Может, пора прекратить в отношении Зинченко игры разума Гвардиолы ?

Темы:
Александр Зинченко

Да, все мы понимаем и убеждаемся, что против середнячков и ниже задумка Пепа использовать Александра на позиции левого защитника, который в атакующей стадии активно играет в центре поляны, очень продуктивна.

Но против топовых команд иногда случаются и могут случаться проколы, подобные тому, что произошел в последнем матче с Ливером.

Отсюда и предложение - может, Артете следует поставить Сашу на позицию в центр поляны опорником, где он сможет и свои атаки развивать, и чужие атаки пресекать не так болезненно для Арса, чем это было в последнем матче ?

Кстати, в 1 тайме этого матча, когда Зинченко застревал в атаках, его позицию на левом фланге защиты успешно закрывал № 6 Магальяеш.

Во 2 тайме Ливер прибавил в движении, чего не смогли принять в полной мере арсенальцы и стали возникать большие проблемы, то есть, проблема возникла не из-за Зинченко, а всей команды (кроме вратаря).

Кстати, во 2 голе в ворота Арса виноват не только Зинченко - защитники не смогли перехватить навес ТАА, который обыграл нашего парня.

Автор:

Статус: Наставник (1794 комментария)

Подписчиков: 3

13 комментариев
Лучший комментарий
  • Олег Сандальчук(sirius1994) - Старожил
    12.04.2023 11:44
    Арс( мабуть від англійського "ass", враховуючи той факт,що Арсенал в англійській мові звучить ближче до "Асенал") , як і Лівер це дуже цікаво і мене як вболівальника Арсенала в АПЛ дуже "радує", але суть навіть не в цьому. І в Сіті і в Арсеналі футболісти це не позиція, а функція,тобто футболіст підбирається по певним критеріям і баченню тренера. Це ідеологія Пепа і ідеологія Мікеля,який працював з Пепом і очевидно багато взяв від нього. Так ось, функціонал Олександра ідеально розкривається саме в цій системі і з цим функціоналом. Він якщо хочете, глибинний плеймейкер,який задає темп і контроль в першій третині поля, а також є необхідним "зайвим юнітом" при контролі м'яча,а це і є футбол Гвардіоли . У людей в центрі трошки інші завдання. Томас це людина,яка контролює простір,є достатньо динамічною і здатною на агресивний відбір. Це не про Зінченко,все таки він не так розвинений фізично. Джака, один із лідерів нинішнього Арсеналу,теж зі своєю функцією, інколи ледь не другого форварда і зрештою Мартін,капітан команди,людина творець,яка теж постійно змінює ситуативно позицію. Можливо Зінченко і міг би спробувати замінити Мартіна,але це втрата в якості і це призведе до втрати "зайвого юніта" в центрі поля,бо Тірні гравець зовсім іншого профілю і він не під ті задачі,які ставить Мікель для лівого захисника
    • 5
Комментировать