Даю слово – больше никогда Металлист не исчезнет с футбольной карты Украины»), щоб одразу все прихлопнути. Але якщо Ярославський буде переховуватись за кордоном як Димінський і очікувати на зміну влади, з якою можна домовитись, до того часу його бізнес-імперія вже почне розвалюватись. І першим посипиться клуб. Ось вона – ціна, яку ми платимо за олігархічний футбол. Одна поїздка на машині…

(взято с ТГ "Та то таке")

Автор:

Статус: Опытный писатель (316 комментариев)

Подписчиков: 1

Комментировать