Джанні та людожери

Темы:
Мировой футбол

Президент ФІФА Джанні Інфантіно заявив, що Північна Корея може прийняти чемпіонат світу (з новин).

  • Так Венесуела чи Північна Корея?

Запитання президента ФІФА застигло у повітрі. Хтось із членів виконкому чухав потилицю, другі відводили погляд, треті щось гуглили в своїх мобильниках. Нарешті один із адептів Google,японець, підвівся з місця.

  • У Північній Кореї їдять собак, й ми не можемо віддавати Мундіаль країні, де квітне подібний геноцид.

  • Хвилиночку-хвилиночку, - перебив колегу представник Еквадору.- Ви не в курсі, що у Венесуелі коїться! У них в джунглях на півдні, біля кордону з Колумбією, живуть два ворогуючі племені - чарута і турача. Коли чарутанці захоплюють турачанське селище, вони уводять із собою усіх місцевих жінок: чи то для шлюбу, чи то для розваг, а може і для обох цілей. А вже якщо турачанці роблять рейд на ворожу територію, то з'їдають усіх полонених чарутанськіх чоловіків. Це і є справжній геноцид з канібалізмом навпіл.

Джанні Інфантіно сплеснув у долоні.

  • Ось що нам потрібно! Чому б не організувати товариській футбольний матч між командами цих племен? "Миротворці з ФІФА" - як вам такі заголовки на перших шпальтах газет? Все, завтра ж вирушаю до Венесуели.

...У Каракасі місцеві футбольні чиновники виділили для президента перекладача, точніше, перекладачку: тендітну жінку років тридцяти п'яти. У неї було довге чорне волосся, смугляве обличчя і трохи розкосі очі. Вона нагадувала Джанні індіанок із американських вестернів, якими президент ФІФА захоплювався в юності. Мабуть тому, в літаку, що прямував на південь країни, він усіляко намагався привернути увагу супутниці: то ніби випадково доторкнувшись її розкішного волосся, то знову ж випадково пестячи її тонку ніжку великим пальцем своєї ноги.

Перекладачка на ці дитячі витівки майже не реагувала, тільки пошепки вичавлювала з себе чомусь тільки іспанською: "Tranquilo" чи "No moleste". Сеньйор Інфантіно не дружив із мовою Сервантеса і Мессі, але зрозумів значення цих слів: "Заспокойся" і "Не займай".

Та у головному селищі племені чарута настрій Джанні поліпшився, коли він побачив чимало красунь, які приязно посміхалися заморському гостю. А вождь привів на урочистий обід одразу вісім чи то дружин, чи то коханок, а може, й тих та інших. У всякому разі у миротворця з ФІФА при вигляді чарутанських (чи колишніх турачанських) одалісок очі наповнилися сльозами, а рот слиною. А ще треба було розрізати і жувати стейк з якогось місцевого звіра, й час від часу кивати головою, слухаючи впів-вуха переклад вождівського спічу. Думав Джанні про інше:"Невже ніхто не підкаже цьому дикуну зробити царський подарунок президентові ФІФА, й поділитися однією з своїх принцес? Ну, не назавжди, бо вдома своя королева чекає, а кілька днів я б залюбки тут провів. Повітря чисте, їжа органічна, і дівчата, схоже, теж органічні. Що ще треба людині для активного відпочинку подалі від цивілізації”?

Перекладачку ж турбували інші думки, особливо насторожували погляди вождя, які він час від часу кидав у її бік. І врешті нахилившись до вуха Джанні, вона прошепотіла:

  • Ми все вирішили, вони не проти футбольного матчу, так що час їхати до турачів.

Джанні волів залишитися, але бізнес для нього був завжди на першому місці. Тому після обіду у чарутанців він вже вечеряв у тубільців з протилежного табору. Щоправда, через перекладачку завчасно попередив нових господарів, що він - вегетаріанець, і щоб нічого, навіть схожого на м'ясо, у меню не було. Тому довелося з ввічливою посмішкою ласувати зеленими несолодкими бананами і гірким листям. Заспокоювало хіба те, що й тамтешній вождь зустрів ідею товариського матчу з щирим ентузіазмом. Він довго й екзальтовано щось говорив, а наприкінці зігнувся в поклоні й шанобливо вказав рукою на гостя з європейського континенту.

  • Що він каже? - сеньйору Інфантіно жест головного турачанця чомусь не сподобався.

  • Вони дуже люблять грати у футбол, а замість м'ячів використовують черепи мавп,- перекладачка вперше за час їхнього знайомства посміхнулася.- Якщо ж мавп нема поблизу, то й череп людини підійде. Вождь думає, що якраз ваша голова й відповідає усім турачанським футбольним стандартам.

-Tranquilo! No moleste! - заволав Джанні Інфантіно, витираючи піт із чола. Він схопив із столу мобильник і тремтячими руками набрав номер свого першого віце-президента. -Північна Корея, тільки Північна Корея! Інших варіантів нема й бути не може!

Євген Шрайман

Автор: (eugene01)

Статус: Наставник (2670 комментариев)

Подписчиков: 4

18 комментариев
Лучший комментарий
  • Joker :) - Наставник
    04.12.2022 23:44
    Исходные данные чуть осовремененной газетной матрицы:
    Щоденна газета "Прапор комунізму", стаття "Августо Піночет та людожери світового імперіалізму", 4.12.1980 рік.

    • 4
Комментировать