Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Коза з носу

2023-10-22 17:14 Президент УЄФА Александер Чеферін вважає, що збірна Італії обіграє збірну України у відборі на Євро-2024 (з ...

Президент УЄФА Александер Чеферін вважає, що збірна Італії обіграє збірну України у відборі на Євро-2024 (з новин).

Я хочу від щирого серця вибачитись перед шановними представниками нешанованої мною люберцівської мафії. Чим же завинив я перед братками? Привласнив общак? Ментів навів? Та ні, все набагато прозаїчніше: в одному із своїх фельєтонів я припустив, що справжнє ім"я Александера Чеферіна - Сашко Чифир, і саме "люберецькі" призначили його "смотрящим" за європейським футболом.

Помилився я, зізнаюся чесно, і похибка моя в географічній площині. Замість північного сходу варто було на мапі Європи знайти південний захід, а точніше, країну, що має обриси чобота. І на підошві цього чобота розташувався чарівний острів Сицілія, де здавна господарює одна серйозна організація під назвою "Коза ностра", що означає не грайливо-пасторальне "Коза з носу" як комусь може здатися, а містично-токсічне "Наша справа".

Саме "наші" й посадили свого хлопця Сандро Чеферіні на європейський футбол. До речі, любі читачі, давайте влаштуємо конкурс: як краще перекласти недоречне для української мови (особливо в нинішній ситуації) запоребриківське "смотрящий". Наглядаючий? Спостерігач? Контролер? Все не те... А може - арбітр європейського VARу? І має Алессандро ( який змінив заради конспірації ім"я та прізвище) у своєму офісі наворочену систему, що дозволяє йому пильно стежити за футбольним життям на континенті. Та й втручатись, якщо треба.

Вочевидь, ця система дала збій у березні 2022-го, коли італійська збірна поступилась македонцям і вдруге поспіль не потрапила на чемпіонат світу. Подейкують, що Чеферіні-Чеферін добряче отримав на горіхи від контролера світового VARу Джанні Інфантіно. Той навіть відлупцював європейського колегу підошвою свого чобота. Мовляв, не забувай своїх коренів, "bastardo"! А із портретів на стіні офісу президента ФІФА за екзекуцією без співчуття спостерігали тіні незабутих предків - Аль Капоне і дона Корлеоне.

Так, ви не помилились. Джанні теж із них - із братви з італійським акцентом. Коли його десантували до Швейцарії, запропонували змінити документи на Ганса Інфанта чи Жана Інфана.

-Basta, - твердо заявив Джанні, - Від свого дівочого імені ніколи не відмовлюсь, тим паче, що італійці -складова частина швейцарського етносу. "Добре" - вирішили у "Козі" - чим би дитина не тішилася, лише б нашу справу робила на совість"

Доводиться працювати на совість. І Джанні, й Сандро. Інакше не можна: у коза-нострівців VARу нема, та гвинтівок з оптичним прицілом вистачає.

Євген Шрайман

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

22.10.2023, 17:14
eugene01
Автор:
(eugene01)
Статус:
Наставник (2200 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Топ-матчи
Лига чемпионов Боруссия Д ПСЖ 1 : 0   1 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть