Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

God bless UEFA або Україна відстає на два роки

2023-10-30 19:54 Про те, що команда 2007 вперше зібралась за 6 місяців до старту в кваліфікації я писав ... God bless UEFA або Україна відстає на два роки

Про те, що команда 2007 вперше зібралась за 6 місяців до старту в кваліфікації я писав декілька разів. Наприклад ось тут. Там же я згадував про збірну команду Словаччини U-15 (2008) та про турнір чотирьох збірних команд U-15 у цій країні.

Тим часом ще в травні Ісландія провела перші заходи для команди 2009 року народження.

Це вікова категорія U-14.

Зараз розмова про наступне. У 2012 УЄФА започаткував проект Development tournaments. На початку це був турнір для команд вікової групи Under-16, який згодом став невід’ємною частиною підготовки до кваліфікації чемпіонату Європи УЄФА U-17 в рік її старту. Нагадаю, що вікова категорія зростає після 30 червня поточного року, або з настанням нового спортивного сезону. Згодом все частіше стали використовувати цей проект і для команд молодшої вікової групи — U-15. Маленька цитата з офіційного Інтернет ресурсу Європейського футбольного союзу: «Launched following a pilot phase in 2012, the four-team Under-15 and Under-16 tournaments». Ось зовсім недавній приклад такого турніру в Польщі: https://tinyurl.com/p46jz3k6.

Що таке змагання U-15 і чому це важливо? По-перше, це формальний старт підготовки команди за два роки до початку кваліфікації чемпіонату Європи. По-друге, це сигнал національним футбольним асоціаціям починати працювати із національними збірними команда завчасно. Адже, на мою думку, збірна «А» починається з наймолодшої представницької команди асоціації. І це може бути U-15, а може й U-14, як у випадку з Ісландією. І нарешті, це звичайна мотивація змусити працювати інституту збірних національної футбольної асоціації зі своїми командами якомога раніше.

Тим часом Україна відстає на два роки і поки, здається, нікуди не поспішає. То б то, у нас немає команди 2008 року народження і 2009 також. А як у нас було раніше?

«Сейчас подготовка в Украине стартует весной (за полтора года до первого мини-турнира УЕФА) с селекционного УТС и включает четыре спаренных международных матча (один — весной и три — осенью, хотя это количество всегда может быть сокращено решением ФА).»

«Лишь однажды, в 2011 г., ФФУ собрала команду U-14/15 и провела осенью того года четыре селекционных УТС по региональному принципу. То есть первым международным матчам предшествовала полноценная обширная селекционная работа. Запланированные мероприятия 2012 г., к сожалению, отменило новое руководство федерации.»

Це дві цитати із книги Сборные команды национальной футбольной ассоциации. Версия 2.1. — К. : Арт Економі, 2021. — 308 с.

До середини десятих років ми починали підготовку наймолодшої команди десь приблизно за півтора роки до старту в кваліфікації чемпіонату Європи U-17. До початку всесвітньої пандемії COVID-19 УАФ гарантовано збирала команду за рік до часу «Ч». Потім наступила пауза довжиною майже в три роки з поодинокими виключеннями. Зараз з’явилась надія, що зазначена вище практика УЄФА змусить нас почати працювати «трохи раніше», не дивлячись на воєнний стан. І я не стану говорити про наслідки нашої «фірмової», останнім часом, повільності, тому що відсутність у нас команд 2008 та 2009 р.н. говорить сама за себе.

Тому, як кажуть may god bless UEFA [бережи Господь УЄФА]. При цьому я трохи іронічно посміхаюсь, адже ніхто не є ідеалом, навіть УЄФА, але вони там намагаються. Час намагатися і нам?

Першоджерело.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

30.10.2023, 19:54
30.10.2023, 19:54
521277 0
auto-mykyta-kalitenko
Автор:
Статус:
Читатель (20 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 7
Топ-матчи
Чемпионат Италии Кальяри Фиорентина - : - 23 мая 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть