Домнул не хоче додому-2 або Румунська шапка

Темы:
Мировой футбол

Раптова відставка тренера збірної не тільки приголомшила президента федерації футболу острівної держави Палау Гаррі Сікруса. Вона викликала у нього цілковиту депресію, позбавила сна й апетіту, та змусила скасувати поїздку в гості до рулеток і старлеток Монте-Карло.

-Усе! - категорично заявив він після тижневого мовчання, - Більше ніяких тренерів не запрошуємо!

-А хто ж буде збірну готувати? - здивувались його підлеглі.

-Штучний інтелект, - гордовито проголосив футбольний очільник. - Найсучасніша комп'ютерна технологія дозволить нам отримати сімбіоз Моуріньо, Гвардіоли, Анчелотті, Клоппа та Луческу, і з такою силою нам жоден суперник не страшний. Цьому штучному інтелекту навіть керувати діями гравців не для чого: тільки посилай біострумені тому чи іншому футболісту, а він вже сам розбереться що робити з м'ячем чи з суперником.

...Сікрусівське ноу-хау дебютувало на товариському матчі Палау - Фіджі. Глядачі здивовано спостерігали, що місце тренерського штабу зайняв широчезний екран, на якому з"явилося зображення людини в італійських черевиках, іспанських брюках, португальській сорочці, німецьких окулярах і румунській шапці. Із очей сімбіозу час від часу відлітало блакитне світіння, й усі зрозуміли, що це і є обіцяні біострумені. На 26-й хвилині гри вони дійшли до атакуючого хавбека палайців Вітта Буйо, і він дотепно віддав пас п'ятою найближчому партнеру. Але той, певно, не встиг отримати свою порцію біоструменів, бо побіг у зовсім протилежний бік карного майданчика.

-Думати головою треба! - несподівано екран заволав громовим голосом і різними мовами, але Вітт тільки розвів руками, бо не володів ні італійською, ні португальською, не кажучи вже про німецьку з румунською.

А на 67-й хвилині другого тайму комп'ютерний мізок явно заглючило, інакше як зрозуміти поведінку центрбека Денні Попса, який віддавав м'яч назад воротареві, не помітивши, що позаду нього перебуває форвард фіджійців.

-Comе on, play! - штучний інтелект, як виявилося, володів і англійською, хоча голосом дуже нагадував володаря Золотого м'яча-75. Натхненний цим закликом Попс моторно кинувся навздогін супернику, але той на "Трансфер-маркеті" коштував на 3 мільйони фіджійських доларів дорожче, тому й виправдав свій цінник.

Біострумені знову запрацювали на 75-й хвилині, надихнувши вінгера господарів Алекса Каррі на майстерний удар з вбивчої позиції. Та з вітром жоден інтелект, байдуже штучний чи людський, не завжди впоратися може, тому м'яч кулею просвистів над поперечиною фіджійських воріт.

-Довбень!- комп"ютерний коментар був далеко не інтелектуальним. - Коли додому поїдемо, висаджу тебе з автобуса посеред джунглів, і добирайся як зможеш. - Оскільки це був волинський діалект палайської мови, ніхто спічу не зрозумів.

Зрештою на 84-й хвилині наздогоняючі отримали стовідсотковий шанс врятувати гру. Їхній зірковий форвард Ван Владат продерся, здавалось, на пряме побачення з голкіпером гостей. І раптом чи перечепився за ногу оборонця, чи біострумені неточно спрацювали, та нападник елегантно змахнувши руками , наче королева сінхронного плавання, полетів у обійми трави воротарського майданчика.

-Пенальті! -заволав комп'ютерний геній.

-Пенальті! - підхопили трибуни. А що арбітр? Він неквапливо підійшов до голеадора, що продовжував перебувати у горизонтальному становищі, і з посмішкою помахав біля його очей жовтою карткою.

-Браво, федерація! - екран перейшов на румунську, та цього разу всі зрозуміли про що мова. А далі...сталося щось незрозуміле й неймовірне. У цьому ж супер-розумному екрані виник отвір, звідти на світ божий випала шапка, в яких вівчарі Трансильванії гонять свою отару на пасовище. Усі вболівальники миттю ускочили із своїх місць й кинулися за сувеніром від штучного інтелекту.

  • Овеча отара і тільки, - прошепотів Гаррі Сікрус, який в цю мить на своєму мобильнику замовляв авіаквиток до Монако. Його остання фраза явно не призначалася вболівальникам футбольної збірної з острівної держави Палау.

Євген Шрайман

P.S. Перший репортаж із чарівного острова Палау з"явився у моєму блозі 5 липня 2023-року. Далі буде?

Автор: (eugene01)

Статус: Наставник (2270 комментариев)

Подписчиков: 4

2 комментария
Комментировать