Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Які рекорди може побити або оновити Роналду на Євро-2024.

2024-06-18 18:42 Старожил турніру йде за новими досягненнями. 39-річний Кріштіану Роналду днями після тижневого відпочинку нарешті приїхав у ...

Старожил турніру йде за новими досягненнями.

39-річний Кріштіану Роналду днями після тижневого відпочинку нарешті приїхав у збірну Португалії для підготовки до Євро-2024.

Навряд можна сумніватись, що форвард «Аль-Насра» не буде основним, враховуючи довіру тренера Роберто Мартінеса та його роль у кваліфікації (10 голів, другий найкращий бомбардир).

Тож Роналду, який є старожилом турніру, йде оновлювати свої рекорди – і навіть бити нові.

Які рекорди Роналду може побити або повторити. Так, на Євро дійсно ще є рекорди, до яких Кріштіану не дістався. Деякі легкі у виконанні, деякі цілком реальні за сприятливих обставин, а для деяких треба сподіватися на феноменальний виступ збірної.

 Кількість появ у заявці на турнір

Якщо говорити саме про кількість турнірів, на які їздив Роналду, то донедавна він ще не був одноосібним лідером. Річ у тому, що Ікер Касільяс також відправлявся з Іспанією на 5 розіграшів Євро. Щоправда, у двох з них був запасним та не зіграв жодної хвилини.

Можна сказати, що після оголошення фінальних заявок Кріштіану вже побив цей рекорд (тепер 6), якщо часом не отримає травму до старту.

Кількість асистів

Згідно з офіційним сайтом УЄФА, Роналду зараз є другим найкращим асистентом в історії Євро – 7 гольових передач. Його випереджає лише чех Карел Поборський, у якого 8. Цілком реальне завдання для португальця.

Позаду ж з чинних гравців поблизу тільки Кевін Де Брюйне та Стівен Цубер – в обох по 4.

Кількість нагород «гравець матчу»

Роналду залишилося один раз стати найкращим гравцем матчу на Євро, щоб бути одноосібним рекордсменом. Станом на цю у нього та в Андреса Іньєсти по 6 нагород MVP.

Найстарший автор голу

На момент першого матчу Кріштіану буде 39 років та 135 днів, а це означає, що він може перевершити показник австрійця Івіци Вастича – на Євро-2008 він забив у віці 38 років та 257 днів.

Однак тут цікавий момент – з Португалією на Євро також їде Пепе, який на 2 роки старший за Роналду та теж здатен замахнутись на подібні рекорди.

Кількість зіграних фіналів

Кріш двічі грав у фіналах Євро – у 2004-му та 2016-му. Стільки ж у багатьох іспанців та італійців, а от три немає ні в кого.

Найстарший гравець у фіналі

Роналду теоретично може й просто стати найстаршим польовим гравцем в історії Євро, але знову згадуємо про фактор Пепе, який на турнірі проведе як мінімум одну хвилину (якщо взагалі не буде основним) та перевершить Лотара Маттеуса (39 років та 91 день на Євро-2000).

Однак от сценарій, за яким Португалія вийде у фінал, а Пепе у ньому не зіграє, є трохи ймовірнішим.

Поки ж рекорд матчів за трофей належить Єнсу Леманну (38 років та 232 дні на Євро-2008).

Найстарший автор голу у фіналі

Ще ймовірніший сценарій (якщо Португалія так далеко зайде), що Пепе у фіналі не відзначиться, а от Кріштіану – так. Цей рекорд побили на минулому Євро – Леандро Бонуччі забив англійцям у 34-річному віці.

Кількість виграних турнірів у статусі капітана

А у випадку перемоги португальців Роналду зрівняється з Касільясом за кількістю виграних трофеїв з капітанською пов‘язкою.

Кількість створених моментів

Повертаємося до реалістичніших цілей. Крішу необхідно створити для партнерів всього один момент, щоб зрівнятися зі співвітчизником Луїшем Фігу, та 2, щоб обійти його – зараз 41 на 42.

Неподалік знову Де Брюйне – у нього 36.

Кількість реалізованих ударів у серіях пенальті

Португалець двічі забивав у серіях пенальті на Євро – тричі цього не робив ніхто. Цей рекорд вже міг би належати форварду, якби у півфіналі 2012-го до нього дійшла черга проти іспанців (мав бити п‘ятим).

Кількість хет-триків

Тут надскладне завдання – річ у тому, що Роналду не має жодного хет-трика, а у Мішеля Платіні їх два. Але не додати цей пункт ми не могли.

Кількість виграних «Золотих бутс»

Не менш важка ціль – у Кріштіану є одна «Золота бутса» турніру (у 2021-му розділив з Патріком Шиком), а от двічі найкращим бомбардиром Євро не вдавалося стати нікому.

Кількість потраплянь у символічну збірну турніру

Роналду тричі потрапляв в офіційну символічну збірну Євро, ідентичний показник у Паоло Мальдіні, Лорана Блана та того ж Пепе. 4 випадки зроблять португальця одноосібним лідером.

Які рекорди Роналду може оновити Тут опускаємо фантазії та дивимось на актуальний список рекордів Кріштіану на Євро, які він може оновити/подовжити.

✅ Кількість турнірів, у яких виходив на поле.

Пам‘ятаєте історію з 5 турнірами Касільяса? На відміну від іспанця, Роналду взяв участь у матчах усіх 5 розіграшів, а цей стане 6-м – абсолютний рекорд.

✅ Кількість матчів.

Солідне лідерство Кріша – 25 ігор (за хвилинами 2153). По 19 мають також португальці: Жоау Моутінью та Пепе. Найближчий переслідувач з учасників Євро-2024 – Руй Патрісіу з 16 матчами, але він запасний голкіпер збірної.

✅ Кількість голів.

Знову величезна перевага над переслідувачами – 14 м‘ячів проти 9 у Платіні. З чинних гравців найближче Антуан Грізманн (7), Ромелу Лукаку та Альваро Мората (по 6).

✅ Кількість турнірів з голами.

Відповідно, якщо ніхто до цього не грав на 5 різних Євро, то ніхто й не забивав. А Роналду може зробити це вшосте поспіль (у всіх інших – максимум по три).

✅ Кількість виграних матчів.

Цей рекорд португалець побив на попередньому Євро – тепер має 12 перемог. По 11 було в Іньєсти та Сеска Фабрегаса.

✅ Кількість переможних голів.

Кріштіану відіграв немалу роль у цих матчах – забив 10 переможних голів. Тобто більше, ніж Платіні загалом.

✅ Голи головою.

5 м‘ячів – одноосібне лідерство.

✅ Кількість матчів з 2+ голами.

Коротко: найбільше матчів із забитими голами (10) та найбільше матчів з дублями (4).

✅ Кількість матчів у статусі капітана.

16 ігор з капітанською пов‘язкою – і сюди сміливо можна додавати +три.

✅ Кількість турнірів з 2-3+ голами.

Теж коротко: чотири турніри з 2+ голами та три турніри з 3+ голами.

✅ Кількість ударів.

Власне, відповідь на питання, звідки у Роналду стільки голів. Він найбільше б‘є по воротах – 137 ударів (з моменту старту ведення статистики у 1980-му), що майже втричі більше, ніж у Тьєррі Анрі з другого місця (52).

✅ Кількість турнірів з асистами.

Португалець відзначався асистами у 4/5 розіграшах.

✅ Кількість забитих пенальті.

Можливо, хтось здивується, але лише 3 зі своїх 14 голів на Євро Кріштіану забив з пенальті – усі вони були на попередньому турнірі у 2021-му. Але цього достатньо, щоб забрати собі й цей рекорд.

                                                                                                                                  Tribuna. com

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

18.06.2024, 18:42
18.06.2024, 18:42
587680 1 FanDin
auto-251
Автор:
Статус:
Старожил (854 комментария)
Подписчиков:
1
Медали:
Топ-матчи
Евро-2024 Словакия Румыния 1 : 1 Закончился
Украина Бельгия 0 : 0 Закончился
Чехия Турция 1 : 2 Закончился
Грузия Португалия 2 : 0 Закончился

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть